Prima pagină » Razboi în Ucraina » Ramzan Kadîrov susţine că peste 1000 de puşcaşi marini ucraineni s-ar fi predat la Mariupol

Ramzan Kadîrov susţine că peste 1000 de puşcaşi marini ucraineni s-ar fi predat la Mariupol

13 apr. 2022, 14:33,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Puşcaşi marini ucraineni, obosiţi de luptă? Ramzan Kadîrov a declarat într-o postare de pe reţelele de socializare, că peste 1.000 de puşcaşi marini ucraineni s-ar fi predat în oraşul-port Mariupol, care este în stare de asediu.

Liderul cecen a cerut forţelor rămase ascunse în uzina metalurgică Azovstal să se predea.

puşcaşi marini ucraineni ce s-au predat la Mariupol

Ramzan Kadîrov a anunţat că peste 1000 de puşcaşi marini ucraineni s-ar fi predat la Mariupol

Peste 1000 de puşcaşi marini ucraineni s-ar fi predat la Mariupol

Ramzan Kadîrov a anunţat că peste 1000 de puşcaşi marini ucraineni s-ar fi predat la Mariupol. Deocamdată, nu a existat nici o declaraţie din partea oficialilor ucraineni cu privire la afirmaţia făcută de către Kadîrov. Deşi, Statul Major al Ucrainei, în raportul său de dimineaţă de miercuri, 13 aprilie, a anunţat că forţele ruse continuă să atace Azovstal şi portul.

În acelaşi timp, televiziunea rusă a arătat marţi, 12 aprilie, imagini cu ceea ce se presupune că erau puşcaşi marini care se predau la uzina siderurgică Illich Iron and Steel Works din Mariupol, mulţi dintre ei fiind răniţi. Nu este însă foarte clar la ce uzină s-a referit Kadîrov, Azovstal sau Illich Iron and Steel Works, când a vorbit despre cei 1.000 de puşcaşi marini ucraineni care s-ar fi predat.

”În cadrul Azovstal, în acest moment există aproximativ 200 de răniţi care nu pot primi nicio asistenţă medicală. Pentru ei şi pentru toţi ceilalţi, ar fi mai bine să pună capăt acestei rezistenţe inutile şi să se întoarcă acasă la familiile lor”, a mai precizat Kadîrov.

Ramzan Kadorîv este un susţinător înfocat al liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, şi a trimis mulţi dintre luptătorii săi în Ucraina pentru a susţine eforturile Rusiei de ”demilitarizare” şi ”denazificare” a ţării.

În postările de pe reţele de socializare anterioare, liderul cecen a promis că va continua asediul asupra Mariupolului, precum şi campania de cucerire a tuturor celorlalte oraşe ucrainene, inclusiv Kievul.

Imaginile video difuzate de televiziunea rusă au arătat soldaţi ucraineni mărşăluind pe drum cu mâinile în aer, unul dintre ei ţinând în mână un paşaport ucrainean.

puşcaşi marini ucraineni, liderul cecen Ramzan Kadîrov si presedintele rus Vladimir Putin

Deocamdată, nu a existat nici o declaraţie din partea oficialilor ucraineni cu privire la afirmaţia făcută de către Kadîrov

Ramzan Kadîrov, vilă de lux în Dubai

Într-o altă ordine de idei, jurnaliştii de la Ukrainska Pravda au realizat o anchetă despre liderul Ceceniei, Ramzan Kadîrov. Conform cercetărilor acestora, pe teritoriul vilei de lux trăiesc în permanenţă trei sau patru gardieni. Locuinţa liderului cecen Kadîrov a apărut pentru prima dată în fotografia acestuia în anul 2014, unele înregistrări de acolo fiind chiar publicate de canalul de televiziune din Groznîi.

În 2021 și 2022, șeful Ceceniei a zburat în Emiratele Arabe Unite cu avionul său privat ACJ319 de cel puțin 14 ori, ultima vizită având loc pe 26 februarie. În ciuda sancţiunilor, avionul său și-a schimbat înregistrarea și a continuat să zboare din Cecenia în străinătate.

Vila liderului cecen Kadîrov din Dubai este îngrijită de Turko Daudov, reprezentantul lui Kadîrov în țările arabe și musulmane. De asemenea, judecând după fotografii, la vila au locuit oameni apropiați de Kadîrov, printre aceștia se numărându-se Zaur Taymaskhanov, ofițer superior al unității SoBR Terek, Adam Delimkhanov, adjunct al Dumei de Stat și înalți oficiali ai Emiratelor Arabe Unite.

Potrivit declarației de venit, la sfârșitul anului 2020, Kadîrov a câștigat 381,1 milioane de ruble, devenind cel mai bogat șef al regiunii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *