Prima pagină » Local » Răsturnare de situație în cazul dublului asasinat de la Moara de Vânt? Avocata Raluca Andrei: „Ahmed Sami El Bourkadi ar avea o șansă la eliberare” – GALERIE FOTO/VIDEO

Răsturnare de situație în cazul dublului asasinat de la Moara de Vânt? Avocata Raluca Andrei: „Ahmed Sami El Bourkadi ar avea o șansă la eliberare” – GALERIE FOTO/VIDEO

22 oct. 2022, 02:00,
Andreea Timofte, în Local

După o perioadă de câteva luni în care asupra cazului dublului asasinat de la Moara de Vânt părea că s-a așternut praful, avocata principalului suspect, studentul Ahmed Sami El Bourkadi, a dezvăluit reporterilor BZI că în luna noiembrie, când va avea loc un nou termen al procesului, există șanse ca marocanul aflat în arest preventiv de la finalul anului trecut să fie eliberat

Nu s-au mai administrat probe noi la dosar, cazul fiind încă în faza de cameră preliminară. Pentru ca Ahmed Sami El Bourkadi să fie eliberat, temeiurile avute în vedere inițial de magistrați trebuie să fie schimbate.

Principalul suspect în cazul dublului asasinat de la Moara de Vânt ar putea fi eliberat?

La aproape un an de la dubla crimă de la Moara de Vânt ce a șocat o țară întreagă, în urma căreia principalul suspect, studentul marocan Ahmed Sami El Bourkadi, a fost arestat preventiv, un nou termen va avea loc în luna noiembrie.

Deși cazul nu a avansat prea mult, aflându-se în continuare în faza de cameră preliminară, avocata marocanului luptă ca acesta să fie eliberat.

„Încă suntem în faza de cameră preliminară, o să urmeze contestația la Curtea de Apel, pentru că la Tribunal s-a dispus faptul că rechizitoriul este legal întocmit și noi am contestat acest aspect. Vom avea un nou termen la începutul lunii noiembrie și, în funcție de decizia Curții, vom ști dacă începem judecata propriu-zisă sau dacă dosarul va fi restituit la Parchet pentru diferite completări.

Momentan, este în arest preventiv, urmează să fie verificată măsura pe data de 24. Până când nu vom începe cercetarea judecătorească sau până când nu va dispune Curtea o eventuală restituire a dosarului, mai mult ca sigur această măsură va fi menținută. Trebuie să se schimbe temeiurile avute în vedere inițial și, dacă va fi rechizitoriul întocmit, ar avea o șansă la eliberare”, a declarat av. Raluca Andrei, cea care îl reprezintă pe studentul de origine marocană, Ahmed Sami El Bourkadi.

Lucrurile au stagnat

Având în vedere că acest caz se află încă în faza menționată anterior, nu au apărut probe noi la dosar. În luna martie, una dintre probele relevante care au contribuit la arestarea marocanului a fost reprezentată de un rucsac incendiat în păduricea din apropierea vilei din Moara de Vânt.

„Nu s-au administrat alte probe, întrucât suntem în această fază ce are cumva un caracter administrativ, în care se discută scriptic și se fac cereri, se pun concluzii cu privire la probatoriul care a fost administrat până în prezent în cursul urmăririi. După ce depășim această etapă, pot apărea elemente de noutate. Momentan, lucrurile au stagnat, să spunem așa”, a adăugat av. Raluca Andrei.

Amintim că, la începutul lunii decembrie 2021, polițiștii ieșeni au fost anunțați de rudele studentului marocan Youssef Jniyah că acesta nu a ajuns la Bruxelles, deși avea un bilet de avion cu plecare din Iași. Oamenii legii au mers la vila închiriată de marocan pe strada Moara de Vânt, iar au dat peste Youssef Jniyah şi iubita lui, Ioana Vanesa Burlacu, care erau morți în același pat.

Ulterior, anchetatorii au ajuns la Ahmed Sami El Bourkadi, studentul bănuit de comiterea dublei crime. Acesta a fost prins la Roma pe 14 decembrie 2021 și a fost adus în Iași. Marocanul se află de atunci după gratii, respectiv de aproximativ 10 luni.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *