Conform datelor transmise de Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) în urma campaniei de vaccinare, aproximativ 73% din deținuți au fost vaccinați împotriva noului coronavirus.
Tot Administrația a anunțat faptul că încă de la începutul anului au fost scoase la concurs 2.166 de posturi vacante, dintre care 1.914 din sursă externă şi 252 din sursă internă.
Rata deținuților vaccinați din penitenciare a trecut de 70%
Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a declarat faptul că în penitenciarele din România, 73% au primit vaccinul anti-Covid-19.
„Cu toate că epidemia de COVID-19 reprezintă un element ce pune în dificultate şi instituţia noastră, administraţia poliţiei penitenciare a reuşit menţinerea unui climat de normalitate la nivelul unităţilor subordonate atât prin păstrarea locurilor de muncă pentru persoanele custodiate (aproximativ 5.500), cât şi prin continuarea procesului de şcolarizare a acestora (2.005 persoane private de libertate) şi de implicare într-o gamă diversă de programe de asistenţă. Cu privire la campania de vaccinare a persoanelor private de libertate, în baza consimţământului acestora, menţionăm că, la începutul lunii octombrie, am înregistrat un procent de vaccinare de 73%”, spune ANP.
Penitenciarele vor avea programe de reintegrare cu persoane instruite
ANP mai informează faptul că s-au realizat toate demersurile necesare pentru ca unitățile penitenciare să-i poaă învăța pe deținuți diferite meserii. Prin acest proces se are în vedere ca persoanele private de libertate să se poată reintegra în societate mai ușor.
De asemenea, pe termen mediu, ANP spune că au în vedere să dezvolte infrastructura sistemului penitenciar. Astfel că, în acest fel se va putea atinge capacitatea de aproximativ 7.000 de noi locuri de muncă pentru deținuți. O echipă de specialiști va realiza o evaluare a fiecarei a fiecărui penitenciar pentru a se asigura condițiile necesare.
Mai multe posturi vacante scoase la concurs de ANP
Având în vedere că Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP)a se confruntă cu un deficit de personal, Administrația a scos la concurs mai multe posturi vacante. Cu privire la acestea, încă de la începutul anului 2021, aproximativ 2.166 de posturi vacante au fost scoase la concurs, dintre care 1.914 din sursă externă şi 252 din sursă internă
Liviu Dragnea a fost vaccinat în închisoare
Fostul președinte al Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea a declarat faptul că a fost vaccinat cât timp era în închisoare la Penitenciarul Rahova. Mai mult decât atât, acesta spune ca suferit mai multe abuzuri, printre care și faptul că i-a fost îngrădit dreptul la credință.
„Am fost vaccinat la Rahova. Nu m-am vaccinat, am fost vaccinat. Am avut și Covid în decembrie, anul trecut și în aprilie-mai mi s-au făcut cele două vaccinuri. Nu ai cum să nu le faci acolo. Nu mi s-a dat posibilitatea să decid, așa cum nu i s-a dat posibilitatea nimănui din sistem. Dacă nu te-ai fi vaccinat erai scos de la muncă. Eu de abia fusesem repartizat la muncă după nouă luni de izolare în celulă și nu am mai riscat (…)
N-am plans, sunt un om credincios. Din păcate, la Rahova, cât am stat eu acolo, Biserica a fost închisă. Nu au vrut să repartizeze un preot. Am fost vizitat acolo doar de Nunțiul Papal, cu un mesaj de la Sfântul Părinte, și o distincție. A venit la vizită, la cușetă, la peretele despărțitor.
Nu am cerut tratament preferențial, ci să am cel pe care îl au ceilalți deținuți. Am avut un tratament mai rău decât ceilalți”, a declarat Liviu Dragnea.
Penitenciarul din Iași va fi modernizat
Amintim faptul că, Penitenciarul din Iași a inițiat licitația cu privirea la lucrările de modernizare a acestuia. Valoarea contractului este de 2.833.888 lei, fără TVA, mai exact aproximativ 500.000 de euro.
„Construcția analizată, cu destinația de «Pavilion vizite», situată în incinta Penitenciarului cu regim de maximă siguranță Iași, are elemente de identificare puse la dispoziție de către beneficiar. Anul construirii este 1984, având regim de înălțime P, suprafața construită coincide cu suprafața desfășurată și este de 443.52 mp. Corpul de clădire anexat este construit pe aliniamentul unui gard de incintă realizat din cărămidă, structura corpului incluzând zidăria gardului. Structura corpului anexat, executat fără a avea la bază o documentație tehnică, sugerează o structură în cadre după două direcții, cu planșeu din beton armat”, se arată în descrierea obiectivului.