Prima pagină » Titlurile zilei » Răsturnare de situaţie în cazul bărbatului descoperit mort într-o unitate a Poliției de Frontieră Iași! Necropsia a scos la iveală detalii înfiorătoare: „Sunt într-o stare de depresie”

Răsturnare de situaţie în cazul bărbatului descoperit mort într-o unitate a Poliției de Frontieră Iași! Necropsia a scos la iveală detalii înfiorătoare: „Sunt într-o stare de depresie”

02 sept. 2024, 02:00,
Codruța ȘOROAGĂ în Titlurile zilei

Florin Haldan, un bărbat în vârstă de 56 de ani, a fost descoperit mort, pe 23 august 2024, într-o fântână din curtea unității ce aparţine Poliției de Frontieră Iași. Dacă, iniţial, s-a bănuit că bărbatul a suferit un accident, necropsia a scos la iveală detalii înfiorătoare, indicând faptul că ar putea fi vorba de o sinucidere sau chiar de o crimă.

Florin Haldan, un bărbat din comuna Prisăcani, județul Iași, a dispărut fără urmă vineri seara, 16 august 2024. Deși familia se temea că bărbatul s-ar fi putut înneca în Prut, deoarece râul trece prin spatele casei lui, Florin Haldan a fost descoperit, o săptămână mai târziu, mort într-o unitate dezafectată ce aparține Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași, care este situată la doar câțiva metri de locuința sa.

Necropsia scoate la iveală noi detalii în cazul bărbatului descoperit mort într-o unitate a Poliției de Frontieră Iași

Florin Haldan locuia singur de 15 ani, iar vecinii săi susțin că suferea de singurătate. În ziua dispariției, rudele bărbatului susțin că acesta consumase alcool, lucru pe care nu obișnuia să-l facă, deoarece nu avea resurse financiare. Vecinele bărbatului le-au povestit reporterilor BZI că, cel mai probabil, în ziua nefastă, sătul să stea singur în casă, Florin Haldan a ieșit și s-a așezat pe marginea fântânii părăsite, pe care erau așezate niște scânduri, probabil, tocmai pentru a nu cădea ceva înăuntru. Scândurile s-au rupt sub greutatea bărbatului, iar el a căzut în gol, în fântâna secată.

Necropsia contrazice însă spusele lor, deoarece cauza morții a fost asfixie mecanică prin obstrucția căilor respiratorii superioare. Bărbatul a fost descoperit în fântână cu picioarele în sus și capul sucit.

Familia bărbatului exclude posibilitatea unui suicid: „El nu putea ajunge acolo, noaptea, desculț”

Familia lui Florin Haldan nu crede că bărbatul s-a sinucis, ci consideră că vecinii acestuia au o implicare în dispariția și moartea sa.

„Avem informații că undeva, în registrele lor, e trecut sinucidere. Un scut pentru el. Dacă încercăm să aflăm mai mult, ei au un argument. El nu putea ajunge acolo, noaptea, desculț. El, niciodată, nu mergea desculț și nu la prima fântână, ci la a doua. Și, mai nou, vecinii, mama, fiul și nepotul schimbă declarațiile continuu. Să nu fie implicați cumva! Vecina a fost cea care ne-a anunțat (n.r. a anunțat dispariția bărbatului). Ea stătea cu ochii pe el zilnic. Poate ea nu are vină, dar are un fiu, Bogdan, fără noimă (serviciu), consumator, sper că doar de băuturi. Chiar nu pot afla mai mult. Sunt într-o stare de depresie și atacuri grave de panică”, a declarat verişoara lui Florin Haldan.

Rudele lui Florin Haldan au fost, încă de la început, bănuitoare, suspectând că vecinii bărbatului ar putea avea legătură cu dispariţia sa, mai ales că în ziua de 16 august 2024, acesta primise de la fosta soţie o sumă de bani pentru a-și achita o datorie.

„Familia de rromi, de câte ori vedeau că el primește ceva de mâncare, veneau și cereau. Având în vedere că el era băut, nu se știe ce se putea întâmpla. El nu lăsa niciodată poarta deschisă, dar acum s-a găsit și poarta, și ușa deschisă, și becul de la colțul casei aprins. Nu știm dacă a plecat el sau dacă a fost altceva la mijloc”, a declarat verişoara bărbatului imediat după dispariţia sa.

Specialiștii din cadrul Institutului de Medicină Legală Iași așteaptă acum să vadă dacă Florin Haldan, bărbatul descoperit mort într-o unitate a Poliției de Frontieră Iași, a consumat sau nu alcool în ziua de 16 august 2024, atunci când a dispărut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *