Prima pagină » Local » Răsturnare de situație în dosarul de corupţie de la Rediu! Inspectoarea Petronela Susan a fost plasată în arest preventiv pentru 30 de zile, după ce a fost prinsă în flagrant că a luat mită
Răsturnare de situație în dosarul de corupţie de la Rediu! Inspectoarea Petronela Susan a fost plasată în arest preventiv pentru 30 de zile, după ce a fost prinsă în flagrant că a luat mită

Răsturnare de situație în dosarul de corupţie de la Rediu! Inspectoarea Petronela Susan a fost plasată în arest preventiv pentru 30 de zile, după ce a fost prinsă în flagrant că a luat mită

13 feb. 2023, 14:04, 10 ,
în Local

Petronela Susan, acuzată de săvârșirea infracțiunii de luare de mită și trafic de influență a fost plasată în arest preventiv pentru 30 de zile. Decizia a fost luată în urmă cu puține momente de către judecătorii de la Curtea de Apel Iași, soluția fiind definitivă.

Reamintim că în data de 8 februarie, funcţionara de la Primăria Rediu, a fost plasată în arest la domiciliu, dar procurorii au atacat decizia judecătorilor, având câștig de cauză.

Totodată, și Petronela Susan a atacat decizia Tribunalului de a o plasa în arest la domiciliu, dar cererea a fost respinsă.

„În temeiul art. 4251 alin. 7 pct. 1 lit. a Cod procedură penală, raportat la art. 204 şi 203 alin. 5 Cod procedură penală, admite contestația formulată de PARCHETUL DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL IAȘI împotriva încheierii penale nr. 40/JDL din data de 08.02.2023, pronunțată de Tribunalul Iași în dosarul nr. 695/99/2023, pe care o desființează integral.

Rejudecând cauza: Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași și, în consecință : În baza art. 226, alin.1,2 Cod procedură penală, raportat la art. 223 alin.2 Cod procedură penală ia față de inculpata SUSAN PETRONELA, având ocupația de consilier superior urbanism la Primăria comunei Rediu, măsura arestării preventive pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 13.02.2023 și până la 14.03.2023 inclusiv.

În baza art.230 alin 1 și 2 Cod procedură penală se va emite de îndată mandat de arestare preventivă pentru inculpată. II. În temeiul art. 4251 alin. 7 pct. 1 lit. a Cod procedură penală, raportat la art. 204 şi 203 alin. 5 Cod procedură penală, respinge, ca nefondată, contestația formulată de inculpata SUSAN PETRONELA împotriva încheierii penale nr. 40/JDL din data de 08.02.2023, pronunțată de Tribunalul Iași în dosarul nr. 695/99/2023. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală, obligă pe inculpată la plata sumei de 400 lei, reprezentând cheltuieli judiciare, ocazionate de soluționarea prezentei contestații. Cheltuielile judiciare avansate de stat, ocazionate de soluționarea contestației formulate de procuror, vor rămâne în sarcina statului. Definitivă. Pronunțată azi, 13.02.2023, prin punerea solu?iei la dispozi?ia inculpatei ?i a procurorului, prin mijlocirea grefei instanței”, se arată în decizia judecătorilor.

Fost funcționar din Primăria Iași, mutat la Rediu

Reamintim că în data de 07 februarie 2023, anchetatorii de la Direcția Generală Anticorupție (DGA) au efectuat percheziții la Primăria Rediu, fiind vizați angajații de la compartimentul Urbanism. A fost realizat și un flagrant, în urma căruia Petronela Susan, inspector la Primăria Rediu, a fost reținută pentru 24 de ore.

Petronela Susan s-a transferat la Primăria Rediu în primăvara anului trecut, de la Primăria Iași, după ce a fost inculpată tot într-un dosar de coruptie ce viza luarea de mită.

„Corupția este un fenomen care macină societatea românească încă din vremurile comunismului, accentuându-se o dată în plus cu avansarea României pe căile democrației.

Este regretabil să vedem astăzi, cu toate exemplele furnizate de DNA în ultimii ani, încă un episod în care este implicat un funcționar, suspectat de cea mai gravă faptă de corupție – luarea de mită – și cu atât mai regretabil este că evenimentul de astăzi a implicat comuna noastră.
În această după-amiază am fost înștiințat că în interiorul instituției noastre a fost realizat, de către DGA, un flagrant prin care s-a constatat că un funcționar cu vechi ștate vechi în administrația locală (acesta lucrând ani buni în serviciul de urbanism al primăriei Iași și de circa 2 ani în cadrul specific al primăriei Rediu), că ar fi luat, cu titlu de mită, o sumă de bani pentru a-și îndeplini obligațiile de serviciu și pentru care era remunerat de către stat. În acest moment al anchetei este prematur a se pronunța oricine în legătură cu vinovăția acestei persoane, acesta fiind exclusiv atributul instanțelor de judecată care vor pronunța o soluție legală.

Dragi vecini,

Încă de la începutul mandatului meu am militat, constant, vehement și neabătut, împotriva oricărui act de corupție ce ar putea afecta serviciul primăriei comunei Rediu, comunicând tuturor subordonaților și colaboratorilor mei că în ceea ce privește actele de corupție toleranța la nivelul primarului din Rediu este ZERO. Din acest motiv, voi pune la dispoziția organelor de anchetă, toate și oricare, informații, date și documente ce pot servi la aflarea devărului în această cauză”, transmite Ciprian Grosu, primarul comunei Rediu.

Comentarii
  • Acum nu mai ranjesti urato?

  • Ha, ha, ha, ha….. Asta merita, da sint si altii care merita si trebuie arestati urgent, tot pentru spagi, in frunte cu primarul Ciprian GROSU. Ia verificati voi aia de la DGA sau DNA ce bunuri imobile sint inregistrate pe toata familia lui si pe prietenii lui apropiati!! Vedeti in ce consta legatura dintre GROSU si patronul DON HOMES!! Ca DON face ce, cum si unde vrea in Rediu de ani buni!! E normal sa faca milioane de euro de pe urma prostiei primarului, pe care il indoapa cu spagi de rahat? Ia vedeti cum isi poate obtine o autorizatie un om normal din Rediu!! Nu poate, decit daca da spaga prin cineva apropiat de primar sau vice!! Cu siguranta asa este peste tot, iar Iasul e rege!!

  • Corecții de la USR PLUS cu Cioloș, Barna, Bodea sau Cozeta Chichirau

  • Da cand a iesit de la judecatorie pe 7 februarie declara razind…..
    SUNT BINE, nu vedeti, SUNT LIBERA, MERG ACASA…..

  • Cat de ingusta poti fi….esti urmarita de DIICOT si tu iei spaga in continuare🤦🏼‍♂️

  • Badia Dobre &comp consilerilor .

    Să-i loviți buricul lui Grosu ,cu fosele nazale?

  • Banii le ia mințile!
    Să fie multi,cât mai mulți…
    Ce este interesant,denunțătorul(un fost lucrător ANAF), a fost și el condamnat ceva ani in urma tot pentru fapte de corupție.
    Colcăie corupția în instituțiile statului.
    Cică lucrează pentru cetățeni…

  • @Antonela Te invit sa citești si sa te documentezi!!! Denuntarorul este o persoana din Rediu de 68 ani si si nu are nici o legatura cu ANAF!!! Unele ziare denatureaza groaznic mai ales Toni de la ZDI!!! 😎😉

  • De ce la primăria Iași unde este CENTRUL MAGACORUPȚILOR nu le face nimic, de ce oare!?! doamna de la Rediu nu de la primăria Iași a plecat!?! Toată lumea știe ce nenorocire este la primăria Iași și uite așa, câinii latră și caravana megacorupților merge înainte.

  • Curios este de ce doamna nu dezvăluie cata șpagă au luat împreuna cu primarul și cât au pus oamenii pe drumuri,curios este de ce nu se verifica plângerile penale care sunt de măcar un an depuse contra lor,sunt multe de intrebat dar poate justiția o sa-și facă treaba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
03 octombrie 2024
03 octombrie 2024