Prima pagină » National » Rareș Bogdan anunță că guvernarea PSD-PNL va mai sta șase ani la putere: „Asta vom fi noi, motorul Europei centrale și de est”
Rareș Bogdan anunță că guvernarea PSD-PNL va mai sta șase ani la putere: „Asta vom fi noi, motorul Europei centrale și de est

Rareș Bogdan anunță că guvernarea PSD-PNL va mai sta șase ani la putere: „Asta vom fi noi, motorul Europei centrale și de est”

15 sept. 2022, 20:40, 1 ,
în National

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a spus, joi seara, la România TV, că guvernarea PSD-PNL va mai sta încă șase ani la putere, iar România va deveni motorul Europei Centrale și de Est.

„Nu există o altă variantă decât o alianță PSD-PNL pentru următorii 6 ani. Venim cu două partide main stream sănătoase. Noi mergem pe sistema german. Asta vom fi noi, motorul Europei centrale și de est.

Pentre România, chestiunea legată de încălzirea a peste 7 milioane de gospodării trebuie rezolvată”, a transmis Rareș Bogdan.

Rareș Bogdan: „Noi am vrea să mărim pensiile cu cât mai mult”

Rareș Bogdan a mai transmis că ar vrea să mărească pensiile cu cât mai mult, însă problema este că trebuie să existe sustenabilitate, resurse bugetare.

„Noi am vrea să mărim pensiile cu cât mai mult. A crescut foarte mult costul zi de zi. Problema este că trebuie să existe sustenabilitate, resurse bugetare.

Atât PNL, cut și PSD doresc creșterea pensiilor. Nu vreau să înaintez nici o cifră.

Numărul românilor care se întorc acasă va fi, anul acesta, mai mare decât cei care pleacă. Noi trebuie să le dăm sigurnață și o perspectivă de a trăi mai bine”, a spus Rareș Bogdan.

Rareș Bogdan: „PNL dorește mărirea pensiilor cu cât a rămas până la 40%”

Tensiunile în coaliția de guvernare continuă, în contextul în care liberalii și social-democrații nu au ajuns la un acord cu privire la mărirea pensiilor. PSD susține că există banii necesari în buget pentru o astfel de măsură.

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a declarat că o creștere a pensiilor cu 10% este foarte puțin, precizând că este nevoie de majorarea cu cât a mai rămas până la 40%.

„Noi am mărit odată cu 14%, altatdată cu 10%… Acum avem o crestere de 24%, deci trebuie făcută mărirea cu diferența care a rămas. Ministerul Finanțelor este la domnul Câciu. Inflația este de 15%.  Domnul Câciu este obligat să găsească sursa de finanțare”, a spus europarlamentarul liberal.

Rareș Bogdan a mai afirmat că PNL va propune o creștere a pensiilor cu 16%, pentru a ajunge la procentul stabilit.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *