Prima pagină » Actualitate » Raportul medicilor legişti. Bebelușul din Suceava care a decedat la botez avea pneumonie. Preotul nu are nicio vină
Raportul medicilor legişti. Bebelușul din Suceava care a decedat la botez avea pneumonie. Preotul nu are nicio vină

Raportul medicilor legişti. Bebelușul din Suceava care a decedat la botez avea pneumonie. Preotul nu are nicio vină

05 mai 2021, 11:44,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Bebelușul care a decedat la botez în Suceava, în luna ianuarie a acestui an, a avut pneumonie, iar preotul nu are nicio vină.

Un bebeluş care avea doar şase săptămâni a intrat în stop cardio-respirator după ce s-a înecat la botezul care a avut loc la o biserică din Municipiul Suceava. Micuţul a făcut stop cardio-respirator, după ce a fost scufundat în cristelniță, în timpul Sfintei Taine a Botezului, la un lăcaş de cult din Suceava.

Copilului i s-au acordat manevre de resuscitare în biserică, a fost dus la Spitalul Județean Suceava, unde a fost internat la secţie de Anestezie şi Terapie Intensivă, însă, din nefericire, în cursul nopții a survenit decesul.

Preotul este exclus de orice vină

Conform Antena 3, bebelușul care a decedat în timpul botezului, în ianuarie, avea pneumonie, iar preotul care a oficiat Taina Botezului este exclus de orice vină din tragicul eveniment.

Potrivit medicilor legişti, moartea a survenit după o insuficiența cardio-respiratorie consecutivă. Părinții bebeluşului sunt nemulțumiți pentru că nu se face nicio referire la ce s-a întâmplat în timpul botezului și au anunțat că vor contesta acest raport.

Bebeluş din Suceava, mort la botez. Dosar penal pentru ucidere din culpă

Forţele de ordine au hotărât deschiderea unui dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul bebeluşului mort după ce a fost botezat, din Suceava.

Dosarul exista, însă în aceste momente, în urmă decesului copilului, a fost schimbată încadrarea faptei. Astfel că s-a modificat încadrarea juridică inițială de vătămare corporală din culpă, în prezent fiind de ucidere din culpă, a anunţat purtătorul de cuvânt al Poliției Suceava, Ionuț Epureanu.

Bebelușul de doar șase săptămâni a făcut stop cardio-respirator, după ce a fost scufundat în cristelniță, în timpul botezului, la o biserică din Suceava.

Copilul a fost resuscitat în biserică de echipaj de prim ajutor, a fost dus la Spitalul Județean Suceava, unde a fost internat la ATI. La scurt timp după, bebeluşul a murit.

Preoții recunosc că au greșit în cazul botezului de la Suceava

Arhiepiscopul de Argeş şi Muscel, ÎnaltPreasfințitul Calinic, a trimis o circulară preoţilor din judeţ prin care cere clerului să evite total scufundarea cu capul în apă a micuţilor. Indirect, este o recunoaștere a preoților că au greșit în cazul bebelușului de la Suceava, care a murit în urma Botezului.

”Am dat aceste îndrumări ca preotul care nu are siguranță, nu are încredere în el, se îndoiește, neapărat nu el trebuie să facă botezul. Chemi că sunt colegi, vecini, în cuprinsul protopopiatului, și este obligatoriu ca să fii însoțit și ajutat. Preotul care e solicitat să boteze trebuie neapărat să se dumirească el ce e cu copilul – este sănătos, născut înainte de vreme, cum se manifestă. Unii spun că e copilul pe moarte și-l botează și așa. Păi dacă el e pe moarte și-l botezăm, adică hai să ne grăbim… Cine acceptă așa ceva, grabă această, nu-i de recomandat, Doamne ferește. Însă, oricum ar fi, tot e pericol cu introducerea capului în apă a copilului. Oricum toată lumea se teme, să știți. Eu m-am temut și mă tem. Decât să mă puneți să fac un botez, mai bine urc munții și fac alpinism”, a spus IPS Calinic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`