Prima pagină » Local » Răsturnare de situaţie în dosarul Veranda! Toţi acuzaţii au scăpat de controlul judiciar impus de DIICOT. Avocatul Cătălin Boacnă: „Hotărârea este o dovadă clară că justiția este independentă”- EXCLUSIV
Răsturnare de situaţie în dosarul Veranda! Toţi acuzaţii au scăpat de controlul judiciar impus de DIICOT. Avocatul Cătălin Boacnă: „Hotărârea este o dovadă clară că justiția este independentă”- EXCLUSIV

Răsturnare de situaţie în dosarul Veranda! Toţi acuzaţii au scăpat de controlul judiciar impus de DIICOT. Avocatul Cătălin Boacnă: „Hotărârea este o dovadă clară că justiția este independentă”- EXCLUSIV

29 dec. 2022, 14:08,
în Local

În urmă cu câteva momente, magistraţii de la Curtea de Apel Iaşi au decis ca toţi acuzaţii din dosarul Veranda să scape de control judiciar. Judecătorii au revocat controlul judiciar impus de DIICOT şi au ridicat integral toate interdicţiile care fusese stabilite iniţial de către procurorii DIICOT Iaşi.

UPDATE: 

La scurt timp după pronunțarea judecătorilor, a venit și prima reacție a avocaților care au reprezentat pe acuzații din dosarul Veranda. Avocatul Cătălin Boacnă susține că judecătorii au analizat în mod exclusiv doar probele din dosar.

“Hotărârea pronunțată astăzi de Curtea de Apel Iași este o dovadă clară a faptului că justiția este independentă și funcționează în spiritul dreptății. Practic, instanța a constatat că nu contează interpretările subiective ale acuzatorului, ci doar probele din dosar. Am reușit să demonstrăm că acțiunea Ministerului Public a fost cu totul greșită. Cred cu tărie în nevinovăția celor pe care îi reprezint în acest dosar. În cazul de față nu există probe care să ateste că s-ar fi comis vreo infracțiune. Măsura controlului judiciar era excesivă și nu urmărea un scop proporțional cu ceea ce ar fi făcut greșit în concret inculpații. Prin aceste acțiuni are de suferit Iașul și implicit ieșenii și ar trebuie să fie un semnal de alarmă care să dea de gândit tututor actorilor din scena juridică”, a declarat avocatul Cătălin Boacnă.

Știre inițială

Soluția judecătorilor:

„Admite plângerea formulată de petentul ZĂMOSTEANU CRISTIN împotriva Ordonanţei nr. 138D/P/2019 din 14.12.2022 a D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iaşi, prin care s-a instituit faţă de petent măsura preventivă a controlului judiciar. Revocă măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de petent.

II. Admite plângerea formulată de petenta POPA MARIANA împotriva Ordonanţei nr. 138D/P/2019 din 14.12.2019 a D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iaşi, prin care s-a instituit faţă de petent măsura preventivă a controlului judiciar. Revocă măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de petentă.

III. Admite plângerea formulată de petenta OŢELEANU CRISTINA DANIELA împotriva Ordonanţei nr. 138D/P/2019 din 15.12.2022 a D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iaşi, prin care s-a instituit faţă de petentă măsura preventivă a controlului judiciar. Revocă măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de petentă.

IV. Admite plângerea formulată de petentul POPA RĂZVAN-MARIUS împotriva Ordonanţei nr. 138D/P/2019 din 14.12.2022 a D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iaşi, prin care s-a instituit faţă de petent măsura preventivă a controlului judiciar. Revocă măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de petent.

V. Admite plângerea formulată de petenta MOCANU RALUCA ANDREEA împotriva Ordonanţei nr. 138D/P/2019 din 14.12.2022 a D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iaşi, prin care s-a instituit faţă de petentă măsura preventivă a controlului judiciar. Revocă măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de petenta.

VI. Admite plângerea formulată de petentul CREŢU OVIDIU împotriva Ordonanţei nr. 138D/P/2019 din 14.12.2022 a D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iaşi, prin care s-a instituit faţă de petent măsura preventivă a controlului judiciar. Revocă măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de petent.

VII. Admite plângerea formulată de petentul CHIRICA MIHAI împotriva Ordonanţei nr. 138D/P/2019 din 14.12.2022 a D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iaşi, prin care s-a instituit faţă de petent măsura preventivă a controlului judiciar. Revocă măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de petent.

VIII. Admite plângerea formulată de petentul AMĂRIUŢEI REMUS LUCIAN împotriva Ordonanţei nr. 138D/P/2019 din 14.12.2022 a D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iaşi, prin care s-a instituit faţă de petent măsura preventivă a controlului judiciar. Revocă măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de petent.

IX. Admite plângerea formulată de petentul MUSTIAŢĂ ALEXANDRU-FLORIN împotriva Ordonanţei nr. 138D/P/2019 din 14.12.2022 a D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iaşi, prin care s-a instituit faţă de petent măsura preventivă a controlului judiciar. Revocă măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de petent.

X. Admite plângerea formulată de petentul BLIORŢ VASILE împotriva Ordonanţei nr. 138D/P/2019 din 14.12.2022 a D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iaşi, prin care s-a instituit faţă de petent măsura preventivă a controlului judiciar. Revocă măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de petent.

XI. Admite plângerea formulată de petentul ZLAVOG VARTOLOMEI ANDRAS împotriva Ordonanţei nr. 138D/P/2019 din 14.12.2022 a D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iaşi, prin care s-a instituit faţă de petent măsura preventivă a controlului judiciar. Revocă măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de petent. Cheltuielile judiciare avansate în vederea soluţionării prezentelor plângeri rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia inculpaţilor şi a procurorului prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 29.12.2022”.

Reamintim că în urmă cu câteva zile procurorii DIICOT au descins în Primăria Iași, dar și la alte instituții din Iași, cât și acasă la mai mulți funcționari publici, existând suspiciuni de comiterea unor fapte de corupție. Mai exact, procurorii susțin că funcționarii publici, în frunte cu primarul Iașului, ar fi emis mai multe autorizații de construire în mod ilegal. Printre aceste autorizații se numără și autorizația privind modernizarea și reamenajarea fostei Hale Centrale. Procurorii susțin că etajul 3 ar fi fost supraînălțat. Pe de altă parte, inculpații susțin că au fost respectate toate normele în urbanism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`