Prima pagină » International » Război în Ucraina! 280 de srilankezi au fost recrutați pentru a lupta de ambele părți în conflict
Război în Ucraina! 280 de srilankezi au fost recrutați pentru a lupta de ambele părți în conflict

Război în Ucraina! 280 de srilankezi au fost recrutați pentru a lupta de ambele părți în conflict

14 mai 2024, 19:20,
în International

Aproximativ 280 de srilankezi au fost recrutați pentru a lupta de ambele părți în războiul Rusiei împotriva Ucrainei, au declarat marți oficialii srilankezi însărcinați cu investigarea implicării compatrioților lor în conflict, potrivit AFP.

Plângerile din partea familiilor au început să curgă de când Ministerul Apărării a înființat săptămâna trecută o unitate specială pentru a aduna informații despre srilankezii care au călătorit atât în Rusia, cât și în Ucraina pentru a lua parte la conflict.

„Am primit plângeri de la aproximativ 280″ de membri ai familiilor, a declarat pentru AFP ministrul Securității Publice, Tiran Alles.

Cei mai mulți au fost recrutați de armata rusă

Cei mai mulți au fost recrutați de armata rusă și înșelați prin promisiuni de salarii mari și asigurări false că nu vor fi repartizați în misiuni de luptă, a declarat luni în parlament Gamini Waleboda, un deputat.

Nu a fost făcut public niciun bilanț oficial al numărului de srilankezi uciși în acest conflict.

Un anunț publicat pe site-ul Ministerului Apărării de la înființarea unității speciale solicită familiilor „să furnizeze informații despre militarii srilankezi pensionați care s-au alăturat războiului dintre Rusia și Ucraina”.

Autoritățile țării i-au îndemnat în repetate rânduri pe srilankezi să nu călătorească în Rusia sau Ucraina pentru a lua parte la război.

Poliția a arestat doi ofițeri în retragere, inclusiv un ofițer superior, sub acuzația de recrutare ilegală de oameni pentru companiile rusești de mercenari.

Nu există nicio restricție care să îi împiedice pe srilankezi să se mute în străinătate

Nu există nicio restricție care să îi împiedice pe srilankezi să se mute în străinătate, iar mulți rezidenți au părăsit insula în urma crizei economice fără precedent din 2022.

Vecinii, India și Nepal, au confirmat că mulți indieni și nepalezi au fost recrutați pentru a lupta alături de armata rusă în ultimul an.

La mai bine de doi ani de la lansarea ofensivei Rusiei împotriva Ucrainei, zeci de mii de soldați ruși au fost uciși, ceea ce i-a determinat pe oficialii ruși să caute noi recruți în străinătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *