Prima pagină » International » Război în Ucraina. Sute de localităţi au rămas fără curent. Volodimir Zelenski: „Ne confruntăm cu condiţii meteorologice extreme”
Război în Ucraina. Sute de localităţi au rămas fără curent. Volodimir Zelenski:

Război în Ucraina. Sute de localităţi au rămas fără curent. Volodimir Zelenski: „Ne confruntăm cu condiţii meteorologice extreme”

27 nov. 2023, 09:16, 1 ,
în International

Război în Ucraina, ziua 642. Sute de localităţi au rămas fără electricitate din cauza furtunilor de zăpadă şi a temperaturile scăzute, în timp ce preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski a anunţat, în discursul zilnic, că inginerii lucrează pentru a restabili alimentarea cu energie electrică.

Cele mai importante evenimente din ultimele 24 de ore:

  • Statul Major ucrainean: Am respins 30 de atacuri la Avdiivka și 10 pe direcția Bahmut
  • Trupele ruse au cucerit o parte a zonei industriale din Avdiivka
  • Volodimir Zelenski anunţă că aproape 400 de localităţi din Ucraina nu au electricitate
  • Rusia anunţă că a doborât două rachete ucrainene deasupra Mării Azov
  • Atac nocturn. Ucraina anunță că a doborât opt drone rusești
  • Sistemele ruseşti de apărare aeriană au doborât 20 de drone lansate de Ucraina, inclusiv la Moscova, anunţă Rusia
  • Franţa condamnă ferm atacul cu drone ruseşti asupra infrastructurii civile din Ucraina
  • Președintele elvețian promite mai mult sprijin pentru Ucraina în timpul vizitei la Kiev
  • Volodimir Zelenski, apel la ajutor suplimentar aerian pentru a-și proteja exporturile de cereale

Statul Major ucrainean: Am respins 30 de atacuri la Avdiivka și 10 pe direcția Bahmut

În ultimele 24 de ore au fost respinse 30 de atacuri la Avdiivka și 10 atacuri în direcția Bahmut, transmite, în această dimineață, Statului Major General ucrainean.

Regiunea Donețk a suferit lovituri aeriene. Peste 100 de așezări din regiunile Cernihiv, Sumî, Harkov, Luhansk, Donețk, Zaporojie, Dnipropetrovsk și Herson au fost sub focul artileriei.

Trupele ruse au cucerit o parte a zonei industriale din Avdiivka

Trupele Moscovei și-au confirmat înaintarea spre nord-vest și sud-est de Avdiivka pe 26 noiembrie, relatează Institutul pentru Studiul Războiului (ISW), citat de Ukrainska Pravda.

Imaginile de geolocalizare publicate pe 26 noiembrie arată că forțele ruse au făcut mici progrese la nord-vest de Krasnohorivka (7 kilometri nord-vest de Avdiivka) și în partea de est a zonei industriale de la periferia de sud-est a orașului.

Bloggerii militari ruși au susținut că forțele ruse au capturat întreaga zonă industrială din apropierea gării Yasinuvata-2 pe 26 noiembrie, dar ISW încă nu a găsit o confirmare vizuală a acestor afirmații.

Pe 26 noiembrie, trupele ruse și-au continuat ofensiva și pe linia Kupiansk-Svatov-Kreminna.

Statul Major al Ucrainei a raportat că trupele ucrainene au respins atacurile rusești în apropiere de Sinkivka (8 km nord-est de Kupyansk), Ivanovka (20 km sud-est de Kupiansk), Novoselivski (14 km nord-vest de Svatovoy) și lângă Pădurea Serebrianski (10 km sud-vest de Kreminna).

Aproape 400 de localităţi din Ucraina au rămas fără electricitate din cauza condiţiilor meteorologice „extrem de dificile”, a anunţat preşedintele Volodimir Zelenski, în contextul în care sistemul de electricitate ucrainean este ameninţat de bombardamentele ruseşti, relatează AFP.

Ucraina se teme de o nouă campanie de atacuri masive ruseşti care vizează infrastructura sa critică în această iarnă, la fel ca în 2022, când aceste lovituri au lăsat milioane de oameni în frig şi întuneric.

„O mare parte din teritoriul ţării noastre se confruntă cu condiţii meteorologice extrem de dificile”, a declarat Volodimir Zelenski, în discursul său zilnic, adresat națiunii, pe Facebook.

Conform lui Zelenski, aproximativ 400 de localităţi din zece regiuni, în special din sud, au rămas fără curent electric.

„Inginerii noştri vor restabili cât mai curând posibil alimentarea cu energie electrică”, a promis Volodimir Zelenski, în timp ce ţara se confruntă cu temperaturi de iarnă şi, pe alocuri, cu furtuni de zăpadă.

Zelenski a declarat la începutul lunii octombrie că Rusia va încerca să „distrugă” sistemul de electricitate al ţării sale în această iarnă. Pentru a face faţă acestei ameninţări, Kievul cere noi sisteme de apărare aeriană de la aliaţii săi occidentali.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri
Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`