Prima pagină » International » Război în Ucraina. Mai multe drone Shahed au fost lansate asupra regiunii Harkov
Război în Ucraina. Mai multe drone Shahed au fost lansate asupra regiunii Harkov

Război în Ucraina. Mai multe drone Shahed au fost lansate asupra regiunii Harkov

05 dec. 2023, 07:52,
în International

Război în Ucraina, ziua 650. Rușii au lansat mai multe grupuri de drone Shahed asupra regiunii Harkov.

Cele mai importante evenimente din ultimele 24 de ore:

  • Casa Albă avertizează că va rămâne fără bani pentru Ucraina
  • Ucraina anunță că va schimba tactica de război
  • Adjunctul unui comandant rus a fost ucis în Ucraina
  • 332.810 soldați ruși au murit în Ucraina de la începutul războiului, potrivit armatei ucrainene

Armata a raportat despre un grup de drone de atac în apropierea așezării Chuhuiv din regiunea Harkov. Anterior au existat, de asemenea, rapoarte despre pericolul pentru districtele Șevcenkove și Balakliia din regiunea Harkov.

”Ocupanții lansează atacuri cu drone Shahed. Districtele Izium și Chuhuiv sunt atacate. Au avut loc lovituri asupra unor instalații de infrastructură civilă. Au izbucnit mai multe incendii, deocamdată nicio persoană nu a fost rănită. Serviciile de urgență lucrează la fața locului”, au precizat Forțele aeriene ucrainene pe Telegram.

Ulterior, Syniehubov a raportat despre lovituri în regiunea Harkov.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, i-ar fi scris o altă scrisoare lui Charles Michel, președintele Consiliului European, în care îi cere să nu pună problemele legate de Ucraina pe agenda summitului UE de la jumătatea lunii decembrie.

În scrisoare, Viktor Orbán ar fi calificat drept „nerezonabile” așteptările ca liderii UE să aprobe decizia de a începe negocierile de aderare cu Ucraina și de a revizui bugetul UE pe termen mediu de 50 de miliarde de euro pentru Kiev.

El critică, de asemenea, propunerea Comisiei Europene privind o finanțare de 50 de miliarde de euro pentru Ucraina, spunând că este „nerezonabilă, dezechilibrată și nerealistă”, solicitând discuții în lumina „realităților politice și financiare din statele membre”, ceea ce necesită „efort și timp suplimentar”, potrivit publicației Pravda.

De asemenea, forțele armate ale Ucrainei au confirmat că au lansat un atac asupra depozitelor de petrol și lubrifianți din orașul Luhansk.

„Pe 3 decembrie 2023, forțele de apărare au lansat cu succes un atac asupra depozitelor de petrol și lubrifianți situate în orașul Luhansk, ocupat temporar”, a precizat Centrul de comunicare strategică al Oficiului Comandantului-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei pe rețelele de socializare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *