Prima pagină » Actualitate » Rapid are un nou antrenor! Cine îl înlocuieşte pe Neil Lennon, plecat după doar şase etape
Rapid are un nou antrenor! Cine îl înlocuieşte pe Neil Lennon, plecat după doar şase etape

Rapid are un nou antrenor! Cine îl înlocuieşte pe Neil Lennon, plecat după doar şase etape

20 aug. 2024, 22:00,
în Actualitate

Marius Șumudică a preluat conducerea tehnică a Rapidului, înlocuindu-l pe Neil Lennon. La 53 de ani, Șumudică revine pe banca Rapidului după o pauză de 13 ani.

„Mi s-a împlinit un vis! Întotdeauna mi-am dorit să mă întorc acasă, iar Giuleștiul este casa mea. Nu pot să exprim în cuvinte ce simt acum. Rapid este echipa pe care o iubesc și căreia îi sunt dator. Mă simt obligat să readuc Rapidul acolo unde toți așteaptă să fie. Sunt conștient de așteptări. Niciodată nu am evitat provocările de acest fel! Sper să reușesc, este plăcerea vieții mele! Fotbalul mi-a oferit totul, iar eu trebuie să-i ofer totul înapoi! Rapidul mi-a dat totul în viață! Am fost campion cu Rapid și sper să repet această performanță ca antrenor. Acesta este visul meu”, a declarat Marius Șumudică, conform news.ro.

Șumudică, care și-a început cariera în galeria Rapidului, a câștigat titlul de campion în 1999, an în care a fost și golgheterul echipei, cu 20 de goluri marcate: 17 în campionat, două în Cupa României și unul în competițiile europene.

El ocupă locul 24 în clasamentul all-time al marcatorilor Rapidului, cu 46 de goluri înscrise în tricoul alb-vișiniu.

Marius Șumudică este noul antrenor al Rapidului

Ca jucător, Șumudică a evoluat pentru Rapid timp de trei sezoane între 1997 și 1999, și din nou în sezonul 2001-2002. Pe lângă titlul de campion, a câștigat și Cupa României de două ori, în 1998 și 2002.

Ca antrenor, Șumudică a condus Rapidul în sezonul 2010/2011, în 29 de etape. De asemenea, a antrenat echipe ca Astra Giurgiu, cu care a câștigat titlul de campion, Farul Constanța, FC Brașov, FC Vaslui, Universitatea Cluj, CFR Cluj, dar și formații din străinătate, cum ar fi Al Shabab, Kayserispor, Gaziantep, Rizespor, Malatyaspor și Al Raed.

Acum, Șumudică îl va antrena din nou pe Cristian Săpunaru, cu care a câștigat campionatul în 2016 la Astra Giurgiu.

După șase etape, Rapid se află pe locul 11 în Superliga României, cu cinci egaluri și o înfrângere.

Primul meci al lui Marius Șumudică ca antrenor al Rapidului va avea loc vineri seara, la ora 22:00, la Iași, unde echipa va încerca să obțină prima victorie a sezonului împotriva Politehnicii Iași.

Tot marți, 20 august, Rapid a anunțat oficial despărțirea de antrenorul nord-irlandez Neil Lennon, după doar șase etape în actualul sezon al SuperLigii României. Lennon, care a venit în vară, nu a reușit nicio victorie oficială la Rapid, înregistrând cinci remize și o înfrângere, cea cu Petrolul Ploiești (0-1). Odată cu Lennon, vor pleca și membrii staffului său, inclusiv Iain Brunskill, Andrew Liddell și Kyriakos Televantos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *