Prima pagină » Titlurile zilei » Răsturnare de situație în cazul atacului de la casa Corduneanu! Unul dintre locotenenți a luat vina asupra sa, ca să-și scape șeful de pușcărie

Răsturnare de situație în cazul atacului de la casa Corduneanu! Unul dintre locotenenți a luat vina asupra sa, ca să-și scape șeful de pușcărie

24 oct. 2019, 04:00,
Sorin Pavelescu în Titlurile zilei

Procurorii ieșeni au propus arestarea preventivă a suspecților care ar fi incendiat o casă a membrilor clanului Corduneanu. Anchetatorii au spus că autoritățile au fost sesizate de membrii familiei Corduneanu. Incidentul de la care a pornit scandalul a avut loc la finele lunii trecute. Totul s-a lăsat cu cătușe pentru patru membri ai „Clanului sportivilor”, din București.

Scandal cât casa, la Iași, între clanurile interlope! Patru membri ai „Clanului sportivilor” au ajuns ieri în fața judecătorilor, cu propunere de arestare preventivă. Aseară, cei patru interlopi au fost arestați preventiv, pentru 30 de zile. La Judecătoria Iași, mai mulți membri ai clanului au venit să-i încurajeze pe presupușii făptași. Totul a pornit de la o plângere făcută de membri ai clanului Corduneanu.
Astfel, pe 30 septembrie 2019, la ora 1:31, Poliția a fost sesizată prin numărul 112 de către Georgeta Corduneanu. Aceasta le-a spus polițiștilor că persoane necunoscute au incendiat poarta de acces în curtea casei din satul Dancu. Pe 22 octombrie au fost puse în aplicare patru mandate de percheziție domiciliară în municipiul București și orașul Chitila. La acele adrese se aflau persoane bănuite de comiterea faptei. Ulterior, au fost emise mandate de aducere pe numele suspecților. În aceeași zi, s-a dispus reținerea a patru persoane, în calitate de suspecți, pentru 24 de ore.

Anchetați pentru distrugere și instigare

Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași a dispus miercuri punerea în mișcare a acțiunii penale față de un inculpat pentru instigare la distrugere. Față de ceilalți trei inculpați s-a pus în mișcare acțiunea penală pentru distrugere.
„În luna septembrie 2019, Preda Eugen i-a determinat pe inculpații Naca Mihai și Sandu Bogdan Ionuț să incendieze locuința familiei Corduneanu. Activitatea a fost concretizată în noaptea de 29 spre 30 septembrie 2019. În jurul orei 1:30, Naca Mihai, Sandu Bogdan Ionuț și o a treia persoană, neidentificată până în prezent, s-au deplasat din București până în localitatea Dancu, cu autoturismul marca Jeep Grand Cherokee, cu număr de înmatriculare de Anglia. Mașina era pusă la dispoziție de inculpatul Naca Marian. Acolo, au incendiat gardul locuinței persoanei vătămate Corduneanu Georgeta. În casă se mai aflau cinci membri ai familiei Corduneanu, dintre care doi copii minori”, a precizat ieri Monica Palaghia, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Cinci litri de benzină

Anchetatorii au mai spus că suspecții ar fi folosit un recipient de 5 litri cu benzină și o sursă de aprindere. Flacăra s-a propagat către unul dintre imobilele aflate în curte. Focul a fost stins ulterior de intervenția locatarilor.
„În acest mod a fost pusă în pericol integritatea fizică a persoanelor și a bunurilor de la adresa respectivă și din vecinătate. Inculpații au fost audiați, fiind întocmită o propunere de arestare preventivă. Aceasta a fost înaintată Judecătoriei Iași. Cercetările sunt efectuate de Serviciul de Investigații Criminale din cadrul IPJ Iași, sub coordonarea procurorului de caz. Activitățile au beneficiat de sprijinul lucrătorilor Direcției de Operațiuni Speciale, Biroul de Operațiuni Speciale Iași, Unitatea Teritorială de Analiză a Informațiilor Iași, Direcția Generală a Poliției Municipiului București și Serviciul Acțiuni Speciale”, a mai spus Monica Palaghia.
Conform acesteia, cercetările continuă, în cauză urmând a se stabili întreaga situație de fapt.

Neînțelegeri din Anglia

Liderul „Clanului sportivilor”, din București, Eugen Preda, a fost adus în urmă cu două seri la sediul IPJ Iași, pentru audieri. Preda a fost ridicat de polițiști chiar de pe aeroport, în București, în timp ce se pregătea să plece din țară. Surse judiciare au afirmat că rivalitatea dintre clanuri ar fi izbucnit după ce un individ ce cochetează cu lumea sporturilor de contact ar fi cerut ajutorul clanului Corduneanu. Din câte se pare, bărbatul este cumătru cu Adrian Corduneanu. La un moment dat, bărbatul ar fi avut un conflict cu sportivul Adrian Preda. După ce s-a certat cu Adrian Preda, bărbatul a cerut ajutorul clanului Corduneanu. Ulterior, clanul Corduneanu le-ar fi cerut „sportivilor” să-l lase în pace pe bărbat. Însă, cele două clanuri nu s-au înțeles și cearta a degenerat, de la postări pe Facebook, până la incendieri, din câte se pare.

A luat vina asupra sa, să-l scape pe Preda

Reporterii BZI au aflat ce a declarat Eugen Preda, liderul „Clanului Sportivilor” din București, în fața instanței. Preda a precizat că nu are nicio legătură cu atacul de la casa clanului Cordunenilor. „Eugen Preda s-a arătat indignat de ceea ce s-a întâmplat. A declarat că nu are nicio legătură cu incidentul de la Iași”, susține Radu Irimia, avocatul lui Eugen Preda. De asemenea, reporterii au aflat că unul dintre ceilalți trei inculpați a recunoscut că a provocat incendiul fără să fie pus de nimeni să facă asta. Chiar și așa, judecătorii ieșeni nu au crezut poveștile auzite și au decis arestarea celor patru bucureșteni pentru 30 de zile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *