Prima pagină » Razboi în Ucraina » Război în Ucraina: Numărul civililor uciși în Ucraina este mai mare în realitate

Război în Ucraina: Numărul civililor uciși în Ucraina este mai mare în realitate

11 mai 2022, 07:55,
în Razboi în Ucraina

Este incă o zi de război în Ucraina unde se dau lupte în estul țării. Forțele rusești atacă necontenit în estul Ucrainei, iar militarii ucrainieni încă rezistă în unele zone.

De la începutul conflictului au murit zeci de mii de oameni, iar milioane de ucrainieni au plecat din țară. Volodimir Zelenski cere în continuare ajutor internațional, iar SUA au aprobat marți un ajutor de 40 de miliarde de dolari.

UPDATE 22.50: Rusia anunță sancţiuni împotriva a peste 30 de companii energetice occidentale

Rusia a impus sancţiuni împotriva a peste 30 de companii din Uniunea Europeană, Statele Unite şi Singapore, drept represalii pentru sancţiunile ce i-au fost aplicate în urma ofensivei militare declanșate în Ucraina, conform unui decret publicat miercuri de guvernul rus, informează AFP.

UPDATE 22.00: Suedia și Marea Britanie anunță semnarea unui acord de apărare reciprocă

Prim-ministrul britanic Boris Johnson şi omologul său suedez Magdalena Andersson au anunţat miercuri un acord în domeniul apărării, de protecţie reciprocă în caz de agresiune, înaintea deciziei Suediei privind aderarea sa la NATO, relatează AFP.

UPDATE 21.30: Rusia acuză din nou Ucraina că i-a bombardat teritoriul: un mort și trei răniți

Guvernatorul regional rus al regiunii Belgorod a declarat miercuri că o persoană a fost ucisă și alte trei au fost rănite în sud-vestul Rusiei în urma unor bombardamente venite dinspre Ucraina, potrivit AFP.

UPDATE 20.50: Ucraina susține că a pierdut peste 560 de soldați din garda națională, din care face parte regimentul Azov

Un număr de 561 de soldaţi din Garda Naţională a Ucrainei – din care face parte în special regimentul Azov, blocat în combinatul siderurgic Azovstal din Mariupol – au fost ucişi de la începutul invaziei ruse, în 24 februarie, a anunțat miercuri şeful acestei instituţii, Oleksii Nadtotci, citat de AFP.

UPDATE 20.20: Declarație surprinzătoare a unui fost ambasador chinez la Kiev: „Rusia a pierdut complet Ucraina”

Un fost ambasador chinez în Ucraina critică dur invazia Rusiei, într-o declarație recentă relatată de către presa chineză și înlăturată rapid, scrie The Guardian.

UPDATE 19.40: Cehia permite unui număr de aproximativ o sută de cetățeni cehi să meargă să lupte în Ucraina

Preşedintele ceh Milos Zeman şi-a dat acordul miercuri pentru ca aproximativ o sută de cetăţeni cehi să meargă să ajute armata ucraineană în lupta cu forţele ruse în Ucraina, a anunţat purtătorul său de cuvânt, potrivit AFP și Agerpres.

UPDATE 19.13: Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei consideră că Rusia ar intenționa în continuare să captureze Kievul

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei consideră că Rusia ar intenționa în continuare să captureze Kievul, să creeze o nouă entitate de stat și să o includă în Federația Rusă, potrivit The Kyiv Independent.

Oleksii Hromov, adjunctul șefului direcției operaționale principale a Statului Major General al Ucrainei, spune că potențialele mișcări viitoare ale Rusiei ar fi capturarea regiunilor Odesa de sud, Nikolaev și parțial Zaporojie, pentru a crea un coridor terestru de la estul Ucrainei ocupat până la regiunea Transnistria din Republica Moldova.

UPDATE 18.00: Ce spune Zelenski despre propunerea lui Macron privind crearea unei „comunități politice europene”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a deplâns miercuri lipsa unui termen concret în ceea ce priveşte promisiunea aderării ţării sale la Uniunea Europeană şi a spus că ucrainenii nu pot rămâne într-o incertitudine permanentă, relatează EFE și Agerpres.

