Prima pagină » Razboi în Ucraina » Război în Ucraina Rusia ar fi atacat peste 100 de localități din Ucraina, într-o singură zi
Război în Ucraina Rusia ar fi atacat peste 100 de localități din Ucraina, într-o singură zi

Război în Ucraina Rusia ar fi atacat peste 100 de localități din Ucraina, într-o singură zi

02 nov. 2023, 07:57,
în Razboi în Ucraina

Război în Ucraina, ziua 617. Ucraina a anunțat că Rusia a atacat peste 100 de localități ucrainene, în ultimele 24 de ore.

Cele mai importante evenimente din ultimele 24 de ore:

  • Ministrul Apărării din Rusia susține că Ucraina pierde războiul
  • Ucraina acuză Rusia că ar fi bombardat o grădiniță din Berîslav
  •  Rusia crește bugetul pentru apărare în 2024
  • Problema corupției pe locul al doilea, după război, în preocupările ucrainenilor
  • Rusia ar fi aruncat de trei ori obiecte explozive în ultimele 24 de ore, susține Ucraina

Război în Ucraina, ziua 617. Rusia ar fi atacat peste 100 de localități din Ucraina, într-o singură zi

Ucraina a anunţat ieri că Rusia a bombardat peste o sută de localităţi în ultimele 24 de ore, acesta fiind cel mai amplu bombardament în cadrul unui singur atac de la începutul anului, care s-a soldat cu cel puţin patru morţi.

„În ultimele 24 de ore, inamicul a bombardat 118 localităţi din zece regiuni. Acesta este cel mai mare număr de oraşe şi sate care au fost atacate de la începutul anului”, a declarat ministrul ucrainean de Interne, Ihor Klimenko, într-un mesaj postat pe reţelele de socializare.

Bombardamentele din timpul nopţii au ucis o persoană în regiunea nord-estică Harkov şi o alta în regiunea sudică Herson, au raportat oficialii locali.

Totodată, un atac a ucis un locuitor din regiunea Zaporojie, în timp ce un atac cu dronă rusă a ucis o persoană şi a rănit alte patru în Nikopol, în sudul ţării.

În plus, un atac rusesc asupra unei rafinării de petrol din Kremenciuk, în centrul ţării, care nu a provocat victime, a necesitat trimiterea a peste o sută de pompieri pentru a lupta timp de mai multe ore împotriva incendiului care a urmat, potrivit lui Ihor Klimenko.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *