Prima pagină » Titlurile zilei » Răsturnare de situație în cazul celor doi soți descoperiți morți în casă, în stare de putrefacție! E posibil ca bătrânii să se fi sinucis

Răsturnare de situație în cazul celor doi soți descoperiți morți în casă, în stare de putrefacție! E posibil ca bătrânii să se fi sinucis

03 aug. 2024, 02:00,
Codruța ȘOROAGĂ în Titlurile zilei

Răsturnare de situație în cazul celor doi soți descoperiți morți în casă, în stare de putrefacție, în data de 18 iulie 2024. Surse din cadrul Institutului de Medicină Legală Iași au dezvăluit că bătrânii au murit odată, ceea ce duce la suspiciunea că este posibil să se fi sinucis cu ajutorul unor substanțe toxice.

Răsturnare de situație în cazul celor doi soți descoperiți morți în casă, în strada Islaz

Soții Aurel (85 de ani) și Eufrosina Țonea (84 de ani) au fost descoperiți morți în garsoniera lor din strada Islaz, municipiul Iași. Descoperirea macabră a fost făcută pe 18 iulie 2024, după ce rudele celor doi nu au mai reușit să ia legătura cu aceștia. Inițial, s-a bănuit că bătrânii ar fi murit din cauza hipertermiei, deoarece în acea perioadă, în Iași, era cod roșu de caniculă, iar garsoniera celor doi soți este situată la etajul al patrulea și nu este dotată cu aer condiționat. Aceștia au fost descoperiți căzuți lângă pat, iar ambii erau în stare de putrefacție.

Cauza morții ar fi insuficiența cardiacă respiratorie acută. În urma necropsiei, s-a descoperit însă că e posibil ca ambii soți să fi murit în același timp, iar acest lucru se întâmplă doar în cazul intoxicațiilor. Astfel, medicii legiști cred că cei doi bătrâni s-au sinucis, luând substanțe toxice. Este puțin probabil ca Aurel și Eufrosina Țonea să fi decedat din cauza hipertermiei, deoarece organismele rezistă diferit la căldură, iar cei doi nu ar fi murit în același timp. De asemenea, pe corpurile celor doi soți nu au fost descoperite semne de violență, astfel că este exclusă varianta unei crime urmate de sinucidere. Rezultatele analizelor toxicologice vor releva cu exactitate dacă cei doi bătrâni au murit din cauza unor substanțe toxice.

Vecinii nu-și explică tragedia: „Căldurile astea cred că sunt de vină, dar să moară amândoi odată?”

Cei doi bătrâni găsiți morți în casă nu aveau copii. O nepoată a luat legătura cu ei ultima dată în data de 15 iulie 2024, în jurul orei 10.00. Atunci Efrosina Țonea, cea cu care s-a discutat la telefon, părea a fi bine.

„Eu am discutat ultima data cu ea în data de 15, pe la 10.00. Părea să fie bine. Ciudat e că ea mi-a spus la telefon că au toate geamurile deschise, iar acum totul era închis. Au deschis geamurile pompierii, după ce au spart ușa, ca să se aerisească. Ea avea probleme cardiace, iar el era diabetic. Ea avea masca de oxigen pe față, probabil, fiind cardiacă, a simțit că nu mai poate respira. Nu avea copii, ci doar câteva rude, pe mine, o nepoată la Piatra Neamț și o cumnată la Vaslui”, a declarat o nepoată a cuplului.

Alertați de absența celor doi soți, dar și de mirosul pregnant de cadavru de pe scară, au fost și vecinii. Aceștia susțin că l-au văzut pe Aurel Țonea ultima dată duminică, 14 iulie 2024.

„Am aflat că au fost găsiți doi bătrâni morți în casă, dar nu știam despre cine este vorba. Apoi am aflat că despre ei este vorba. Eu sunt președinta blocului și vă dați seama că îi cunosc pe toți locatarii, mai puțin pe chiriașii care s-au mutat de curând în bloc, pe ei nu-i cunosc bine. Mi-a părut foarte rău când am aflat. Pe el l-am văzut ultima data duminică, 14 iulie. El era la mașină, iar eu plecam la biserică. E foarte greu. Căldurile astea cred că sunt de vină, dar să moară amândoi odată? Hai, că i se făcea rău la unul, dar nu la amândoi odată. Nu știu, ceva e ciudat, nu pot să-mi dau seama. Erau oameni liniștiți, nu aveau nimic cu nimeni. El dădea mâncare la pisici, iubea animalele. Nu au avut conflicte cu nimeni. Erau pensionari, aveau pensii destul de mari, asta știu. Ea era inginer agronom, și el la fel, că au fost colegi de serviciu. Au fost găsiți morți unul lângă celălalt, ei locuiau într-o garsonieră. Blocul nici nu era termoizolat, urma să strângem bani pentru asta, nu aveau nici aer condiționat”, a declarat Aurora Sârbu, președinta blocului în care locuiau bătrânii.

Necropsiile au dus la o răsturnare de situație în cazul celor doi soți descoperiți morți în casă. De altfel, încă de la bun început, a fost suspect faptul că ambii au murit odată, fără ca unul din ei să sune la 112 sau la vreo rudă pentru a cere ajutor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *