Prima pagină » Local » Răsturnare de situație în cazul primului primar invalidat din județul Iași! „Cei de la PNL au motive. Răzbunarea e arma prostului”

Răsturnare de situație în cazul primului primar invalidat din județul Iași! „Cei de la PNL au motive. Răzbunarea e arma prostului”

17 oct. 2024, 02:00,
Alexandra MAISNER în Local

Răsturnare de situație în cazul primului primar invalidat din județul Iași. Benone Șofrac, candidatul PSD care a câștigat alegerile locale din comuna Heleșteni, a contestat decizia judecătorilor

Recent, judecătorii ieșeni au invalidat mandatul de primar al lui Benone Șofrac, cel care a câștigat alegerile locale în comuna ieșeană Heleșteni. Acesta a depus contestație și este convins de faptul că la mijloc este vorba de răzbunarea celor din PNL.

Răsturnare de situație în cazul primului primar invalidat din județul Iași. Benone Șofrac susține că avea dreptul să candideze la alegerile locale

După alegerile locale din iunie 2024, candidatul PSD Benone Șofrac a câștigat funcția de primar al comunei Heleșteni din județul Iași. În loc să își preia mandatul, recent, acesta a aflat faptul că judecătorii ieșeni i l-au invalidat. Cauza ar fi un dosar privind declararea unor suprafețe de teren la Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură (APIA), prin firma Agro Heleșteni SRL administrată de acesta.

Contactat de reporterii BZI, Benone Șofrac a transmis că a contestat decizia judecătorilor și va recurge la toate căile legale pentru a-și face dreptate. Mai mult, acesta susține că la mijloc ar fi vorba de o răzbunare a celor de la PNL, pentru că au pierdut alegerile în comuna Heleșteni.

„Da, este adevărat, mi-a fost invalidat mandatul de primar. Din cauza unui dosar din 2013, privind declararea unei suprafețe la APIA. Ei au găsit o speță, ce au găsit ei, nu mă interesează, o să mergem pe cale legală. Eu, în dosarul pe care l-am avut, am avut interdicție judecătorească un an de zile să nu candidez. Acum, cei de la PNL au găsit alte motive pe care nu le știu. Acum, totul va fi finalizat de hotărârile judecătorești. Răzbunarea e arma prostului și eu nu mă răzbun pe nimeni. Eu am avut aprobarea partidului, că pot candida fără probleme. Am depus întâmpinare către judecătorie, ce se va stabili, se va stabili. Am contestat, ce stabilesc ei, aia va fi. O dată ce BEJ mi-a dat acceptul de candidatură, se știa. Acum, ce va hotărî Tribunalul Iași, o să vedem, dacă nu, am să merg mai departe, să îmi caut dreptatea”, a declarat Benone Șofrac.

Firma administrată de Benone Șofrac a primit o amendă penală de 13.500 de lei

Firma Agro Heleșteni SRL, administrată de Benone Șofrac, a primit, în urmă cu 4 ani, o amendă penală în valoare de 13.500 de lei, într-un proces pierdut cu Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale – Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură.

„Hotărăște: în baza dispoziției art. 485 alin. 1 lit. a) din Codul de procedură penală, admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat la data de 8.07.2020, între PÎCCJ – DNA – Serviciul Teritorial Iași și inculpata SC Agro Heleșteni SRL și, în consecință, în temeiul dispoziției art. 396 alin. 2 din Codul de procedură penală, condamnă pe inculpata SC Agro Heleșteni SRL la pedeapsa principală a amenzii penale, în cuantum de 13.500 de lei, pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute de art. 181 alin. 1 din Legea 78/2000, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal (două acte materiale) și cu aplicarea art. 480 alin. 4 din Codul procedurii penale, precum și la pedeapsa complementară a afișării hotărârii de condamnare, în baza art. 136 alin. 3 lit. f) din Codul procedurii penale, la sediul Consiliului Local al comunei Heleșteni, județul Iași, pentru o perioadă de 30 de zile”, se arată în decizia judecătorilor.

Răsturnare de situație în cazul primului primar invalidat din județul Iași. Benone Șofrac, candidatul PSD care a câștigat alegerile locale din comuna Heleșteni, a contestat decizia judecătorilor, acesta este decis să își caute dreptatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`