Prima pagină » International » Război în Ucraina. Ajutor de 175 de milioane de dolari pentru Ucraina de la Statele Unite
Război în Ucraina. Ajutor de 175 de milioane de dolari pentru Ucraina de la Statele Unite

Război în Ucraina. Ajutor de 175 de milioane de dolari pentru Ucraina de la Statele Unite

07 dec. 2023, 07:59,
în International

Război în Ucraina, ziua 652. Statele Unite au anunțat un nou pachet de ajutor militar de 175 de milioane de dolari pentru Ucraina.

Cele mai importante evenimente din ultimele 24 de ore:

  • Fost membru al Parlamentului ucrainean, asasinat de Serviciul de Securitate al Ucrainei
  • Volodimir Zelenski le-a spus miercuri ucrainenilor că țara lor va învinge Rusia și va obține o pace echitabilă
  • Volodimir Zelenski va participa la summit-ul virtual al G7
  • Marea Britanie va oferi un nou ajutor Ucrainei în valoare de 37 de milioane de lire sterline

Pentagonul a publicat conținutul detaliat al pachetului de ajutor militar. Acesta include rachete AIM-9M și AIM-7 pentru apărare aeriană, muniție suplimentară pentru sistemele HIMARS, proiectile de artilerie de 155 mm și 105 mm, rachete antiradar de mare viteză HARM, rachete antitanc TOW și sisteme antitanc Javelin și AT-4.

”Dacă Congresul nu acționează pentru a aproba cererea de finanțare suplimentară pentru securitatea națională a președintelui, acesta va fi unul dintre ultimele pachete de asistență pentru securitate pe care le putem oferi Ucrainei”, precizează Pentagonul.

Lista menționează, de asemenea, peste 4 milioane de cartușe pentru arme de calibru mic, vehicule pentru tractarea și transportul echipamentelor, muniții de demolare pentru curățarea obstacolelor, echipamente pentru protejarea infrastructurii naționale critice, precum și piese de schimb, echipamente de întreținere și alte echipamente de sprijin.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a declarat că, până la sfârșitul anului, țara își va onora toate angajamentele față de parteneri în ceea ce privește integrarea europeană.

Zelenski a adăugat că Kievul depune toate eforturile pentru a obține aprobarea Uniunii Europene de a începe negocierile de aderare.

„Le mulțumesc partenerilor noștri pentru asistența și sfaturile relevante. Ucraina a respectat recomandările Comisiei Europene și, până la sfârșitul acestui an, vom adopta toate deciziile pe care le-am promis. Sperăm că și Uniunea Europeană își va respecta promisiunea față de Ucraina. Decizia de a începe negocierile de aderare cu UE este o energie puternică pentru noi, energia unității”, a declarat acesta.

Într-un raport publicat la 8 noiembrie, Comisia Europeană a recomandat începerea negocierilor de aderare cu Kievul, dar înainte de aceasta, Ucraina trebuie să pună în aplicare unele dintre reformele care nu au fost încă implementate.

Problema deschiderii negocierilor cu Ucraina ar trebui să fie discutată la summitul liderilor UE din 14-15 decembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`