Prima pagină » Local » Răsturnare de situație în războiul dintre interlopi! Liderul Clanului „Luptătorilor”, trimis la temniță de judecătorii ieșeni! Totul, după incendierea casei Clanului Corduneanu! GALERIE FOTO/VIDEO

Răsturnare de situație în războiul dintre interlopi! Liderul Clanului „Luptătorilor”, trimis la temniță de judecătorii ieșeni! Totul, după incendierea casei Clanului Corduneanu! GALERIE FOTO/VIDEO

21 iun. 2022, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

În războiul dintre interlopi a avut loc ieri o lovitură de teatru! După ce, inițial, liderul Clanului „Luptătorilor”, Eugen Preda, fusese achitat, acum, el a fost condamnat de judecătorii ieșeni la 2 ani și 1.112 zile de temniță, sub acuzația de instigare la distrugere. Scandalul a izbucnit după ce casa mamei fraților Corduneanu a fost la un pas de a fi incendiată cu cocktail-uri Molotov.

Lovitură de teatru, în războiul dintre interlopi! După ce, inițial, liderul Clanului „Luptătorilor”, Eugen Preda, fusese achitat, acum el a fost condamnat de judecătorii ieșeni la 2 ani și 1.112 zile de temniță, sub acuzația de instigare la distrugere.

„Instanța menține celelalte dispoziții ale sentinței penale apelate care nu contravin prezentei decizii. Respinge ca nefondate apelurile formulate de inculpații Mihai Naca și Constantin Cristian Badea. Definitivă”, au precizat ieri judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași.

La emiterea deciziei, magistrații ieșeni au luat în calcul și o pedeapsă anterioară primită de Eugen Preda.

Punct pus de judecătorii ieșeni în războiul dintre interlopi

Amintim că, inițial, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dispus achitarea liderului Clanului „Luptătorilor”, Eugen Preda, pentru instigare la distrugere, pe motiv că nu există probe care să arate că acesta a comis infracțiunea. Aceeași decizie a fost luată și în cazul lui Marian Naca, un alt membru al clanului bucureștean, pentru complicitate la distrugere. Pe de altă parte, Mihai Naca a fost condamnat la 3 ani de închisoare, cu suspendare, pentru distrugere, în timp ce Ionuț Bogdan Sandu a primit o pedeapsă de 2 ani și 10 luni de închisoare, cu suspendare, sub aceeași acuzație. Din acest război al clanurilor interlope, cel mai „șifonat” a ieșit Constantin Cristian Badea, cel care a primit o pedeapsă rezultantă de 5 ani de pușcărie, pentru distrugere. În cazul acestuia, judecătorii ieșeni au luat în calcul și o condamnare anterioară. Totodată, magistrații au constatat că mama fraților Corduneanu a renunțat la pretențiile civile.

Membrii Clanului „Luptătorilor”, în conflict cu membrii Clanului Corduneanu

Dosarul membrilor Clanului „Luptătorilor” a început pe 23 decembrie 2019. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au dispus trimiterea în judecată a lui Eugen Preda, Marian Naca, Mihai Naca, Ionuț Bogdan Sandu și Constantin Cristian Badea. Acuzațiile aduse de anchetatori în acest caz au fost cele de distrugere, instigare la distrugere și complicitate la distrugere, iar, în cauză, partea vătămată a fost mama fraților Corduneanu, Georgeta.

În urmă cu mai bine de 2 ani, mai mulți membri ai clanului „Luptătorilor” au fost ridicați de „mascați” din zona Bucureștiului și aduși la Iași, pentru audieri. Apoi, magistrații au dispus luarea unor măsuri preventive în cazul suspecților. Conform anchetatorilor, în seara zilei de 30 septembrie 2019, un telefon la 112 avea să anunțe că un incendiu a izbucnit la o casă din zona Dancu. Pompierii au ajuns la fața locului, dar nu au avut prea mult de lucru, întrucât familia a stropit cu apă, diminuând intensitatea flăcărilor. Casa familiei Corduneanu a fost cea vizată.

Război al declarațiilor, pe rețeaua de socializare Facebook

Polițiștii ieșeni au demarat cercetările atunci. Atacul de la casa clanului Corduneanu a fost pus destul de bine la punct. Autorii au aprins un bidon plin cu benzină și s-au făcut nevăzuți. La câteva secunde după ce au plecat în trombă, bidonul a explodat, iar flăcările au cuprins gardul locuinței. La scurt timp, polițiștii au constatat că suspecții sunt membri ai Clanului „Luptătorilor”, din București.

„În septembrie 2019, Eugen Preda i-a determinat pe ceilalți inculpați să incendieze locuința familiei Corduneanu. Activitatea a fost concretizată în noaptea de 29 spre 30 septembrie 2019”, au spus atunci procurorii ieșeni.

Scandalul ar fi izbucnit de la câteva declarații făcute pe rețeaua de socializare Facebook. Acum, în războiul dintre interlopi a avut loc o răsturnare de situație.

Comentarii
  • Chioveanu Dragos Constantin

    La puscarie cu panarama aia de Preda si ceilalti care atenteaza la gardurile fratiorului meu Beleaua de la Iasi ! Va astept pe canalul meu DIVERTISMENTROMANIA sa vedeti ca interlopii is baieti buni! Ii iubesc pe toti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *