Prima pagină » Titlurile zilei » Răsturnare de situație în cazul tânărului din Iași, mort din cauza căldurii! Mama sa este încă în stare de șoc: „A început a horcoti. Eu am căutat lumânare, mi-am dat seama că moare”

Răsturnare de situație în cazul tânărului din Iași, mort din cauza căldurii! Mama sa este încă în stare de șoc: „A început a horcoti. Eu am căutat lumânare, mi-am dat seama că moare”

18 iul. 2024, 02:00, 7 ,
Codruța ȘOROAGĂ, în Titlurile zilei

Răsturnare de situație în cazul tânărului din Iași, mort din cauza căldurii. Mama sa, Elena Crăciun, susține că bărbatul în vârstă de 32 de ani nu a muncit afară, în caniculă. Femeia și-a dat seama că ceva se întâmplă cu fiul său, dar nu a bănuit niciodată că situația este atât de gravă.

Dumitru Crăciun este tânărul din Iași, mort din cauza căldurii

Dumitru Crăciun, un bărbat în vârstă de 32 de ani, din localitatea Prigoreni, comuna Ion Neculce, județul Iași, a decedat în noaptea de luni spre marți, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași. Mama sa, Elena Crăciun, a povestit cum au decurs ultimele minute din viața bărbatului.

„A făcut arșiță. A fost dimineață plecat cu vaca și cu vițelul, nu făcea treabă, doar așa, ceva ușor. Nu bea, că lua pastile. Din casă l-am scos afară, l-a luat la spital, a murit la spital. Nu era pe bancă, la poartă. A vorbit când l-am scos afară. El stătea mai mult cu mine, era mămos, mai ales că avea și probleme medicale. Am zis că doarme mai mult pentru că e cald, pentru că și eu am dormit ieri mai mult ca niciodată. Fata mi-a atras atenția că ceva se întâmplă ceva cu el. L-am chemat la mine, îl chema Dumitru, dar noi îi ziceam Dănuț. A zis că el se culcă. Noi vorbeam cu el ca și cum era un copil de 5 ani, dacă a fost bolnav, vorbea, dar îl înțelegeai greu. Nu am simțit că e fierbinte. Mai târziu, a venit pe un fotoliu lângă mine și l-am întrebat dacă îi e rău. I-am dat o cană de chișleag, un pahar de suc, un măr tăiat, a mâncat. I-am zis că-l spăl pe picioare, că mai mergea desculț, ca să-l duc la medic. El a zis că nu merge, astea au fost ultimele lui cuvinte. Se temea de doctori. Pe la 19.00, am anunțat ambulanța, dar a venit târziu. Toată tevatura asta a durat vreo jumătate de oră, i-am dat un Nurofen, i-am pus oțet. L-am pus pe pat, se vorbea că l-a luat ambulanța din parc, dar unde există la noi parc. Cum era să-l las pe bancă”, a declarat Elena Crăciun.

Elena Crăciun: „Au zis că i-a trebuit să se răcească, câte un grad pe oră se răcea, până a ajuns la 39 de grade”

Dumitru Crăciun avea probleme de natură psihică și era îngrijit de mama sa. La un moment dat, femeia și-a dat seama că fiul său este în stare gravă, deoarece acesta nu mai putea vorbi, fiind inconștient.

„El era permanent după mine. Am patru copii, el e al doilea. În octombrie, am nuntă cu un băiat, o fată măritată, mai am un băiat care e și el însurat. Mi-au zis că a avut temperatura 43 și a făcut convulsii. Încă de acasă, a început a horcoti, cam cum face un porc când îl tai. Eu am căutat lumânare, am 60 de ani, mi-am dat seama că moare. A sunat fata la salvare, a venit salvarea. Au zis că i-a trebuit să se răcească, câte un grad pe oră se răcea, până a ajuns la 39 de grade. Eu am stat la spital cu el toată noaptea”, a declarat mama tânărului.

Medicii nu au putut să-l salveze pe tânărul de 32 de ani.

„Două cazuri de hipertermie azi noapte (n.r. – 16 spre 17 iulie 2024). Din păcate, primul, cu 43,3 grade, a decedat în ciuda eforturilor de răcire și terapiei în UPU. Ambii au muncit pe afară, primul găsit pe o bancă, afară. Vom solicita confirmarea de la IML. Alcoolemie absentă”, a transmis prof. dr. Diana Cimpoeșu, coordonator UPU-SMURD.

