Prima pagină » Titlurile zilei » Răsturnare de situație în cazul femeii din Mogoșești, găsită moartă în șanț: „Oamenii știu doar să judece” – FOTO/VIDEO

Răsturnare de situație în cazul femeii din Mogoșești, găsită moartă în șanț: „Oamenii știu doar să judece” – FOTO/VIDEO

23 nov. 2023, 02:00, 1 ,
Codruța ȘOROAGĂ, în Titlurile zilei

Răsturnare de situație în cazul Elenei Neamțu, femeia din Mogoșești, găsită moartă în șanț în seara de 20 noiembrie 2023. Deși, inițial, se credea că aceasta ar fi consumat alcool, iar apoi a căzut în șanț, Gabriel Arariței, fiul femeii, susține că ar fi făcut infarct

Elena Neamțu avea doar 47 de ani și era mama a trei copii, doi băieți și o fată. Femeia era văduvă de mai bine de 10 ani și a reușit să-i crească cu ajutorul mamei sale, dar și al muncii cu ziua pe care o presta ocazional.

Gabriel Arariței: „Ea era trează, a vrut să vină acasă și a simțit că o doare inima”

În data de 20 noiembrie 2023, în jurul orei 13, vecinii Elenei Neamțu susțin că aceasta a mers la magazinul din sat. Câteva ore mai târziu, femeia a fost găsită moartă, într-un șanț, de un băiat din comună. Sesizarea a fost făcută în jurul orei 17:00.

„S-a trimis un echipaj SAJ cu medic C2, s-a declarat decesul. Femeie de aproximativ 48 de ani, găsită în SCR (stop cardio-respirator – n.r.). Echipajul încă este la locul intervenției, se așteaptă poliția”, a transmis, atunci, prof. dr. Diana Cimpoeșu, șef UPU-SMURD Iași.

Reporterii BZI au reușit să vorbească cu Gabriel Arariței, unul dintre fiii Elenei, care a declarat că mama sa nu era sub influența alcoolului atunci când a murit. Decesul ar fi fost cauzat de problemele cardiologice.

„Mama nu era bolnavă. A făcut infarct. Oamenii știu doar să judece. Ea era trează, a vrut să vină acasă și a simțit că o doare inima. S-a sprijinit de bară și a murit, iar apoi a căzut în șanț. Era o femeie necăjită, am fost la primărie, dar nu au vrut să ne ajute cu nimic”, a explicat Gabriel Arariței.

Elena Neamțu, femeia găsită moartă în șanț, a muncit cu ziua pentru a-și crește copiii

Elena Neamțu muncea cu ziua și astfel a reușit să-și crească cei trei copii. O perioadă, femeia a beneficiat și de pensie de handicap.

„Noi susținem toate persoanele care nu au venituri, care nu beneficiază de un ajutor de înmormântare din alte surse, printr-o hotărâre a Consiliului Local. Știu, e vorba de Elena Neamțu, mi-a fost pacientă. Avea probleme de sănătate, știu că era încadrată într-un grad de handicap, în ultimii ani nu mai era, nu mai știu de ce. Dacă nu are niciun venit, mama sa sau o altă rudă de gradul I să vină la primărie, să depună o cerere și i se va acorda acel ajutor de înmormântare.

Noi chiar aveam ședință pe data de 27 noiembrie și, dacă depune cererea mâine, se va aproba. Problema este că nu li se înmânează suma imediat. Soțul sau, mai degrabă, concubinul ei, pentru că nu cred că au fost căsătoriți, a decedat acum mai bine de 10 ani. Ea lucra cu ziua, așa și-a crescut cei trei copii. A locuit cu mama ei o multă perioadă de timp, acum era în concubinaj cu un domn, locuiau împreună și aveau o relație liniștită”, a declarat Rodica Popa, primarul comunei Mogoșești.

Elena Neamțu, femeia găsită moartă în șanț, în comuna Mogoșești, va fi înmormântată sâmbătă, 25 noiembrie 2023, la ora 14.00.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *