Război în Ucraina. Administrația de la Kiev a primit un nou sistem de apărare aeriană, din Germania

Război în Ucraina. Administrația de la Kiev a primit un nou sistem de apărare aeriană, din Germania

29 oct. 2023, 11:40,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Război în Ucraina, ziua 613. Bărbaţii ucraineni, apţi de serviciul militar şi care vor să fugă din ţară, sunt urmăriţi cu drone de serviciul ucrainean de frontieră. Între timp, Ucraina a primit un nou sistem de apărare aeriană din Germania.

Cele mai importante evenimente din ultimele 24 de ore:

  • Furtuna a făcut prăpăd în Ucraina | Cel puţin patru oameni au murit
  • Ucraina folosește drone pentru a-i urmări pe bărbaţii apţi de serviciul militar care vor să fugă din ţară
  • Germania a furnizat Ucrainei un al treilea sistem puternic de apărare aeriană IRIS-T
  • Forțele ruse au lansat o serie de lovituri cu rachete și drone împotriva Ucrainei
  • Klaus Iohannis: Ucraina și Republica Moldova au nevoie să își securizeze calea europeană

Război în Ucraina, ziua 613. Germania a trimis în Ucraina un nou sistem de apărare aeriană

Patru persoane au murit, iar alte nouă au fost rănite în urma furtunii care lovit întreaga Ucraină și care a lăsat mii de oameni fără energie electrică, a anunțat șeful adjunct al biroului prezidențial ucrainean, Oleksiy Kuleba, potrivit The Kyiv Independent.

Vântul, care a suflat cu rafale de până la 90 de kilometri pe oră, a doborât mai mulți copaci și a deteriorat liniile electrice. Numai în Kiev, peste 250 de copaci au fost doborâți, potrivit autorităților locale.

De asemenea, furtuna a întrerupt alimentarea cu energie electrică în regiunile Jîtomîr, Rivne și Hmelnîțkîi, unde peste 130.000 de persoane din aproape 800 de localități au rămas fără electricitate, a precizat Kuleba.

Serviciul ucrainean de frontieră a anunţat că foloseşte drone în eforturile de a preveni fuga în străinătate a bărbaţilor care încearcă să se sustragă mobilizării în armată pentru a nu fi trimişi pe front în războiul cu Rusia.

Conform legii marţiale adoptate odată cu lansarea invaziei ruse, bărbaţii apţi să servească în armată cu vârste între 18 şi 60 de ani au interdicţie de a părăsi teritoriul naţional.

Între timp, Germania a furnizat Ucrainei un al treilea sistem puternic de apărare aeriană IRIS-T, în timp ce țara se pregătește pentru un alt posibil atac cu rachete rusești în această iarnă, relatează dpa.

Sistemul a fost predat în această săptămână, a declarat Ministerul Apărării de la Berlin.

Ministrul apărării, Boris Pistorius, a subliniat sprijinul continuu al Germaniei pentru Ucraina în luptele sale împotriva forțelor rusești.

În discursul său video de seară, președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, și-a exprimat recunoștința pentru „pachetul foarte puternic din partea Germaniei”, afirmând că acesta va „ajuta foarte mult soldații noștri și apărarea orașelor noastre”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *