Prima pagină » Local » Rata de infectare cu virusul Covid-19 la Spitalul pentru Copii ”Sf. Maria” din Iași este în scădere
Rata de infectare cu virusul Covid-19 la Spitalul pentru Copii ”Sf. Maria” din Iași este în scădere

Rata de infectare cu virusul Covid-19 la Spitalul pentru Copii ”Sf. Maria” din Iași este în scădere

22 feb. 2022, 02:00,
Andreea Pădurescu, în Local

Rata de infectare cu virusul Covid-19 a copiilor internați la Spitalul pentru Copii ”Sf. Maria” din Iași a scăzut în ultimele două săptămâni. Ieri, 21 februarie 2022, un singur copil era internat la Secția de Terapie Intensivă

Ieri, 21 februarie 2022, în Secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului pentru Copii ”Sf. Maria” din Iași era internat un singur copil. Medicii ieșeni au precizat că, în cazul pacienților care au nevoie de îngrijire în cadrul unității medicale a scăzut, comparativ cu săptămâna trecută când erau ocupate peste 30 de locuri în zona roșie non-ATI. În funcție de evoluția cazurilor, conducerea unității se gândește la desființarea celui de-al treilea sector destinat pacienților cu Covid-19.

”În ATI, în zona roșie, avem un singur pacient cu Covid-19, iar pe zona non-ATI avem 29 de copii internați. Comparativ cu week-end-ul trecut, se simte o ușoară scădere. Încă nu putem spune că avem o scădere semnificativă, vom vedea evoluția de săptămâna viitoare, dacă vom renunța la al treilea sector sau îl vom menține pentru pacienții pozitivi cu Covid-19”, a declarat Alina Belu, managerul Spitalului pentru Copii ”Sf. Maria” din Iași.

Rata de infectare cu Covid-19 a copiilor din Secția ATI este în scădere

Cadrele medicale de la Spitalul ”Sf. Maria” le-au transmis un mesaj părinților. Acestea au oferit sfaturi și recomandări pentru a se evita infectarea cu noul coronavirus a copiilor.

”Medicii spitalului pentru copii au transmis un mesaj pentru părinți, având în vedere incidența crescută a cazurilor de infecție cu virusul Covid-19 în rândul populației pediatrice și vă rugăm în continuare să aveți în vedere următoarele recomandări de protecție și de prevenție a infectării a copiilor. Vă reamintim că, dintre micuții noștri pacienți, cele mai vulnerabile categorii sunt nou-născuții și sugarii. Principalele simptome ce caracterizează aceste categorii de vârstă sunt: febră care nu cedează la antitermicele uzuale administrate per os, inapetență, astenie, diaree, vărsături, convulsii sau modificări de respirație. Subliniem că, în acest val pandemic, manifestările respiratorii sunt mai puțin frecvente decât celelalte manifestări enumerate mai sus. Dacă aceste simptome afectează starea de sănătate a copilului dumneavoastră, vă recomandăm să solicitați un consult inițial la medicul de familie sau medicul pediatru, care, în funcție de gravitatea manifestărilor, vă va direcționa sau nu către Unitatea de Primire Urgențe a spitalului de care aparțineți teritorial”, a precizat Alina Belu.

Fata de 10 ani din Vaslui accidentată de mașină respiră singură

Au trecut mai bine de 10 zile de când o copilă de 10 ani din Vaslui a fost grav accidentantă de o mașină. Fata a ajuns în stare foarte gravă la Spitalul pentru Copii ”Sf. Maria” din Iași, unde a fost internată de urgență în Secția ATI. De pe data de 10 februarie 2022, ziua în care s-a produs accidentul, aceasta se află în Secția ATI. Totuși, medicii ieșeni au venit cu o veste bună: copila respiră singură, dar aceștia sunt în continuare rezervați în ceea ce privește evoluția stării neurologice, mai ales că aceasta a suferit un traumatism cranio-cerebral sever. Pacienta din ATI respiră singură. Medicii sunt în continuare rezervați în ceea ce privește evoluția neurologică rapidă, dar, dacă va trece de momentul critic din ATI, va trebui transferată într-o clinică de recuperare, având în vedere că a suferit un traumatism cranio-cerebral sever.

Pe lângă aceste cazuri de urgență, medicii au răsuflat ușurați în ultima săptămână, după ce  rata de infectare cu Covid-19 la Spitalul ”Sf. Maria” a scăzut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *