Prima pagină » Local » Răsturnare de situație în cazul Stăneștilor acuzați de „țepe”! Unul dintre suspecți, lăsat în libertate!
Răsturnare de situație în cazul Stăneștilor acuzați de

Răsturnare de situație în cazul Stăneștilor acuzați de „țepe”! Unul dintre suspecți, lăsat în libertate!

25 apr. 2020, 04:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Unul dintre cei șapte membri ai clanului Stănescu ce au fost încătușați recent este la un pas de libertate. Judecătoria Iași a admis ieri cererea de revocare a arestului preventiv formulată de Berculică Stănescu, zis „Răzvan”, și a dispus punerea în libertate a acestuia. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată.

În urmă cu o săptămână, instanța a admis propunerile de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele a șase persoane, iar, pentru una, s-a dispus arestarea la domiciliu. Anchetatorii au formulat propuneri de arestare pe numele lui Cătălin, Ionel, Marian-Corduneanu, Ferdinand, Ionuț, Ionel și Berculică Stănescu.
Procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de 11 persoane, pentru comiterea, din 2017 până în prezent, a unor fapte de înșelăciune.

„Inculpații identificau persoane din alte județe, care comercializau produse, cu precădere din lemn, produse alimentare, legume, fructe, pe care le determinau să le livreze diverse cantități în diferite locuri, unde le descărcau. Deși inițial stabileau plata pe loc, după descărcare invocau diverse motive de amânare a plății, finalizând prin a nu mai achita vreo sumă de bani celor care livrau marfa”, a afirmat Monica Palaghia, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Ulterior, indivizii valorificau marfa în interes propriu sau prin intermediari. Oamenii legii au mai afirmat că prejudiciile variază între 250 și 20.000 de lei.

„Acțiunile inculpaților s-au intensificat după instituirea stării de urgență, aceștia profitând de dificultățile producătorilor de a-și comercializa marfa, pe de o parte, precum și de antrenarea organelor de ordine publică în activitățile de prevenire a răspândirii îmbolnăvirilor cu virusul Covid-19”, a adăugat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
03 octombrie 2024
03 octombrie 2024