Prima pagină » Sanatate » Sfatul medicului » OMS confirma: Raspandirea coronavirusului de catre asimptomatici este rara
OMS confirma: Raspandirea coronavirusului de catre asimptomatici este rara

OMS confirma: Raspandirea coronavirusului de catre asimptomatici este rara

10 iun. 2020, 16:53,
BZI.ro, în Sanatate

Raspandirea coronavirusului de asimptomatici este rara. Raspandirea coronavirusului de catre persoane care nu prezinta simptome „pare a fi rara”, a declarat luni un oficial al Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

„Avem o serie de rapoarte din tari care efectueaza o urmarire foarte detaliata a contactelor – urmaresc cazuri asimptomatice, urmaresc contacte si nu gasesc transmisie secundara inainte, este foarte rar”, a spus dr. Maria Van Kerkhove in timpul unei informari. „O mare parte din asta nu este publicata in literatura de specialitate.”

„Ne uitam constant la aceste date si incercam sa obtinem mai multe informatii din tari pentru a raspunde cu adevarat la aceasta intrebare”, a adaugat ea. „Se pare ca este rar ca un individ asimptomatic sa transmita mai departe virusul.”

Vorbind in timpul briefingului, seful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a avertizat ca pandemia de coronavirus se agraveaza la nivel global, chiar daca situatia din Europa se imbunatatea, potrivit Fox News.

Raspandirea coronavirusului de asimptomatici este rara

Tedros a remarcat ca aproximativ 75 la suta din cazurile raportate duminica agentiei de sanatate din U.N. provin din 10 tari din America si Asia de Sud. El a mentionat ca peste 100.000 de cazuri au fost raportate in noua din ultimele 10 zile – iar numarul de 136.000 de cazuri raportate duminica a fost cel mai mare numar de pana acum.

Tedros a declarat ca cele mai multe tari din Africa au inregistrat o crestere a cazurilor, inclusiv in zone geografice noi, chiar daca majoritatea tarilor de pe continent au avut mai putin de 1.000 de cazuri.

„In acelasi timp, am observat ca mai multe tari din intreaga lume vad semne pozitive”, a spus Tedros. „In aceste tari, cea mai mare amenintare este acum neconcordanta.”

„La mai mult de sase luni in aceasta pandemie, nu este inca timpul pentru nicio tara sa ia piciorul de pe pedala”, a spus Tedros in cadrul conferintei de presa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *