Prima pagină » International » Rata de deces cauzat de coronavirus este de 12 ori mai mare în cazul bolnavilor cronici
Rata de deces cauzat de coronavirus este de 12 ori mai mare în cazul bolnavilor cronici

Rata de deces cauzat de coronavirus este de 12 ori mai mare în cazul bolnavilor cronici

17 iun. 2020, 08:15,
George Cristian în International

Rata de deces cauzat de coronavirus este de 12 ori mai mare în cazul bolnavilor cronici arta un studiu făcut de Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA. Studiul este unul recent şi a fost publicat luni, 15 iunie de către CNPB din SUA.

Studiul arata cât de mare este pericolul la care sunt expuse persoanele care au şi alte afecţiuni în afară de virusul contactat. Studiul a fost realizat în contextul pandemiei actuale de COVID-19.

Rata de deces cauzat de coronavirus este uriaşă pentru bolnavii cronici

Conform raportului care a analizat peste 1.3 milioane de cazuri de coronavirus, persoanele care au boli cronice au mult mai multe şanse de a deceda în urma infectării cu virusul din Wuhan. Studiul a fost realizat în perioada 22 ianuarie şi 31 mai. Conform aceluiaşi raport, dintre persoanele confirmate pozitive cu coronavirus, doar pentru 22% existau informaţii privind istoricul medical, iar dintre aceştia, 32% aveau boli cardiace, 30% aveau diabet şi 18% sufereau de boli pulmonare cronice, care includ astmul şi emfizemul.

20 la sută dintre pacienţii cu boli cronice care au avut coronavirus au murit

Printre pacienţii cu boli cronice, aproximativ 20 la sută au murit în comparaţie cu aproape 2% dintre cei care erau altfel sănătoşi. De asemenea, analiza arată că pacienţii cu afecţiuni cronice care au contactat noul coronavirus au şanse de şase ori mai mari să fie spitalizaţi decât cei care suferă de alte afecţiuni sau erau sănătoşi. Persoanele cu boală cronică „sunt mult mai susceptibile să sufere efecte severe ale COVID-19, dar nu putem pierde din vedere că şi oamenii anterior sănătoşi pot deveni foarte bolnavi şi chiar pot muri”, a spus dr. Leana Wen, un medic specialist în sănătate publică la Universitatea George Washington.

Coronavirusul se răspândește și în climate calde și umede

Potrivit studiilor făcute până acum, coronavirus se răspândeşte în absolut toate ariile climatice de pe glob. Sunt incluse şi arii cu vreme caldă, sau umiditate ridicată. Trebuie să te protejezi eficient dacă vei călători în toate zonele de pe glob, indiferent de clima de care are parte acea arie geografică. Cea mai bună măsură de a te proteja împotriva covid-19 este de a spăla membrele superioare cât mai des. Făcând acest lucru vei elimina virusurile care s-ar putea afla pe mâinile tale şi în acest fel vei evita infecţia cauzată de atingerea ochilor, naşului său gurii.

Temperaturile mici nu omoară noul coronavirus

Un alt mit ce are legătură cu temperatura la care ar putea anihila virusul este total opus celui mai sus explicat. S-a răspândit, în mediul online, faptul că virusul poate fi anihilat la temperaturi mici. OMS explica faptul că nu exista niciun motiv pentru care să credem că vremea rece vă omora noul tip de coronavirus, sau alte boli. Temperatura normală a corpului uman este între 36.5°C to 37°C, separată de temperaturile de afară, deci virusul rezista în organism indiferent de cât de rece e vremea. Cea mai frecvenţă şi eficientă măsura de combatere a virusului este spălarea mâinilor, utilizarea corectă a măştilor şi mănuşilor. Desigur, ne spălăm pe mâini cu un antibacterian pe bază de alcool şi/sau cu săpun şi apa.

Băile fierbinți nu previn infecția cu SARS-CoV-2

Un alt fake news este legat de eficienta băilor fierbiti în prevenirea infecţiei cu coronavirus. Dacă faceţi o baie fierbinte nu va ajuta să preveniţi infectarea cu COVID-19. Temperatura corpului va rămâne între 36.5°C to 37°C indiferent de temperatura apei cu care faceţi baie. De reţinut este faptul că, făcând o baie foarte fierbinte, vă poate dăuna, cauzând arsuri. Cea mai bună modalitate de combatere a infectării cu coronavirus este de a vă spăla pe mâini. Făcând acest lucru, veţi elimina virusul şi vă puteţi proteja împotriva unei eventuale infectări atunci când puneţi mâna pe nas, ochi sau gură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *