Prima pagină » Local » Răsturnare de situație în cazul celor patru suspecți de furturi din vile! GALERIE FOTO / VIDEO

Răsturnare de situație în cazul celor patru suspecți de furturi din vile! GALERIE FOTO / VIDEO

18 mai 2020, 04:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Procurorii ieșeni au contestat decizia primei instanțe în cazul celor patru suspecți de furturi din vile. Inițial, cei patru suspecți au scăpat de arestarea preventivă. Conform anchetatorilor, aceștia ar fi jefuit mai multe imobile aflate în construcție

Răsturnare de situație în cazul celor patru suspecți de furturi din vile! Procurorii au contestat decizia Judecătoriei Iași, de a-i lăsa liberi pe cei patru indivizi.
Acum, urmează ca instanța superioară să decidă ce se va întâmpla în continuare.
La finele săptămânii trecute, judecătorii au respins propunerea de arestare preventivă formulată pe numele lui Costel Albu, Mihai Aionițoaiei, Ionuț Bătăușu și Petronel Alicsandrescu.
Instanța a dispus arestul la domiciliu pentru Costel Albu, pe o durată de 30 zile. De asemenea, judecătorii au dispus măsura preventivă a controlului judiciar față de Bătăușu și Alicsandrescu, pe o durată de 60 de zile. Pe de altă parte, magistrații au respins propunerea de arestare preventivă formulată cu privire la Aionițoaiei.

Suspecții de furt, duși în fața judecătorilor

Amintim că cei patru indivizi au fost încătușați recent pentru furturi. Astfel, pe 14 mai 2020, agenții din cadrul Serviciului de Investigații Criminale și Secției II de Poliție Rurală Ciurea, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, au desfășurat patru percheziții domiciliare, pe raza comunelor Mogoșești și Miroslava, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat în formă continuată.

„În perioada februarie – aprilie 2020, patru bărbați cu vârste între 23 și 46 de ani au pătruns pe timp de noapte, prin efracție sau escaladare, în imobile cu destinație de locuințe sau aflate în construcție, precum și într-un depozit cu materiale de construcții, de unde ar fi furat mai multe bunuri (scule electrice, materiale de construcții, centrale termice, obiecte sanitare etc.), cauzând un prejudiciu total de aproximativ 190.000 de lei”, a menționat Ioana Bîlea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Conform acesteia, în urma perchezițiilor, au fost ridicate mai multe mijloace materiale de probă, iar cei patru bărbați au fost duși la audieri. Cei patru bărbați au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore, fiind duși în arest. Ulterior, ei au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătorie și duși la instanță cu propunere de arestare preventivă. Deoarece instanța a respins propunerea, procurorii au contestat decizia în cazul celor patru suspecți de furturi din vile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
03 octombrie 2024
03 octombrie 2024