Prima pagină » Actualitate » Rareș Bogdan, despre Mugur Isărescu și expresia ” bea ceai de tei”: Eu am inventat-o
Rareș Bogdan, despre Mugur Isărescu și expresia ” bea ceai de tei”: Eu am inventat-o

Rareș Bogdan, despre Mugur Isărescu și expresia ” bea ceai de tei”: Eu am inventat-o

13 mai 2022, 10:23,
în Actualitate

Rareș Bogdan lansează un atac la adresa lui Mugur Isărescu despre care îl acuză că este vinovat de situația în care se află țara. Ba mai mult, europarlamentarul PNL susține că el a inventat expresia ”bea un ceai de tei”.

Este bine de amintit faptul că economia României suferă după inflația record de aproape 14% din luna aprilie a anului curent. Produsele alimentare au înregistrat scumpiri uriașe, iar specialiștii susțin că aceste măriri vor continua până cel puțin în toamnă. Principala cauză este războiul din Ucraina și sancțiunile impuse Rusiei.

Rareș Bogdan îl atacă pe Mugur Isărescu și vorbește despre expresia ”bea ceai de tei”

Într-o intervenție oficială, Rareș Bogdan lansează un atac la adresa lui Mugur Isărescu. Europarlamentarul menţionează faptul că el a recomandat pentru prima oară consumul de ceai de tei, un calmant dovedit. Rareș Bogdan susţine că a transmis acest lucru mai multor oficiali din BNR care anunțau colapsul economiei din România. Rareș Bogdan consideră că Mugur Isărescu este principalul responsabil pentru situația în care se află țara:

„Cred că Isărescu s-a adresat românilor, nu mie. Economiști precum Eugen Rădulescu și Valentin Lazea, oameni de bază ai BNR, au avut ieșiri alarmiste, în care ne anunțau că România este în un pericol de moarte economică și că vin crizele peste noi. Atunci, i-am recomandat domnului Isărescu să le dea subordonațulor lui ceai de tei, ca să îi calmeze. Când fac astfel de declarații, de la nivelul funcției lor, atunci este o problemă. ” a menționat Rareș Bogdan.

Europarlamentarul susține că a rămas uimit în momentul în care a aflat că România este puternic dependentă de Ucraina pe mai multe paliere. Europarlamentarul face trimitere la faptul că țara noastră importă 65% din totalul îngrășămintelor chimice, jumătate din betonul necesar și 80% din uleiul de floarea soarelui. Ba mai mult, România importă 50% din totalul de cereale folosite în țară.

Mugur Isărescu ne îndeamnă să bem ceai de tei

Mugur Isărescu a susținut o conferință de presă în care i-a îndemnat pe români să mai bea ceai de tei pentru a se calma. Desigur, din poziția de guvernator al BNR, funcție pentru care Isărescu câștigă sute de mii de euro anual, inviația pare mai degrabă retorică. În altă ordine de idei, Isărescu menționează că România nu se află pe primul loc la inflație, în Uniunea Europeană și că sunt țări care o duc mai rău decât a noastră:

”Nu ne strică ceva mai multă calmitate. Agitația e caracteristică perioadelor de criză. E de înțeles. Autoritățile asta trebuie să transmită: mai calm. Am înțeles și eu mesajul. Mai bem un ceai de tei. Eu am băut cu Eugen Rădulescu (director în BNR – n.r). Deci e un sfat bun. (…) ” spunea guvernatorul BNR.

Guvernatorul BNR a afirmat faptul că instituția pe care o conduce a luat cele mai bune măsuri pentru a preveni o inflație de 20%. Ba mai mult, Isărescu a transmis faptul că statul român nu mai are capacitatea de a elimina taxe și că situația o să se înrăutățească în viitorul apropriat. Așadar, Rareș Bogdan nu este primul om politic care îl atacă pe Mugur Isărescu care rezistă în funcția de la BNR de peste 30 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`