Prima pagină » Local » Răsturnare de situație în cazul dublului asasinat de la Moara de Vânt! Câteva imagini de pe camerele de supraveghere aruncă în aer ancheta: „Era mult mai corpolent” – FOTO/VIDEO

Răsturnare de situație în cazul dublului asasinat de la Moara de Vânt! Câteva imagini de pe camerele de supraveghere aruncă în aer ancheta: „Era mult mai corpolent” – FOTO/VIDEO

17 mart. 2023, 02:00,
Cosmina Puiu, în Local

Răsturnare de situație în cazul dublului asasinat de la Moara de Vânt. S-au descoperit și vizualizat câteva imagini de pe camerele de supraveghere, care aruncă în aer ancheta. Se presupune că Ahmed Sami El Bourkadi ar fi nevinovat și abia acum încep să iasă detaliile importante la lumină

Răsturnare șocantă chiar și pentru magistrații ieșeni. În data de 15.03.2023, la ora 13:00, au avut loc audierile martorilor în cazul dublului asasinat de la Moara de Vânt. Martorii și-au menținut declarațiile care au fost date în cursul urmăririi penale, dar au mai adăugat câteva informații suplimentare.

Răsturnare de situație în cazul dublului asasinat de la Moara de Vânt: „Adevărul va ieși la iveală”

Cazul dublului asasinat de la Moara de Vânt este în atenția anchetatorilor ieșeni din două în două săptămâni. Raluca Andrei, avocata presupusului vinovat, Ahmed Sami El Bourakadi, precizează faptul că abia de acum încep să iasă detaliile importante la suprafață și este convinsă de faptul că cel pe care îl reprezintă este nevinovat. Zilele trecute au fost citați 5 martori, dar, pentru că o parte dintre ei și-au schimbat domiciliul, doar 2 s-au prezentat. Audierile au avut loc în cadrul Tribunalului Iași. Detaliile care au fost în plus față de cele oferite în cursul urmăririi penale sunt importante pentru anchetatori.

„Ieri (n.r. – 15 martie 2023) au fost audierile. Au fost citați 5 martori, dar s-au prezentat doar 2 dintre ei, pentru că au mai fost persoane care între timp și-au schimbat domiciliul. În principiu, martorii și-au susținut declarațiile care au fost oferite în timpul urmăririi penale și au mai adăugat câteva detalii în plus.

S-au constatat și vizualizat niște imagini de pe camerele de supraveghere, în care chiar în data de 9 apare un bărbat, îmbrăcat diferit și care era mult mai corpolent și mai înalt față de Sami. Nu pare a fi o coincidență, iar aceste detalii încep să îi susțină nevinovăția lui”, declară Raluca Andrei, avocata lui Ahmed Sami El Bourkadi, pentru reporterii BZI.

Familia marocanului îl susține și în această situație, pentru că sunt siguri pe educația pe care i-au oferit-o. În astfel de momente, ei fac sacrificii enorme pentru a-și putea întâlni copilul și vin cât de des pot în România. Ba chiar mama lui a primit interdicție, pentru că a venit foarte des și a stat foarte mult în țară, dar îi va expira luna aceasta și se vor reîntâlni. În prezent, tatăl și cumnatul său sunt în Iași și îl vizitează cât de des este posibil, în Penitenciarul Iași, acolo unde se află.

Ahmed Sami El Bourkadi este criminalul?!

Amintim că, la începutul lunii decembrie 2021, polițiștii ieșeni au fost anunțați de rudele studentului marocan Youssef Jniyah că acesta nu a ajuns la Bruxelles, deși avea un bilet de avion cu plecare din Iași. Oamenii legii au mers la vila închiriată de marocan, pe strada Moara de Vânt, iar acolo au dat peste Youssef Jniyah şi iubita lui, Ioana Vanesa Burlacu, care erau morți, în același pat.

Ulterior, anchetatorii au ajuns la Ahmed Sami El Bourkadi, studentul bănuit de comiterea dublei crime. Acesta a fost prins la Roma, pe 14 decembrie 2021, și a fost adus în Iași. Marocanul se află de atunci după gratii.

Rămâne de văzut ce vor decide anchetatorii ieșeni în cazul dublului asasinat de la Moara de Vânt. Avocata sa, Raluca Andrei, susține în continuare că șansele de eliberare a bărbatului marocan sunt mari și este convinsă că de acum vor începe să iasă la lumină toate dedesubturile care l-au ținut în loc.

Comentarii
  • Daca in final va fi nevinovat…bani grei sa ceara ca despagubire.

  • Avocata speră și ea dar nu are nicio șansă doar agitație în presă

  • Daca totusi se dovedeste ca nu este el vinovat, cine va raspunde ca omul a stat un an de zile in spatele gratiilor? Cine va raspunde pentru tot stresul si supararea lui si a membrilor familiei in toata aceasta perioada? Aici sunt de parere ca ar trebui facuta o lege care sa implice raspunderea magistratilor, procurori sau judecatori care din neglijenta sau indolenta distrug viata unui om si implicit viata membrilor familiei lui. P.S. nu inteleg de ce procurorii trebuie sa beneficieze de statutul de magistrat. Magistrat este NUMAI judecatorul, procurorul nu este altceva decat avocatul acuzarii si ATAT !!!!

  • Toata lumea stie ca in acest dosar sunt implicati procurorul Claudia Monica palaghia si cativa judecatori!!! Nu cred ca se va termina usor pentru cei responsabili de aceasta ancheta!!!! Este foarte grav să vrei să bagi o persoană nevinovată la închisoare pe viață! încă un caz de corupție și mafie! va urma!

  • Este grav..inuman dar nu imposibil in justitia din romania.Depinde unde duc firele, cine trebuie acoperit…ce conteaza o viata ca unul e nevinovat…ca si in cazul tanarului Serban care s-a „sinucis” cu cutitul infipt in spate.

  • Dar cum rãmâne cu pãrul criminalului din mână fiicei mele ?

  • Sadam Hussein

    Arabului trebuiau inchiși demult ochii acolo in penitenciar…afara ce sa faca?

  • ancheta este falsificata de la A la Z impotriva tanarului canadian!!!!

  • ZERO ADN al tânărului canadian pe ambele corpuri! mai sunt DNA pe care procurorul Claudia Monica Palaghia nu vrea sa le cerceteze! e ciudata acest procuror!!!!

  • Autoritățile noastre au făcut o treabă bună până acum, sunt sigur că procesul va fi suficient de legitim și verdictul sigur nu va fi la înălțimea infracțiunii ci suficient pentru a putrezi viața celui vinovat.
    Avocata lui aberează mult ..
    Sunt probe multe împotriva lui.
    Este un criminal rãsfãțat .
    A crezut cã-și poate cumpãra libertatea cu banii lui tãticu și a mãcelãrit doi oameni ..

  • S-a activat celula de criza. S-a stabilit si pedeapsa…se mai lucreaza la probe. Vedem de la TV cum functioneaza justitia in Romania. Cum a spus „Anonim” autoritatile au facut treaba buna…stie Anonim ce stie…

  • Știu cã avocata criminalului are probleme cu somnul decând a preluat cazul.
    Poate fi acesta motivul aberațiilor repetate.
    La ultimul termen nu s-a vizualizat nici o înregistrare
    de pe camera de supraveghere.

  • canadianul este 100% nevinovat! procurorul Claudia Monica Palaghia si complicii sai de judecatori si anchetatori care vor fi demascati! o mare mafie protejata de procuror! deja incep sa iasa martori impotriva acuzatiilor aduse de acest procuror! autoritatile superioare trebuie sa o investigheze!!! vor apărea multe mărturii cu o totală contradicție a acestei acuzații oribile, mai mult decât crima în sine!! parintii si avocatul sunt siguri ca au suficiente dovezi pentru a-i dovedi nevinovatia! procurorul se va confrunta cu o mare problemă de corupție și fraudă gratuită împotriva oamenilor nevinovați!

  • da sunt camere de supraveghere care au fost vizualizate pe care procurorul Claudia Monica Phalaria nu le-a aratat la La Presse!! nu ne jucam cu asta, e foarte grav!

  • daca procurorul Claudia Palaghia a crezut ca familia nevinovatului il va lasa sa cada in mainile acestei acuzatii mincinoase gratuite, atunci procurorul greseste!!!! i se apropie randul lui fleure acuzat cu tot ce face!!! ea este responsabilă de crimă profesională! un abuz nelimitat de putere din partea lui!

  • S-a tãiat la mânã în seara aceea ,are pozã la Youssef pe canapea în data de 8 ,cu butelia de gaz în mânã și cu același hanorac roșu descoperit apoi ars în baia victimelor ,s-a întors acasã cu alte haine …Mult ADN
    Familia vrea ,avocata vrea dat este imposibil.
    Al doile-a avocat faimos căruia familia inculpatului i-ar fi plãtit un comision de 11,000 € ,de ce s-a retras dupã ce a studiat dosarul?
    Doi copii frumoși au murit în agonie

  • Anonim e din partea casei:procurori, judecatori…dar cum stam cu avocatul de 11000 de arginti-ca si la preoti exista secretul profesiei.Ce-ar fi ca popa sa divulge confesiunea spovedaniei? Incurcate sunt itele sau e un interes mare de a apara pe cineva, ceva( o actiune sub acoperire)sau incompetenta…Si inca ceva-nu toate comentariile sunt transmise!!! Pe asta il acceptati?

  • Nu stiu de ce, dar de la inceput lam banuit pe tatăl Vanessa… ceva nu era ok. Părerea mea…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *