Prima pagină » Actualitate » Raluca Turcan se contrazice singură! Există bani pentru mărirea alocațiilor dar întrebarea este unde sunt aceștia
Raluca Turcan se contrazice singură! Există bani pentru mărirea alocațiilor dar întrebarea este unde sunt aceștia

Raluca Turcan se contrazice singură! Există bani pentru mărirea alocațiilor dar întrebarea este unde sunt aceștia

23 nov. 2021, 13:31,
BZI.ro, în Actualitate

Noaptea minții în Guvernul României după ce Raluca Turcan oferă declarații în care se contrazice singură. După ce a anunțat că există bani pentru alocații, ministrul interimar al Muncii susţine că nu întrebarea este unde sunt aceștia

Raluca Turcan a făcut declarația zilei de luni în momentul în care a susţinut că nu există bani pentru pensiile românilor. Aceasta i-a cerut demisia lui Florin Cîțu din funcția de președinte al PNL acuzându-l pe acesta de minciună.

Raluca Turcan susține că există bani pentru mărirea alocațiilor dar nu știe unde sunt

Declaraţiilor ministrului demis al Muncii sunt extrem de controversate mai ales pe tema alocațiilor și a pensiilor. Așadar, Raluca Turcan a declarat că există bani pentru mărirea alocațiilor dar că nu știe unde sunt acești bani.

Într-o intervenţie, ministrul Muncii care a rămas fără portofoliu în viitorul Guvern a declarat că există deja o majorare a alocațiilor cu 20%:

”În privința alocațiilor, deja era pregătită majorarea alocațiilor. Toate documentele sunt în ordine, cu 20% de la 1 ianuarie. Dacă vor decide să crească la 600 de lei, atunci vor trebui să modifice actele normative”, a spus Raluca Turcan.

Jurnaliştii au întrebat-o pe ministru de unde sunt bani pentru o astfel de creștere

”Așa cum v-am spus, bani sunt. Întrebarea este unde sunt acești bani? Ei se găsesc la bugetul de stat. Ministerul Muncii și bugetul de asigurări sociale este anual subvenționat de la bugetul de stat.

Raluca Turcan a declarat că nu sunt bani pentru plata pensiilor, cerându-i demisia lui Florin Cîțu

O conversație internă din PNL a fost făcută publică luni. Raluca Turcan a declarat la acea dată că premierul Florin Cîțu ar trebui să-și dea demisia pentru că nu mai sunt bani pentru plata pensiilor. Raluca Turcan a continuat cu atacurile cerându-i președintelui PNL demisia pentru modul în care a gestionat negocierile cu PSD:

„Mandatul lui Florin Cîțu nu a fost decât un șir de minciuni, greşeli și jocuri personale. Aş spune că e de domeniul patologicului. Florin, îţi imaginezi că nimeni nu se prinde de minciunile tale? Toţi se prind, îți garantez. Nimic din ce ai spus până acum, tu, președintele partidului, nu a fost adevărat! Doar un şir de minciuni. Și nu numai de minciuni dar și de lipsa de responsabilitate! Florin, ești dispus să joci la poker până și banii de pensii. De mai bine de o lună mă ţin de capul tău şi-ţi spun repetat că de vineri (26 nov) nu mai sunt bani de pensii și de alocații pt că i-ai luat la rectificare doar ca să dai tu bine la cifre în postările de pe facebook”, afirmă Raluca Turcan, ministru al Muncii în Guvernul Cîțu.

Acest lucru a stârnit un scandal medicatic, iar premierul a trimis corpul de control la Ministerul Muncii. Florin Cîțu a declarat că dacă nu există bani pentru pensii, ministerul ar trebui să-și asume:

„Raluca Turcan, dacă avea ceva de spus putea venea la BPN, nu să spună în presă. Dacă nu sunt bani de pensii, este Ministrul Muncii, să-și asume”, a transmis Florin Cîțu, ieri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *