Prima pagină » Local » Război în instanță, între un medic și polițiștii ieșeni! Viteza l-a pus la plată pe doctor! „Mă grăbeam la o operație!” (Exclusiv)
Război în instanță, între un medic și polițiștii ieșeni! Viteza l-a pus la plată pe doctor!

Război în instanță, între un medic și polițiștii ieșeni! Viteza l-a pus la plată pe doctor! „Mă grăbeam la o operație!” (Exclusiv)

06 iul. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Un doctor a decis să dea în judecată Inspectoratul de Poliție Județean Iași. Medicul a contestat în instanță procesul-verbal prin care a fost sancționat din cauza vitezei. Totuși, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au respins plângerea formulată de Andrei Armand Puiu

Război în instanță, între un doctor și polițiștii ieșeni! Medicul este nemulțumit pentru că a fost sancționat din pricina vitezei cu care se deplasa! Totuși, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au respins recent contestația făcută de Andrei Armand Puiu.

„Instanța respinge ca neîntemeiată plângerea contravențională formulată de petentul Andrei Armand Puiu în contradictoriu cu intimatul Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Iași, împotriva procesului-verbal de constatare și sancționare a contravenției din 20 mai 2020. Menține procesul-verbal de constatare și sancționare a contravenției”, au precizat judecătorii ieșeni.

De remarcat este faptul că decizia nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Medicul Andrei Armand Puiu a dat în judecată IPJ Iași

Procesul dintre medicul Andrei Armand Puiu și IPJ Iași a început pe data de 29 mai 2020. Prin plângerea contravențională înregistrată pe rolul Judecătoriei Iași, doctorul a cerut, în principal, anularea procesului-verbal de constatare și sancționare a contravenției din 20 mai 2020, iar, în subsidiar, a solicitat înlocuirea sancțiunii cu un avertisment.

„Deși am fost sancționat prin procesul-verbal contestat, acesta este nelegal justificat de faptul că aparatul radar era montat pe autospeciala intimatului aflată în mișcare, viteza acestui autoturism nefiind luată în calcul, și justificat de faptul că, pentru determinarea vitezei exacte, este necesară depunerea autentificării și obiectivării metrologice a aparatului radar și a ordinului de serviciu al polițiștilor, și netemeinic justificat de faptul că, deși am recunoscut viteza cu care circulam, se impune reținerea stării de necesitate, justificat de imperativul efectuării unei intervenții chirurgicale de urgență, în calitatea mea de medic chirurg ortoped la Spitalul Județean de Urgență Vaslui”, a precizat doctorul în fața judecătorilor ieșeni.

Ce au spus polițiștii ieșeni cu privire la sancțiunea aplicată medicului

Medicul Andrei Armand Puiu a mai spus că este căsătorit, că are doi copii mici și că este nevoit să facă naveta între Iași și Vaslui. La rândul lor, polițiștii ieșeni au cerut respingerea acțiunii și menținerea procesului-verbal.

„Prin procesul-verbal respectiv, petentul a fost sancționat contravențional cu o amendă în sumă de 1.305 lei și cu reținerea permisului de conducere, în vederea suspendării, pe o perioadă de 90 de zile. S-a reținut că, pe 20 mai 2020, la ora 7:42, petentul a condus autovehiculul marca Skoda pe DN 24, în localitatea Satu Nou, către localitatea Vaslui, cu viteza de 107 km/h, control radar, limita de viteză fiind de 50 km/h în acea zonă. Astfel, petentul a depășit viteza legală cu 57 km/h, înregistrată cu aparat radar Autovision, montat pe autospeciala MAI. Procesul-verbal de constatare și sancționare a contravenției a fost semnat de către petent, agentul constatator menționând: «Recunosc viteza cu care circulam. Precizez faptul că mă grăbeam pentru a ajunge la Spitalul Vaslui, unde trebuie să particip la o intervenție chirurgicală»”, au arătat reprezentanții IPJ Iași.

Totodată, magistrații ieșeni au arătat că medicul nu a contestat nici viteza cu care circula, nici calitatea de agent a celui care l-a sancționat.

„Din întreg materialul probator administrat în cauză, instanța constată că petentul nu a făcut dovada existenței stării de necesitate, drept cauză exoneratoare de răspundere, și sub imperiul căreia să fi depășit limita de viteză de deplasare justificat de faptul că necesitatea de a ajunge la efecutarea unei intervenții chirurgicale programată în calitatea sa de medic nu poate reprezenta existența unei stări de pericol iminentă contra unei peroane, a drepturilor acesteia sau unui interes public, stare de pericol care să nu putut fi evitată decât prin comiterea fapte sancționate prin procesul-verbal contestat. Contrar susținerilor petentului, săvârșirea faptei contravenționale nu era singura opțiune de salvare a valorii ce era pusă în pericol, existând posibilitatea să se pornească în timp util din Iași spre locul de muncă astfel încât să nu fie pus în situația de a întârzia la intervenția chirurgicală programată – și nu una intempestivă”, au încheiat judecătorii ieșeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`