Prima pagină » Titlurile zilei » Război cu Poliția Iași după ce a fost sechestrat în Primăria Sirețel! Fostul secretar, Liviu Vasilică: ”Ar fi fost mai potrivit să dau de pământ cu doamna viceprimar?” – FOTO

Război cu Poliția Iași după ce a fost sechestrat în Primăria Sirețel! Fostul secretar, Liviu Vasilică: ”Ar fi fost mai potrivit să dau de pământ cu doamna viceprimar?” – FOTO

07 feb. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru, în Titlurile zilei

Fostul secretar al comunei Sirețel, județul Iași, a fost agresat de viceprimar în vara anului trecut. A cerut ajutorul Poliției și s-a lăsat cu plângeri penale. Acum, Liviu Vasilică s-a trezit cu Poliția, care susține că apelul la 112 nu a fost fondat

Scandalul de la Primăria Sirețel, județul Iași, a luat o nouă formă. Asta, după un incident petrecut pe data de 25.08.2021. Instituția este condusă de primarul Gelu Șpaiuc, iar viceprimar este soția acestuia, Doina Șpaiuc. În dimineața zilei amintite, Liviu Vasilică, fostul secretar al comunei, a intrat în primărie pentru a obține o adeverință de salariat pentru soția acestuia, angajată la primărie. Documentul trebuia semnat de primar, dar acesta nu se afla la serviciu. În aceste condiții, a intrat în biroul viceprimarului și i-a transmis că are nevoie de adeverință pentru soția care are probleme medicale.

De aici, totul a degenerat. Viceprimarul a refuzat, dar când Liviu Vasilică a vrut să părăsească biroul, Doina Șpaiuc a blocat intrarea, invocând că bărbatul ar fi sustras documente de pe birou. Fostul secretar i-a explicat că nu are nicio hârtie asupra lui, dar Doina Șpaiuc a devenit isterică. Timp de aproape 2 ore a durat conflictul. Văzând că nu are cu cine să se înțeleagă, Liviu Vasilică a chemat Poliția după ce a apelat la 112. Însă, agenții l-au amendat pe bărbat cu 200 de lei pentru că ar fi tulburat ordinea și liniștea publică. Mai mult, polițiștii au considerat că bărbatul nici măcar nu trebuia să sune la 112. În edițiile trecute ale BZI a fost prezentat și cazul de la Primăria Lespezi, unde fiul primarul a fost angajat în urma unui concurs trucat.

Liviu Vasilică a pornit războiul cu Poliția Iași după ce a fost sechestrat

Fostul secretar al comunei s-a simțit nedreptățit și a contestat în instanță procesul-verbal de contravenție la Judecătoria Pașcani. Acesta a precizat că a fost și agresat fizic în momentul în care a avut conflictul cu viceprimarul. În acest context a depus o plângere penală pentru purtare abuzivă. A invocat și o relație strânsă între primar și șeful de post.

”Domnul agent șef Hogaș, în opinia lui, a constatat că nu trebuia să apelez la autorități. Ar fi fost mai potrivit să îmi fac singur dreptate să dau de pământ cu doamna viceprimar ca să pot pleca de acolo. Deși au văzut clar cum a stat treaba, IPJ, prin domnul agent și serviciul juridic, continuă să apere atitudinea abuzivă a primarului Șpaiuc Gelu și a soției acestuia, viceprimarul Șpaiuc Doina. De subliniat că, de la momentul producerii purtării abuzive și a loviturilor, nu s-a mișcat mai nimic în dosar, nici măcar un proces-verbal de vizionare a imaginilor, dosarul stă binișor la sertar pe undeva, deși a trecut aproape o jumătate de an”, a subliniat Liviu Vasilică.

În vara anului 2021, Primăria Sirețel a fost amendată de Garda de Mediu din cauza deșeurilor depozitate pe domeniul public.

Doina Șpaiuc: ”Doamne, Maica Domnului, cum să-l lovesc?”

Contactată de reporterii BZI, Doina Șpaiuc a declarat că nu vrea să mai audă de fostul secretar al comunei. A amintit că nu i-a eliberat adeverința de salariat pentru că nu avea ștampila instituției.

”Nu comentez. Nu știu, a văzut și Poliția ce fel de om este. Nu pot să comentez. M-am retras atunci, am lăsat Poliția să-i ia declarații. Doamne, Maica Domnului, cum să-l lovesc. Spunea că e bolnavă soția, la câteva zile au fost la cumetrii, au dansat, au sărit în sus. Nu suntem de aici din sat, noi nu știm? Anul trecut știa că e primarul plecat, i-am spus că-i semnez, dar nu aveam ștampilă. Nu a înțeles absolut deloc. Acum, soția e în concediu pentru creșterea copilului. Și-a făcut domiciliul pe Lespezi, din ce am înțeles, nu l-am mai văzut de atunci”, a precizat viceprimarul comunei Sirețel.

După ce a fost sechestrat în Primăria Sirețel, războiul cu Poliția Iași va fi tranșat în instanță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *