Prima pagină » Actualitate » Rareș Bogdan, discurs rostit în Parlamentul de la Bruxelles: „Românii contribuie esențial la stăvilirea migrației ilegale, și cu toate astea, au fost jigniți cumplit” – VIDEO

Rareș Bogdan, discurs rostit în Parlamentul de la Bruxelles: „Românii contribuie esențial la stăvilirea migrației ilegale, și cu toate astea, au fost jigniți cumplit” – VIDEO

01 feb. 2023, 23:30, 1 ,
BZI.ro, în Actualitate

Rareș Bogdan a rostit un discurs în Parlamentul de la Bruxelles, în fața lui Johannes Hahn, reprezentantul Comisiei, despre aderarea României la spațiul Schengen.

În cadrul discursului, Rareș Bogdan a transmis că românii contribuie esențial la stăvilirea migrației ilegale, dar au fost jigniți de cancelarul austriac Nehammer, fiind cel care a blocat aderarea României la Schengen.

„Excelențele voastre,
România își dorește ca Uniunea Europeană să devină un loc mai sigur pentru cetățenii ei. Dar și românii sunt cetățeni europeni!
Românii contribuie esențial la stăvilirea migrației ilegale, și cu toate astea, au fost jigniți cumplit.

Românilor li s-a refuzat accesul în Spațiul Schengen, iar asta s-a întâmplat din cauza josniciei politice a cancelarului austriac Nehammer. Care iată, a și plătit la alegerile de duminica unde partidul sau a înregistrat cel mai prost scor electoral de la al doilea razboi mondial incoace.
Doamnelor și domnilor, Uniunea Europeană nu trebuie să devină un loc unde mai-marii zilei dispun discreționar de soarta a milioane de cetățeni!”, a spus Rareș Bogdan în Parlamentul de la Bruxelles.

Rareș Bogdan: „Ce au făcut românii ca să merite un asemenea tratament nemernic?”

De asemenea, Rareș Bogdan susține că românii au primit un tratament care nu este demn, mai ales că în momentul în care refugiații din Ucraina au avut nevoie de ajutor, oamenii au primit 3,5 milioane de ucraineni fără să se plângă.

Rareș Bogdan subliniază faptul că românii nu sunt cetățeni de rangul al doilea și speră că Suedia pune pe agenda unuia dintre cele două Consilii JAI și problema extinderea spațiului Schengen pentru România și Bulgaria.

„Ce au făcut românii ca să merite un asemenea tratament nemernic? Au investit un miliard de euro în securizarea frontierelor!
Au ajutat milioane de refugiați ucraineni, 3,5 milioane (!!!!), au hrănit, i-au luat acasă, le-au cumpărat medicamente și lapte praf și nu s-au plâns, deoarece românii chiar sunt creștini, nu doar spun că sunt.

Românii își asumă un risc major în vecinătatea Ucrainei, dar vă spun ceva și luați aminte: ei nu sunt fraierii Uniunii Europene și nici cetățeni de rang 2. Sper ca Suedia, o democratie consolidată și un stat model pentru respectarea drepturilor și libertăților să puna pe agenda unuia dintre cele două Consilii JAI, pe care le patronează în martie și iunie, extinderea spațiului Schengen pentru România și Bulgaria!”, a mai transmis Rareș Bogdan.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *