Prima pagină » Stiri si curiozitati » Rase de câini medii pentru toate gusturile. Cu care te înțelegi cel mai bine?
Rase de câini medii pentru toate gusturile. Cu care te înțelegi cel mai bine?

Rase de câini medii pentru toate gusturile. Cu care te înțelegi cel mai bine?

21 sept. 2023, 14:14,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Rasele de câini medii se pliază pe gusturile majorității. Există numeroase rase de câini de talie medie, iar în continuare am selectat cele mai cunoscute dintre acestea. Se obișnuiește ca înainte de a introduce un câine în familie, să se cerceteze cu atenție caracterul, nivelul de energie și nevoile specifice rasei respective, pentru a te asigura că îi poți oferi tot ceea ce are nevoie. Mai jos vei găsi informații despre rasele de câini care au o greutate cuprinsă între 14 și 25 de kilograme.

Rase de câini medii. Pitbull Terrier

Rasa American Pitbull Terrier provine din Statele Unite. Deși sunt considerați de unii ca fiind câini periculoși, aceștia au, de fapt, un caracter ascultător și afectuos. Sunt încăpățânați și curajoși, fiind utilizați de-a lungul timpului în vânătoare. Cu toate acestea, trebuie supravegheați când sunt și copii prin preajmă. Greutatea medie este între 15 și 28 de kilograme.

Staffordshire Bull Terrier

Acest câine, denumit și „câinele dădacă” în Anglia, are un aspect puternic, dar este de fapt blând, docil și iubitor. Cu toate acestea, poate fi provocator în fața altor câini și are nevoie de multă interacțiune umană și de oportunități de joacă. Greutatea medie este de obicei între 11 și 17 kilograme.

Dalmațian

Cunoscut pentru petele sale distinctive de culoare neagră pe blana albă, Dalmațianul este un câine jucăuș și energic, care poate fi greu de stăpânit într-un cămin mai mic. Greutatea medie este de obicei în jur de 22-25 de kilograme.

Ogar Spaniol

Originar din Spania, Ogarul Spaniol este înalt, puternic și agil, fiind utilizat pentru vânătoare datorită vitezei sale. Este potrivit pentru iubitorii de sport. Greutatea medie este de obicei în jur de 20-25 de kilograme.

Ciobănesc Australian

Această rasă se remarcă prin inteligența remarcabilă și este activă, dar totodată prietenoasă. Este ușor de antrenat și este protectivă față de familia și teritoriul său. Greutatea medie este de obicei între 20 și 23 de kilograme.

Husky Siberian

Originar din Siberia, Husky Siberian este un câine frumos și docil, cu un caracter sociabil. Este inteligent și alert. Greutatea medie este de obicei între 16 și 27 de kilograme.

Border Collie

Considerat cel mai inteligent câine din lume, Border Collie este cunoscut pentru rezistența, agilitatea și loialitatea sa. Este potrivit pentru sporturi și pentru cei care au nevoie de un câine pentru a întoarce turmele de oi. Greutatea medie este de obicei între 18 și 20 de kilograme.

Bulldog Englez

Bulldogul englez este combativ și curajos, dar mereu în căutarea afecțiunii proprietarului său și este departe de a avea o personalitate brutală. Nu are nevoie de multă mișcare și activitate. Greutatea medie este de obicei între 18 și 25 de kilograme.

Pachon Navarro

Cunoscut și sub numele de „câinele cu două nasuri”, Pachon Navarro are nevoie de activitate fizică zilnică și îi place să fie mereu ocupat. Greutatea medie este de obicei între 21 și 30 de kilograme.

Câine de Apă Spaniol

Este o rasă originară din Andaluzia, recunoscută pentru blana sa bogată și fiind utilizat ca și câine de vânătoare. Deosebit de afectuos, docili, agil și ușor de dresat. Greutatea medie a acestui câine se încadrează între 14 și 22 de kilograme.

Basset Hound

Este o rasă de câini adorabili, cunoscuți pentru urechile lor extrem de lungi și pentru picioarele scurte și puternice. Acești câini au un simț olfactiv extraordinar de dezvoltat. Sunt loiali, perseverenți și afecțuoși, iar personalitatea lor este una sociabilă, blândă și amabilă. Acești câini au tendința de a fi înțelegători în prezența altor câini și a altor animale de companie în general. Greutatea lor medie se situează între 20 și 29 de kilograme.

Alte rase de câini medii populare sunt American Staffordshire Terrier, Boxer, Câine de apă portughez, American Bully, Shar Pei, Câinele lup Hierran.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *