Prima pagină » Actualitate » Răsturnare de situaţie în cazul defecțiunii de la staţia de oxigen de la Spitalul Tg. Cărbunești! Aparatura funcţiona perfect dar nu avea oxigen! Doi pacienţi au muriţi iar patru sunt resuscitați – SURSE

Răsturnare de situaţie în cazul defecțiunii de la staţia de oxigen de la Spitalul Tg. Cărbunești! Aparatura funcţiona perfect dar nu avea oxigen! Doi pacienţi au muriţi iar patru sunt resuscitați – SURSE

22 oct. 2021, 11:34,
în Actualitate

Pare să fie o răsturnare de situaţie în cazul incidentului de la staţia de oxigen de la Spitalul Tg. Cărbunești. Conform unor surse, staţia ar fi funcţionat perfect dar nu avea oxigen. În urma incidentului au murit 2 pacienţi iar alţii patru sunt resuscitaţi, având şanse minime de recuperare.

Totuşi, o anchetă este în plină desfăşurare iar anchetatorii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă. Sunt luate în calcul toate variantele.

Staţia de oxigen de la Spitalul Tg. Cărbunești ar fi funcţionat normal dar nu avea oxigen

Conform surselor antena3.ro, staţia de oxigen din cadrul Spitalului din Tg. Cărbunești ar fi funcţionat normal dar ar fi rămas fără oxigen. Nu sunt confirmate în mod oficial informaţiile mai ales în contextul în care există o anchetă în derulare, o anchetă care nu exclude nicio posibilitate:

Potrivit surselor Antena 3, în urma verificărilor, stația de oxigen funcționa perfect, însă firma care trebuia să se ocupe de mentenanță a găsit 0 oxigen în instalație. Cu alte cuvinte, nu a fost vorba despre o defecțiune a instalației, ci despre faptul că stația nu a fost încărcată.

Pe de altă parte, alte informaţii relevă faptul că managerul a fost anunţat de problemă la ora 06:34 dar planul de intervenţie a fost activat la ora 07:36.

Două persoane au murit la Spitalul Tg. Cărbunești, alte patru sunt resuscitate

În aceste momente sunt informării precise asupra faptului că, din păcate, două persoane şi-au pierdut viața la Spitalul Cărbunești. Alte patru persoane sunt resuscitate dar medicii nu le dau șanse de supraviețuire. Prefectul judeţului Gorj a declarat faptul că medicii au declarat că cele două decese nu au survenit ca urmare a presupusei defecţiuni de la staţia de oxigen din spital:

În acest moment se continuă evacuarea pacienţilor. Aşteptam să vină compania care se ocupă de stocatorul de oxigen. Sunt două persoane decedate. Medicii au spus că nu pot fi asociate cu evenimentul pentru că starea lor era foarte gravă. Nu pot să vă spun vârsta lor. a declarat prefectul judeţului Gorj.

Dosar penal deschis de anchetatori după ce două persoane au murit la Spitalul din Tg. Cărbunești

Tragedia de la Spitalul din Tg. Cărbunești i-a făcut pe oamenii legii să demareze o anchetă. Așadar, după ce au murit două persoane, poliţiştii au anunțat faptul că s-a deschis un dosar penal. Cel mai probabil, dosarul este în acest stadiu în rem, cercetându-se faptele. Vineri, 22 octombrie la spitalul menţionat mai sus au murit două persoane care se aflau internate la secția de Terapie Intensivă. Vorbim despre o persoană în vârstă de 55 de ani și respectiv 76 de ani. Pentru incă 4 persoane se încearcă resuscitarea

„La data de 22 octombrie, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj – Serviciul de Investigații Criminale s-au sesizat, din oficiu, cu privire la săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, după ce două persoane de sex feminin, de 76 și 55 de ani, ambele din orașul Rovinari, internate în secția AŢI a Spitalului Târgu-Carbunești, au decedat.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, care a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Cărbunești, urmând a fi înaintat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova”, au declarat reprezentanții IPJ Gorj.

 

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024