Prima pagină » Titlurile zilei » Răsturnare de situație în cazul bătrânelului abandonat pe o bancă, în fața Primăriei Răducăneni! Fiica sa lămurește situația: „Doamna asistentă socială ar trebui să-și dea demisia” – EXCLUSIV

Răsturnare de situație în cazul bătrânelului abandonat pe o bancă, în fața Primăriei Răducăneni! Fiica sa lămurește situația: „Doamna asistentă socială ar trebui să-și dea demisia” – EXCLUSIV

26 iun. 2024, 02:00,
Codruța ȘOROAGĂ, în Titlurile zilei

Lăcrămioara Bejan, fiica lui Mircea Zbarnea, bătrânelul în vârstă de 87 de ani, care a fost găsit în data de 18 iunie 2024, în fața Primăriei Răducăneni, rupe tăcerea. Femeia a explicat că nu și-a abandonat tatăl, ci acesta nu a vrut să mai locuiască alături de ea, la Sibiu.

Lăcrămioara Bejan, revoltă la adresa angajaților din Primăria Răducăneni: „S-au gândit repede să cheme salvarea și să-l trimită în spital”

Femeia a explicat că tatăl său și-a dorit să locuiască din nou în comuna Răducăneni, deoarece ea nu-i dădea voie să consume alcool. Lăcrămioara Bejan s-a gândit că bătrânul va fi ajutat de serviciul de asistență socială al comunei Răducăneni să-și găsească o chirie pe care să o achite din pensia sa. Acest lucru însă nu s-a întâmplat, ci angajații primăriei au „rezolvat” situația altfel, au sunat la ambulanță, iar Mircea Zbarnea a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului „Sf. Spiridon” Iași.

„Tatăl meu nu a fost dat afară și nu e vorba că nu îl primea nimeni, el nu a vrut să vină la noi. Eu am avut grijă, ani de zile, și de el, și de mama. În Germania, la mine a stat. Celor de la asistența socială din Răducăneni ar trebui să le fie rușine pentru că nu s-au interesat niciodată nici de mama, care era tot persoană cu handicap grav și cu pareză, care nu vorbea. Nu au mers niciodată la ei, trebuie să le dau eu telefon. Au fost o singură dată la ei, iar părinții mei au locuit cu chirie în Răducăneni mulți ani. Tata a avut locuință la mine, tot ce în trebuia. Mama a murit luna trecută. Pe amândoi i-am luat la mine, dar tata nu a vrut să mai stea la Sibiu, nu a fost dat afară și nu l-a părăsit nimeni. El voia să plece la Răducăneni pentru că, din păcate, consuma foarte mult alcool. Nu înțeleg cum cei de la asistența socială nu au putut să-i găsească un loc unde să stea unei persoane cu handicap. L-au lăsat pe străzi. S-au gândit repede să cheme salvarea și să-l trimită în spital. Doamna asistentă socială ar trebui să-și dea demisia, pentru că nu e competentă pentru postul pe care îl ocupă. El nu mai voia să stea la mine, la Sibiu, pentru că eu i-am interzis să mai bea. Fiind persoană cu handicap, el trebuia să urmeze un tratament, iar eu i-am interzis alcoolul total. Nu am fost dură cu el. Atunci el a zis că vrea să plece să-și caute chirie în Răducăneni. I-am zis că contacteze primăria, asistența socială, ca să fie ajutat să-și găsească o chirie. El asta își dorea, o chirie. Domnii de la primărie s-au spălat pe mâini și l-au trimis la spital”, a explicat Lăcrămioara Bejan, fiica lui Mircea Zbarnea.

Bătrânelul din Răducăneni este în grija fiicei sale

Medicii de la Spitalul „Sf. Spiridon” Iași au luat legătura cu copiii bătrânului, iar după ce aceștia au declarat că nu vor să-l ia acasă și chiar și-au exprimat dorința de a nu mai fi deranjați în acest sens, reprezentanții unității medicale au făcut mai multe demersuri pentru a-i găsi bătrânului un loc în care să stea. Astfel, au solicitat sprijinul Unităților Medico-Sociale din Răducăneni, Bivolari și Podu Iloaiei, al D.G.A.S.P.C., Primăriei Răducăneni, Poliției Răducăneni, precum și al Poliției Municipiului Iași. Toate aceste demersuri au rămas însă fără rezultat. Astfel, vineri, 21 iunie 2024, Mircea Zbarnea a fost externat și a ajuns la Primăria Răducăneni, de aici însă a fost din nou trimis la spital. În aceeași seară, Mircea Zbarnea a fugit din spital.

„Tata a fugit de la Spitalul «Sf. Spiridon», acum e la mine, la Sibiu. În ziua în care a fost adus de la primărie înapoi la spital a și fugit. Am sunat la poliție, l-am dat în urmărire, l-au găsit și l-au dus la Spitalul de Neurochirurgie, în Tătărași. De acolo, m-au sunat și am rugat să-l țină până a doua zi, când fratele meu l-a luat de la spital și l-au pus pe autocar și a venit la mine. Nu știu de ce frații mei nu au vrut să aibă grijă de el, dar eu fac tot ce pot ca să-i fie bine”, a explicat Lăcrămioara Bejan. Deși reprezentanții Primăriei Răducăneni nu i-au oferit suficient sprijin, bătrânelul abandonat este acum în grija fiicei sale.

Comentarii
  • Sa-ti dea Dumnezeu binecuvantare, care ai inima buna sa ai grija de parintii batrani.

  • Daca nu se mediatiza cazul, acum mosul era mort pe marginea drumului.
    Și ce au zis cei din familie : decât să ne condamne lumea pt crimă, hai sa ne prefacem pt vreo 2-3 luni că-l luam acasă; după aia ii dam cu șutul in cur și cu ajutorul frigului de la iarna vom scăpa de el rapid…

  • Asculta domnul anonim, daca nu ști despre ce este vorba, înseamnă că nu ști despre ce comentezi! Un elev își întreabă maistru:Maistre care este culmea înțelepciunii? Maistru îi raspunde:Elevule să nu te contrazici cu proști. Elevul îi spune:Maistre nu cred că asta e culmea înțelepciunii. Maistru îi răspunde scurt și la obiect:Ai dreptate elevule…

  • hai sa ne prefacem pt vreo 2-3 luni că-l luam acasă; după aia ii dam cu șutul in cur și cu ajutorul frigului )))))))))
    Cum le stii tu pe toate …ai baut apa dupa Baba Vanga ? de ce nu il
    ei tu acasa ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
29 iunie 2024
29 iunie 2024