Prima pagină » Titlurile zilei » Răsturnare de situație! Eleva de la Colegiul „Racoviță” care a vrut să obțină media 10 la Bac, însă după contestație s-a ales cu mai puțin, a intrat prima la Facultatea de Medicină din Iași: „Efortul depus în ultimul an a dat roade”
Răsturnare de situație! Eleva de la Colegiul „Racoviță” care a vrut să obțină media 10 la Bac, însă după contestație s-a ales cu mai puțin, a intrat prima la Facultatea de Medicină din Iași: „Efortul depus în ultimul an a dat roade”

Răsturnare de situație! Eleva de la Colegiul „Racoviță” care a vrut să obțină media 10 la Bac, însă după contestație s-a ales cu mai puțin, a intrat prima la Facultatea de Medicină din Iași: „Efortul depus în ultimul an a dat roade”

24 iul. 2024, 02:00,
Ștefana Șovea în Titlurile zilei

Ileana Grigore este absolventă a Colegiului Național „Emil Racoviță” din Iași și a intrat pe primul loc de la buget la Facultatea de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” (UMF) din Iași

Tânăra a vrut să obțină 10 pe linie la Bacalaureat, dar i-a fost scăzută media după contestații. Cu toate acestea, a reușit să obțină nota 10 la examenul de admitere de la Medicină, ceea ce a plasat-o pe primul loc în clasament.

Ileana nu a obținut 10 pe linie la Bac, cum și-ar fi dorit, dar a intrat prima la Facultatea de Medicină din Iași

În data de 21 iulie 2024, au fost publicate rezultatele provizorii ale concursului de admitere prin probă scrisă la UMF Iași. Au fost obținute șase note de 10, iar Ileana Grigore, absolventă a Colegiului Național „Emil Racoviță” din Iași, a intrat pe primul loc de la buget.

Tânăra a obținut, inițial, la examenul de Bacalaureat 2024 media 9,98, însă din dorința a avea 10 pe linie a depus contestație la Limba și literatura română. După publicarea rezultatelor finale, media ei a fost scăzută, respectiv 9,96.

Cu toate astea, Ileana a reușit să obțină nota 10 la examenul de admitere de la UMF Iași. Acesta a fost prioritar pentru ea, motiv pentru care a pus Bacalaureatul pe locul al doilea.

„Am avut emoții pentru că nu știam la ce să mă aștept, care urma să fie nivelul de dificultate, ultima medie de intrare și așa mai departe. Odată ajunsă în sala, am încercat să las orice speculație deoparte și să mă concentrez doar pe biologie și fizică și nu mi-am dat seama cum a trecut timpul. Pentru mine, partea de trecere a bulinelor pe foaia de examen a fost destul de stresantă, deoarece am avut la dispoziție doar o singură foaie de rezervă pentru situația în care aș fi completat, din neatenție, greșit răspunsul la vreo întrebare. La ieșire, m-au așteptat părinții, vizibil mai emoționați decât mine, și prietenele mele. Ne-am bucurat să aflăm că toate avem nota de intrare și că vom fi studente la UMF Iași din toamnă. După ce voi termina studiile, iau în calcul și să lucrez ca medic în străinătate, însă deocamdată nu mă simt în măsură să iau decizia asta”, declară Ileana Grigore.

Tânăra s-a pregătit mai bine de un an pentru examenul de admitere

Pentru a intra la Facultatea de Medicină, Ileana Grigore s-a pregătit mai bine de un an de zile, dar nu a renunțat la ieșirile cu prietenii, care au fost necesare pentru ea.

„Mă simt recunoscătoare celor care au contribuit la formarea mea, sunt mândră de mine și împlinită, deoarece efortul depus în ultimul an a dat roade și sunt curioasă în legătură cu ce urmează. Pe parcursul anului, programul meu de învățat a variat foarte mult, nu pot spune că am fost neapărat constantă în fiecare zi. Chiar nu am avut un program strict și nu mi-am dorit să învăț un număr specific de ore zilnic, îmi stabileam obiective săptămânale legate de capitolele parcurse. Mai întâi, mă concentram pe teoria din carte și apoi repetam prin grile. Stilul acesta a funcționat cel mai bine pentru mine. Nu am renunțat la întâlnirile cu prietenii pentru că mi s-au părut absolut necesare și aceste pauze de reîncărcare, în care te deconectezi de la rutina zilnica și stres”, mai spune Ileana Grigore.

Amintim faptul că ultima medie la buget la Medicină Generală este 8.30, iar la taxă 7.90. La Asistență Medicală Generală – 5.32 și 5.32 la taxă, la Medicină Dentară – 5.70 și 5.60 la taxă, la Farmacie – 6.16 și 5.56 la taxă, iar la Bioinginerie – 8 și 7,60 la taxă.

Comentarii
  • Pe diploma nu va scrie locul pe care a intrat la admitere. Nici macar in foaia matricola nu va fi mentionat, ca sa nu mai vorbim de CV. Pentru ca este important cu cat termini si mai ales, daca termini facultatea. Restul e gargara.

  • Care e răsturnarea boule?
    Altfel nu am cum sa vorbesc cu pachiderme analfabet care scriu cu kurul, marș ma boule la săpat santuri, nu te mai da telectual. De unde plele meld veniți toți analfabeții în oraș?

  • Daca a susținut examen si la Fizică,unde a obtinut punctaj maxim,înseamnă ca este persoană inteligenta!!
    Succes in continuare!

  • Irelevant… Va da din coate, oricum, dupa arginti…

  • Se lupta pentru 10 si de fapt zecele nu conteaza,vor vedea mai tirziu.O minte organizata,sintetica,analitica si nu toceala si contestatiile o pot duce departe.

  • pai daca se vrea medic in strainatate, sa si plateasca studiile din Romania! ramane aici, ft frumos si facultate la buget!! pleci, plateste ti studiile si gata!

    • Pt cap de broasca

      Sa mai fie si locuri de munca fara sa dea spaga la angajare si vor fi mai multi medici buni angajati, nu doar spagari incopetenti

  • Felicitari! 10 bac., 10 medicina… Succes in continuare, copil frumos si destept! Nu te cunosc, insa admir copii muncitori, ambitiosi, sarguinciosi si inteligenti. Bravo! Ne dorim cat mai multi absolventi cu medii mari.

  • eu soferul Mitica Olaru

    Bravo! Sa nu mai zica barfitorii ca Invatamantul Romanesc nu e la standarde inalte. Invatamantul romanesc a scos multe genii.

  • Note de 10 contrafăcute

    Învățată cu explozia bulimică de 10 -domnișoară a crezut ca e perfecțiunea întruchipată!Ce ego,câtă prostie!Nitel bun-simț ar fi adus diva de Racoviță acolo unde trebuie…

  • Daca au fost 6 medii de 10, înseamnă că a intrat prima sau pe unul dintre primele locuri??? Contează pe ce loc termina și ce fel de OM este!!
    Felicitări tuturor!

  • pt. rautaciosi:

    Aruncati cu pietre intr-un pom inflorit.

    • Lasa-i, ca nu merita. Nu-s parinti, de aceea dau cu piatra, cum zici tu. Poate ca unii dintre ei vor deveni parinti, si atunci o sa-si doreasca un copil cum este fata asta.
      Felicitari fetei! Felicitari parintilor!

  • s-a dus la medicina unde sunt toate t@rfele care stau in genunchi prin clase si holuri pt o nota buna sau chiar pt o diploma
    excelenta alegere !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *