Prima pagină » Titlurile zilei » Răsturnare de situație! Ahmed Sami El Bourkardi, „Casapul” de pe Moara de Vânt, nu a vrut să dea declarații în fața procurorilor. Inițial a spus că va colabora – FOTO

Răsturnare de situație! Ahmed Sami El Bourkardi, „Casapul” de pe Moara de Vânt, nu a vrut să dea declarații în fața procurorilor. Inițial a spus că va colabora – FOTO

25 dec. 2021, 02:00,
Sorin Pavelescu în Titlurile zilei

Marocanul acuzat că i-a ucis pe cei doi tineri în vila de pe Moara de Vânt a fost dus de mascați la audieri. Surse judiciare au precizat că acesta a refuzat să facă declarații. Trebuie precizat faptul că joi, 23.12.2021, tânărul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Dacă va fi găsit vinovat, riscă să primească închisoare pe viață

Ahmed Sami El Bourkardi, studentul marocan acuzat că i-a ucis pe cei doi tineri în vila din Moara de Vânt, a stat față în față cu procurorii ieșeni. Deși avocatul lui a transmis că acesta vrea să colaboreze cu anchetatorii pentru ca făptașul să fie prins, iată că Ahmed Sami El Bourkardi nu a dat nicio declarație. De ce a făcut asta este greu de spus, însă anchetatorii cred că își pregătește apărarea. Ahmed Sami El Bourkardi s-a născut pe 25 iunie 2001 și a ajuns la Iași de doi ani pentru a urma cursurile Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa”. Deși nu este o persoană impunătoare, având 1,70 m, Ahmed s-a dovedit a fi un criminal cu sânge rece. Este știut faptul că studenții străini ajunși la Iași formează grupuri și încearcă să fie cât mai uniți posibil. Totuși, prieteniile care se leagă între studenții străini la Iași ascund uneori și părți întunecate.

Cum au fost descoperiți cei doi tineri

Dubla crimă din Moara de Vânt a ieșit la iveală în momentul în care rudele lui Youssef Ajniyah au cerut ajutorul Poliției din România după ce tânărul nu a mai răspuns la telefon și nu a ajuns la Bruxelles așa cum era stabilit, pe data de 10 decembrie 2021. Odată sesizată poliția, o patrulă din Iași a mers la adresa indicată în Moara de Vânt pentru a vedea dacă tânărul este bine. Polițiștii au găsit în vila în care locuiau tânărul marocan și iubita lui o adevărată scenă de groază.

Atât marocanul, cât și iubita sa, de loc din Miroslava, erau morți într-o baltă de sânge, iar o parte din imobil fusese incendiat. Din acel moment a fost dată alarma. Zeci de polițiști din Iași s-au unit sub coordonarea procurorilor pentru a stabili ce s-a întâmplat. Încă din primul moment, varianta unui dublu asasinat a fost bătută în cuie. Lucrurile erau cât se poate de clare. Youssef Ajniyah și Ioana Vanesa Burlacu au fost omorâți, iar criminalul era liber.

Scuze pentru orice din partea marocanului

Vă reamintim că, miercuri seara, pe 22 decembrie 20021, Ahmed Sami El Bourkardi a fost extrădat din Italia acolo unde a fost capturat, iar în cursul nopții a ajuns la Iași. Încă de la primele ore ale dimineții de joi, Ahmed Sami El Bourkardi s-a pregătit de întâlnirea cu magistrații. „Sami”, așa cum îi spun anchetatorii ieșeni, se pare că poate găsi scuze pentru orice.

El ar fi precizat că a fost în casa colegului său Youssef Ajniyah unde se aflau și Vanesa Burlacu și alte două persoane despre care nu a oferit detalii. A mai spus că după ce a fost acolo și-a dat seama că și-a uitat în vilă un hanorac și că ar fi încercat să-l contacteze pe amicul Youssef Ajniyah să-l poată recupera. A spus că nu a reușit să-l recupereze și a plecat în vacanță în Italia. Să fie povestea reală? Posibil, însă greu de crezut. Reporterii BZI au aflat că în vila de pe Moara de Vânt a fost găsit hanoracul de care spunea Sami sau, mai bine spus, ce a mai rămas din el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
05 octombrie 2024
05 octombrie 2024