Prima pagină » Informații utile » Raton de vânzare? Iată tot ce trebuie să știi dacă plănuiești să cumperi un animal de companie mai inedit

Raton de vânzare? Iată tot ce trebuie să știi dacă plănuiești să cumperi un animal de companie mai inedit

12 iul. 2024, 12:42,
BZI.ro, în Informații utile

Oamenii au început să fie din ce în ce mai inventivi și deschiși în ceea ce privesc animalele de companie. Dacă unii oameni optează spre a îngriji șerpi sau păianjeni, alții simpatizează animalele sălbatice precum dihorii sau ratonii. De asta, în prezent, se găsesc pe piață ratoni de vânzare.

Ratoni de vânzare pentru iubitorii de animale

Ratonii, originari din America de Nord, sunt niște animale sălbatice de statură mică, deosebit de inteligente și jucăușe. Având în vedere că este un proces destul de dificil de a aduce un asemenea animal în alte țări, și prețurile sunt pe măsură. Prețul unui raton poate ajunge până la 1000 de euro.

Ratonii sunt niște animale foarte interesante, având capacitatea de a-și imita stăpânul, atât prin obiceiuri, cât și prin gesturi. Acesta este mereu plin de energie, având nevoie de joacă continuă. Nu este un animal singuratic și nu are nevoie de intimitate.

Un alt avantaj la acest animăluț este faptul că, privind alimentația, nu este pretențios deloc și nu necesită o dietă specială. Aceasta poate să conțină: pește de mare, carne slabă, nuci, produse lactate fermentate, fructe, ouă.

În ciuda mediului natural în care trăiește, hrănindu-se din gunoaiele oamenilor, aceștia sunt niște animale îngrijite care nu tolerează murdăria și adoră băițele.

În captivitate, poate trăi chiar și până la 25 de ani, așa că dacă optați spre acest animal de companie, trebuie să aveți în vedere acest lucru.

Minusurile unui astfel de animal de companie

Ratonul nu poate fi îmblânzit total niciodată. În cazul în care se enervează, poate deveni agresiv, mușcând sau zgâriind proprietarul. Totodată, este un animal foarte curios, așa că există riscul să strice lucruri din casă sau să facă dezordine constant.

De altfel, este aproape imposibil să-l antrenezi, ca pe o pisică, să-și facă nevoile. Dacă este mascul, acesta va simți nevoia să-și marcheze teritoriul prin urină. În procesul de educare a unui raton, nu trebuie folosită forța fizică sau pedeapsa. Dacă folosești, riști să fii perceput ca pe un dușman.

Aceștia au nevoie constantă de atenție și pot deveni obositori uneori dacă nu ești pregătit psihic pentru creșterea acestui animal. Având în vedere că este un animal nocturn, el va fi foarte energic în timpul nopții.

Ratonii sunt predispuși la obezitate din cauza faptului că nu au senzație de sațietate. Ar mânca orice, oricât. În momentul în care vrea să doarmă, ce mai bine este să-l lăsați în pace, în caz contrar poate deveni agresiv. În cazul în care aveți copii mici, un raton ca animal de companie nu este o idee prea bună.

Trebuie să aibă vaccinurile corespunzătoare, inclusiv cel anti rabie.

Trebuie să aibă multe jucării, pentru a nu deteriora lucrurile tale personale, în dorința de joacă. Dacă aveți și alte animale, oferiți-le atenție în mod egal. Ratonii tind să fie posesivi.

În ceea ce privește modul de abordare, ratonii sunt întocmai ca niște copii mici. Aceștia nu sunt pentru oricine și cine își dorește să caute raton de vânzare, trebuie să cântărească foarte bine toate aspectele înainte să o facă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *