Prima pagină » Culinar » Rață la cuptor cu portocale. Rețeta cu care vei obține un preparat rafinat la tine în bucătărie

Rață la cuptor cu portocale. Rețeta cu care vei obține un preparat rafinat la tine în bucătărie

02 ian. 2024, 11:07,
în Culinar

Dacă vrem să îi cucerim pe cei dragi cu o mâncare savuroasă, aromată și cu un aspect festiv, putem pregăti o rață la cuptor cu portocale. Aceasta se face cu ingrediente alese cu grijă și cu un strop de imaginație și îndemânare. O porție de rață la cuptor cu portocale merge de minune la mesele festive alături de alte bucate alese. Dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul culinar va fi garantat. Iată rețeta cu care vei obține un preparat rafinat la tine în bucătărie.

Rață la cuptor cu portocale

Când vine vorba de rețetele cu carne de rață, gospodinele se întrec în tot felul de secrete culinare. De la rulada cu piept de rață, friptura la ceaun sau la tigaie până la rața umplută sau făcută la cuptor cu sos de portocale, toate sunt pe placul multora dintre noi. Rața la cuptor cu portocale este un preparat rafinat, gustos și merge de minune la mesele festive alături de alte bucate alese. Sosul de portocale va oferi cărnii de rață mai multă savoare, o va face fragedă, suculentă și incredibil de aromată.

Pe lângă această mâncare gustoasă, putem pregăti pentru cei de la masă și o ruladă aperitiv din piept de pui. Rețeta este simplă și la îndemâna oricui. Pentru iubitorii de preparate tradiționale făcută după rețeta bunicii ideală este o friptură de porc în sos de vin roșu. Aceasta va fi o adevărată încântare pentru papilele gustative. Rața la cuptor cu portocale se face nu doar la ceas aniversar, ci și ori de câte ori vrem să ne răsfățăm cu o mâncare delicioasă și rafinată.

Rețeta marilor bucătari pentru un preparat perfect

Pentru delicioasa rață la cuptor cu portocale vom avea nevoie de 1 linguriță de condimente pentru carne de rață, 3 lingurițe de ulei de măsline, 2 kg de rață, 1 lămâie, 1 portocală, 3 căței de usturoi, 1 ceapă, 1 linguriță de boia dulce, 1 linguriță de sare, 1 linguriță de piper, 1 linguriță de miere, 1 linguriță de dulceață de ardei iute, 2 ardei iuți și 200 ml de apă.

Se ia o tavă întinsă și se unge cu ulei apoi se așază pe fundul tăvii felii de portocală și de lămâie. După aceea se curăță ceapa și ardeiul iute și se taie felii apoi se pun în tavă. După aceea se prepară sosul cu care vom unge carnea de rață. Într-un bol se stoarce zeama de la o portocală și de la o lămâie apoi se adaugă apa, uleiul de măsline, condimentele, piperul, sarea, mierea, boiaua și dulceața de ardei iute și se amestecă totul foarte bine.

Se unge rața cu sosul preparat și se dă la frigider timp de o oră. Se scoate rața de la rece și se așază în tava de copt. Se mai unge o dată cu sos și se pune la rumenit ușor. Când este gata, se scoate rața din cuptor, se lasă la răcit și se servește cu o garnitură din cartofi sau cu o salată de legume și verdețuri proaspete. Rața gătită la cuptor în sos de portocale este un adevărat deliciu. Acest preparat culinar merge de minune la mesele festive, dar și ori de câte ori vrem să ne răsfățăm papilele gustative cu o mâncare ca la restaurant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *