Prima pagină » Razboi în Ucraina » Război în Ucraina! Rachete lansate la Kiev peste noapte; Japonia anunță noi sancțiuni împotriva Moscovei

Război în Ucraina! Rachete lansate la Kiev peste noapte; Japonia anunță noi sancțiuni împotriva Moscovei

26 mai 2023, 09:15,
în Razboi în Ucraina

Uniunea Europeană a convenit joi să suspende restricțiile la importurile din Ucraina pentru încă un an, după ce a alungat o interdicție de import impusă de unele țări UE pe fondul protestelor fermierilor din cauza prețurilor scăzute, relatează Reuters.

Zelenski a mulțumit UE pentru extindere și s-a angajat să depună eforturi pentru îndeplinirea standardelor uniunii necesare pentru a asigura calitatea de membru al blocului de 27 de națiuni.

Cancelarul german intenționează să vorbească cu Putin „la vremea potrivită”

Cancelarul german Olaf Scholz spune că intenționează să vorbească cu președintele rus Vladimir Putin „la vremea potrivită”, oferind perspectiva reluării contactului după o ruptură aproape totală a relațiilor de la războiul din Ucraina .

Liderii au vorbit ultima dată prin telefon la începutul lunii decembrie, relatează AFP.

Întrebat despre perspectiva opririi conflictului prin negocieri, Scholz a spus că Putin trebuie să înțeleagă că războiul nu poate fi încheiat făcând „un fel de pace rece”.

Rachete lansate la Kiev peste noapte

Rusia a lansat vineri dimineață, rachete spre capitala Ucrainei Kiev, în cel de-al 13-lea atac de până acum în mai. Nu s-au înregistrat victime, dar resturi care au căzut au deteriorat acoperișul unui centru comercial.

Administrația regională a orașului Kiev a scris pe Telegram:

„Un alt atac aerian asupra Kievului este al 13-lea la rând de la începutul lunii mai! Și, ca întotdeauna, noaptea. De data aceasta, atacul a fost efectuat de bombardiere strategice Tu-95MS, din regiunea Caspică, probabil cu rachete de croazieră X-101.”

Într-o postare ulterioară, se spunea că resturi au deteriorat acoperișul unui centru comercial din cartierul Obolon. Nu au fost victime.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *