Prima pagină » Titlurile zilei » Răsturnare de situație! Un investigator sub acoperire a pus pe jar procurorii din cadrul DNA Iași! Un dosar a durat 6 ani pentru o presupusă mită de 50 de lei!
Răsturnare de situație! Un investigator sub acoperire a pus pe jar procurorii din cadrul DNA Iași! Un dosar a durat 6 ani pentru o presupusă mită de 50 de lei!

Răsturnare de situație! Un investigator sub acoperire a pus pe jar procurorii din cadrul DNA Iași! Un dosar a durat 6 ani pentru o presupusă mită de 50 de lei!

06 iun. 2022, 02:00, 6 ,
Ciprian Nedelcu în Titlurile zilei

Situație ieșită din comun, cu un dosar al DNA Iași! Un funcționar public care a recunoscut inițial în fața anchetatorilor ieșeni că ar fi luat o șpagă infimă, de numai 50 de lei, a negat mai apoi totul. Acum, judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi l-au achitat pe Gabriel Vasile Cârlescu. Funcţionarul ieşean fusese trimis în judecată sub acuzaţia de luare de mită, după mărturia depusă de un investigator sub acoperire.

Lovitură de teatru într-un dosar al DNA Iași! Un investigator sub acoperire a pus pe jar procurorii anticorupție! Astfel, un dosar a durat 6 ani pentru o presupusă mită de 50 de lei! Un funcționar public, care a recunoscut inițial în fața anchetatorilor ieșeni că ar fi luat o șpagă infimă, de numai 50 de lei, a negat mai apoi totul. Judecătorii au considerat că pasivitatea anchetatorilor ieșeni trebuie sancționată. Așadar, magistrații au constatat că fapta nu există.

Astfel, la finele săptămânii trecute, judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi l-au achitat pe Gabriel Vasile Cârlescu. Funcţionarul ieşean fusese trimis în judecată în urmă cu câteva luni sub acuzaţia de luare de mită.

„Instanţa îl achită pe inculpatul Gabriel Vasile Cârlescu, trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, deoarece fapta nu există. Dispune restituirea sumei de 50 de lei, sumă consemnată de inculpatul Gabriel Vasile Cârlescu la dispoziţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Iaşi pe data de 13 decembrie 2017”, au afirmat magistraţii ieşeni.

În ediţiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Dosar al DNA Iaşi, încheiat cu o achitare!

De remarcat este faptul că sentinţa nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul lui Gabriel Vasile Cârlescu a început pe data de 18 decembrie 2020. Atunci, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Iaşi l-au trimis în judecată pe funcţionar sub acuzaţia de luare de mită. În ediţiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.
Oamenii legii au afirmat că Gabriel Vasile Cârlescu a intrat în vizorul lor în urmă cu mai bine de 5 ani. Asta, după ce funcționarul dintr-o comună ieşeană ar fi primit indirect de la un investigator sub acoperire al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) suma de 50 de lei, ca să urgenteze eliberarea unui buletin.

Funcţionarul ieşean Gabriel Vasile Cârlescu, acuzat de luare de mită

Anchetatorii au spus că Gabriel Vasile Cârlescu este funcţionar în comuna Scânteia, din judeţul Iaşi. Oamenii legii au afirmat, astfel, că ieşeanul ar fi primit, printr-un intermediar, de la un investigator sub acoperire al DGA suma de 50 de lei pentru urgentarea emiterii unui buletin. Mai exact, spun procurorii DNA, funcţionarul, angajat la Serviciul Public Comunitar de Evidență a Persoanelor Scânteia, ar fi trebuit să urgenteze eliberarea vizei de reședință. Fapta s-ar fi petrecut pe data de 12 iulie 2016, iar anchetatorilor le-a luat 4 ani pentru a finaliza acest dosar.

„Din acest punct de vedere este relevantă şi poziţia procesuală a inculpatului care, iniţial, la sugestia ofiţerilor de Poliţie judiciară din cadrul DNA Iaşi, a iniţiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei, după care, consecinţă a pasivităţii organului judiciar competent, care nu a soluţionat în niciun mod cererea sa, a revenit asupra recunoaşterii acuzaţiei şi a propus probe în apărare”, au constatat judecătorii ieșeni.

Astfel, acum, dosarul DNA Iaşi a fost finalizat cu o achitare, la nici mai mult, nici mai puţin decât aproape 6 ani de la presupusa faptă!

Comentarii
  • Și lu ala nici gura nu-i pute și nici ăilalți nici acte nu știu să ,,sicrie!” Când în țara asta legea o să-și spună cuvântul, lucrurile se vor îndrepta ! Până atunci, mizerie, hoție, corupție și tot felul de porcării!

  • sa recunosti si sa te achite e maxim , ce mica a fost spaga , 50 de lei ,dar daca primea de 50 de ori pe zi nu mai era mica !!!!!! Asta e Romania !!!!

  • astea sunt dosare instrumentate de DNA? cred ca erau maxim de postul de politie din comuna

  • Când recunoaște,când nu recunoaște? N-a fost proba când îi dă șpagă investigatorul sub acoperire? Dar ce contează suma? Într-adevăr,6 ani sa stea in cercetări…

  • Mihai Toporaș

    Cand spui DNA sau DGA Iasi spui cei mai puturosi , cei mai mari labari…. Cine dom’le: Tubulca, Nenu,-DGA, Cotoi DNA…fostul Ewa Emilian, betivul de Dumitrescu Mihai, Pascaru Mihaela putoarea lui Ewa care a ramas cu un copchil si nemaritată….

  • Sesizările pt.acte de corupție mor in fașă sau se trenează ani de zile până ce judecătorii dau achitare.,,Bun așa…”
    Descurajant …D-aia suntem în Europa în primele locuri la capitolul corupție!Noi și Bulgaria! Ne merităm soarta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`