UPDATE 17.30: Cancelarul german Olaf Scholz spune Ucraina va trebui să se „lupte timp de 100 de ani” cu consecințele războiului actual

Ucraina va trebui să se „lupte timp de 100 de ani” cu consecințele războiului actual, a afirmat miercuri cancelarul german Olaf Scholz, făcând o paralelă cu consecințele celui de-Al Doilea Război Mondial în țara sa, relatează AFP.

UPDATE 16.40: Un fost mercenar pro-Kremlin rupe tăcerea: Le-am spus: „Băieţi, este o greşeală – Dmitri Peskov s-a dezlănțuit

Eşecul armatei ruse de a cuceri capitala ucraineană Kiev era inevitabil, deoarece în anii precedenţi nu s-a confruntat niciodată direct cu un inamic puternic, potrivit unui fost mercenar din Grupul Wagner care a luptat alături de forţele armate ruse, relatează Reuters. Marat Gabidullin a participat la misiuni ale Grupului Wagner, susţinut de Kremlin, în Siria şi într-un conflict anterior din Ucraina, înainte de a decide să facă publică experienţa sa în interiorul misterioasei companii militare private. În 2019 a părăsit grupul, dar, cu câteva luni înainte ca Rusia să lanseze invazia din 24 februarie, Gabidullin (55 de ani) a povestit că a primit un apel de la un recrutor care l-a invitat să se întoarcă şi să lupte ca mercenar în Ucraina, scrie Agerpres.

UPDATE 15.20: Zelenski spune că răbdarea Kievului ajunge la final: Dorința Ucrainei de a negocia scade ‘cu fiecare nou Bucea, cu fiecare nou Mariupol’

Răbdarea Kievului se epuizează în ceea ce privește negocierile cu Rusia, având în vedere dovezile tot mai numeroase de atrocități comise de armata rusă, a declarat președintele Volodimir Zelenski, într-un discurs online adresat miercuri studenților universitari francezi, relatează CNN, potrivit mediafax.

„Suntem pregătiți să purtăm aceste negocieri, aceste discuții, atâta timp cât nu este prea târziu”, a declarat Zelenski.

UPDATE 14.10: Primarul din Mariupol: ‘Mai mult de 10 mii de oameni pot muri din cauza bolilor și a condițiilor intolerabile’

Până la sfârșitul anului, peste 10 mii de oameni pot muri din cauza bolilor și a condițiilor intolerabile din Mariupol, anunță primarului orașului Vadim Boychenko. Oficialul spune că acum există aproximativ 150-170 de mii de oameni în Mariupol.

„Ocupanții au transformat Mariupol într-un ghetou medieval. Deci, rata mortalității va fi adecvată. Fără medicamente și îngrijiri medicale, reluarea alimentării cu apă și canalizarea corespunzătoare în oraș, epidemiile vor izbucni”, a spus Boychenko.

UPDATE 14.00: Separatiștii pro-ruși din Donețk anunță că au cucerit întreaga regiune. Cu o zi în urmă ucrainenii au pierdut toată regiunea Luhansk

Liderul autoproclamatei Republici Populare Doneţk, Denis Puşilin, a formulat solicitări suplimentare cu privire la eliberarea teritoriului separatist potrivit ”frontierelor sale consacrate prin Constituţie” în cadrul discursului susţinut cu ocazia aniversării independenţei regiunii, miercuri, relatează CNN.

”Astăzi (n.r. miercuri) o nouă etapă în viaţa noastră o reprezintă eliberarea teritoriului Republicii Populare Doneţk potrivit frontierelor sale consacrate prin Constituţie”, a declarat liderul separatist Denis Puşilin pe canalul de Telegram.

UPDATE 13.45: Presa de stat din Rusia: „Ordinul pentru atacul incredibil de prostesc de pe Insula Șerpilor a fost dat personal de Zelenski”

Ordinul pentru atacul de pe Insula Șerpilor, în timpul căruia forțele armate ucrainene au suferit pierderi semnificative, a fost dat de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Acesta pare să fi ascultat de sfatul consultanților britanici, în ciuda obiecțiilor conducerii forțelor armate ucrainene, susține agenția rusă de stat Tass, citând o sursă provenită din structurile de putere rusești.

UPDATE 12.40: Vladimir Putin pregătește terenul pentru rublă în teritoriile din Ucraina: ordin semnat de liderul de la Kremlin

Președintele rus Vladimir Putin a cerut formarea unui grup de lucru interdepartamental pentru dezvoltarea de noi mecanisme în domeniul reglementării valutare și al așezărilor internaționale, relatează Interfax. Ordinul a fost semnat de președintele rus pe 9 mai.

UPDATE 11.30: Soldații răniți prinși în Azovstal cer ajutor

O serie de fotografii publicate pe canalul Telegram al Regimentului Azov în această dimineață devreme pretind să arate condițiile mizerabile ale apărătorilor ucraineni răniți ascunși sub uzina siderurgică Azovstal din Mariupol asediat.

UPDATE 11.00: Forțele armate ruse și-au publicat buletinul zilnic. Ei susțin că:

În timpul nopții au lovit 93 de obiecte, inclusiv două posturi de comandă și trei depozite de muniții ale armatei ucrainene.
În urma loviturilor, peste 280 de naționaliști au fost uciși și 59 de unități de echipament militar au fost dezactivate.
Sistemele de apărare aeriană au distrus noaptea nouă vehicule aeriene fără pilot ucrainene.
Afirmațiile nu au fost verificate independent.

UPDATE 10.30: Ungaria acuză că sancțiunile UE împotriva Rusiei i-ar distruge economia

Propunerea Uniunii Europene de sancțiuni petroliere împotriva Rusiei ar distruge economia maghiară și nu oferă o soluție la problemele uriașe pe care le-ar crea Ungariei, a declarat ministrul de externe Péter Szijjártó .

UPDATE 10.00 Cadavrele a zeci de civili găsite în Ucraina

Oficialii ucraineni au declarat că au găsit cadavrele a 44 de civili în dărâmăturile unei clădiri din nord-estul țării, care a fost distrusă cu săptămâni în urmă.

UPDATE 09.30: Boris Johnson va vizita Finlanda și Suedia

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, va vizita Finlanda și Suedia miercuri, în timp ce cele două țări nordice iau în considerare dacă să solicite aderarea la NATO în urma invaziei Ucrainei de către Rusia.

UPDATE 09.00: Sunt sute de civili rămași în oțelăria Azovstal,

Cel puțin 100 de civili rămân în oțelăria Azovstal, sub focul rusesc puternic, în orașul Mariupol, din sudul Ucrainei, a declarat un consilier al primarului orașului.

UPDATE 08.30: Numărul civililor uciși în Ucraina este mai mare în realitate

Numărul civililor uciși în Ucraina de la începutul războiului este „cu mii mai mare” decât cifrele oficiale, a declarat șeful misiunii ONU de monitorizare a drepturilor omului în țară. Numărul oficial al morților civili ONU în Ucraina este de 3.381, precum și 3.680 de răniți.

UPDATE 08.00: Belarus va mobiliza armata la granița cu Ucraina

Belarusul va desfășura trupe pentru operațiuni speciale în trei zone din apropierea graniței sale de sud cu Ucraina, ca răspuns la o „amenințare tot mai mare” a SUA și a aliaților săi, au declarat forțele armate. Președintele Belarusului, Alexander Lukașenko, a declarat că Moscova a fost de acord să ajute Minsk să producă rachete pentru a-și consolida capacitățile militare și a avertizat că Belarus ar putea „provoca pagube inacceptabile inamicului”.

UPDATE 07.30: Portul din Odesa este atacat de forțele armate rusești

Portul vital al Ucrainei, Odesa, la Marea Neagră, a fost supus atacurilor repetate cu rachete, inclusiv din partea unor rachete hipersonice. O persoană a fost ucisă și cinci au fost rănite după ce șapte rachete rusești au lovit luni un centru comercial și un depozit , a spus armata.

UPDATE 07.00: Forțele ucrainene reiau satele din Harkov, spune Zelenski

În discursul său, Zelenski a subliniat, de asemenea, știrile conform cărora forțele ucrainene au reluat satele din regiunea Harkov, ceea ce ar putea semnala o nouă fază a războiului. El a avertizat, de asemenea, să nu se aștepte la „anumite victorii”. Informația nu a putut fi verificată din surse independente

 

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024