Familia tânărului din Iași, mort din cauza căldurii, se pregătește de înmormântare.

Comentarii
  • O SCAPAT DE HANDICAPAT………….

    • MaricelCurvaMasculina

      Tare esti prost Maricel,o sa ai si tu la viata ta sa vezi cum e, handicapat esti tu, nu baiatul ala, boratule

  • ”Au zis că i-a trebuit să se răcească, câte un grad pe oră se răcea, până a ajuns la 39 de grade„

    Na belea…ca l-au racit di tat….

  • Citat:…Ambii au muncit pe afară, primul găsit pe o bancă, afară. Vom solicita confirmarea de la IML. Alcoolemie absentă”, a transmis prof. dr. Diana Cimpoeșu, coordonator UPU-SMURD.

    CLAR E MINCIUNĂ! Familia tânărului ce a murit cu zile la UPU, să o dea pe individă pe màna autoritătilor. Familia să vorbească urgent cu un avocat bun si să meargă in tribunal cu ” doctoritza care a mințit că stătea pe o bancă” și să o lase fără avere. Clar că e malpraxis !
    Cum poți minții intr-un asemenea hal!?
    Absolvenții de la UMF ( aka Spiru Haret al medicinii) is slabi si mininoși( unii dintre ei) pt că nu dau examene scrise ci doar teste grilă, gen X sî Zero.
    P.S1: aia( Diana Cimpoieșu) a mințit ca să dea bine pe tv/ presa.
    Stimați jurnaliști,pe viitor acea individă trebuie evitată( are minciuna-n sânge), efectiv inflorește aiurea o informație. Vă rog să o evitați, cel puțin până o să fie schimbată/ condamnată…ăștia ca ea is nervoși/ ofticoși dacă nu mai scrie presa de ei, is leșinați să apară la ziar !!!
    P.S2. E posibil ca individa medic sa mintă pt a ascunde alte nereguli la UPU Iași.

    Multumim că ați relatat și punctul de vedere sl familiei nu doar a lu ” aia” de la UPU Iași.

  • Cimpoesu are o grija, sa îl toarne pe Timofte, ea sa apăra ca o patachina in presa, și pe manager sa-l bălăcărească toată lumea

  • Băiatul nu făcea 43 grade în casă la umbră, clar e minciună, l-a pus mamă-sa la treabă pe afară.

  • D.E.M.I.S.I.A

    Aia de la S.M.U.R.D au gresit( si nu e prima oară).
    SMURD IASI trebuia sa trimita ambulanța cu MEDIC !
    Dar pt că era o seară de vară, păsărelele cântau prin copaci, florile se uitau cum apune soarele…posibil ca medicul ce trebuia să fie pe ambulanță, să fii ajuns deja in pătuț(hbo tv,aer condiționat) iar la țară au trimis ambulanța cu 2 „paramedici”* care mai mult au incurcat decât să rezolve.
    *Ce sunt sau cine sunt PARAMEDICII???
    „Paramedicii aka infirmierii” …nu au studii medicale cu licență, au maxim un curs de 2-3 luni de notiuni generale.
    A trimite „PARAMEDICI/ infirmieri” la un caz de o gravitate maximă( asa cum era acest caz), e clar că e condamnare la moarte !!!
    Dragi ieseni, trebuie sa invățati din pățania acestui tânăr care a murit cu zile;
    Dacă sunați la 112, OBLIGATORIU,chiar dacă mă repet, OBLIGATORIU cereti ambulanță DOAR cu medic!
    VREM O DEMISIE LA UPU-SMURD …ACOLO A FOST NEGLIJENȚĂ GRASĂ !!!

  • De ce au mințit că l.au preluat de pe banca din parc. Care parc? Plm de mincinoși. La UPU Iași trebuie control de la minister și cei vinovați să fie inlocuiți și deferiți justiției.Rusine

  • Demisia Cimpoesu

    Specialista de la upu, madam Cimpoesu a gestionat foarte prost situația
    Mama lui spune clar ca a venit ca “băieții de la Smurd se uitau unul la altul” iar apoi a venit ambulanta
    Sefa Smurd e vinovata de aceasta nenorocire

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *