Prima pagină » National » Raluca Turcan, despre majorarea alocațiilor: „Va exista un calendar clar, nu doar de dublare, ci de creştere constantă”

Raluca Turcan, despre majorarea alocațiilor: „Va exista un calendar clar, nu doar de dublare, ci de creştere constantă”

09 iun. 2021, 23:22,
Bianca Rebegea, în National

Miercuri seară, 9 iunie, ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, a vorbit despre majorarea alocațiilor. A precizat că acestea vor crește, însă vor fi completate de alte servicii care să vină în sprjiul familiilor vulnerabile.

Raluca Turcan a fost prezentă, miercuri, la România Tv, unde a discutat despre alocaţii şi sprijiirea categoriilor vulnerabile de persoane. În acest sens, ea a afirmat că sunt copii în România, „care nici măcar nu miros alocaţiile pe care statul le dă pentru că părinţii sau aparţinătorii le cheltuie pe altceva”.

Raluca Turcan: „Da, alocaţiile trebuie majorate şi le vom majora”

Ministrul Muncii este de acord cu majorarea alocațiilor, însă subliniază că este nevoie și de alte servicii.

”Da, alocaţiile trebuie majorate şi le vom majora. Va exista un calendar clar, nu doar de dublare, ci de creştere constantă a acestor alocaţii, dar prioritatea noastră acum este ca orice majorare de alocaţii să fie completată şi de alte servicii care sprijină şi copiii şi familiile să iasă din sărăcie”.

”Dacă sunt familii care trăiesc din alocaţie, acestea trebuie sprijiite, fie cu asistenţă socală mai bună, de calitate, fie cu găsirea de locuri de muncă”, a adăugat ministrul.

Raluca Turcan: „Vom stabili un pachet minim de servicii care se adresează copiilor şi familiilor vulnerabile”

Ministrul Raluca Turcan a transmis că plănuiește promovarea unei legi, care să asigure un pachet minim de servicii, adresate în special copiilor și familiilor vulnerabile.

Ministrul Muncii afirmă că gradul de vulnerabilitate la care sunt expuse aceste familii a fost analizat de autorități, iar sprijinul pe care îl oferă statul nu se poate limita doar la ajutorul financiar.

„Familiile monoparentale și familiile cu mulți copii sunt printre cele mai vulnerabile categorii din România, aceasta a fost una dintre concluziile campaniei naționale destinate beneficiarilor de ajutor social.

În cazul acestor familii, necesitatea de a dezvolta servicii integrate este cu atât mai evidentă, pentru că nevoile copiilor și ale adulților sunt diverse, iar sprijinul pe care îl oferă statul nu se poate limita la ajutorul financiar”, a anunțat ministrul Turcan.

Raluca Turcan: „Ne-am propus să regândim asistența socială”

Raluca Turcan a precizat că Ministerul Muncii și-a propus să regândească asistența socială, pentru ca statul să poată furniza sprijin consistent, de la asistență medicală, consiliere educațională, până la consiliere pentru integrare pe piața muncii pentru adulții apți de muncă din aceste familii.

De asemenea, în cadrul campaniei naționale destinate categoriilor vulnerabile, s-a demonstrat că serviciile de asistență socială nu sunt suficiente și nici eficiente, fapt pentru care capacitatea acestora urmează să fie întărită.

„Ne-am propus să regândim asistența socială pentru ca statul să poată furniza sprijin consistent, de la asistență medicală, consiliere educațională, până la consiliere pentru integrare pe piața muncii pentru adulții apți de muncă din aceste familii.

De asemenea, vom stabili tot prin lege un pachet minim de servicii care se adreseză cu precădere copiilor și familiilor vulnerabile. Și pentru că tot campania națională destinată categoriilor vulnerabile a arătat că serviciile de asistență socială nu sunt suficiente și nici eficiente, ne propunem să întărim capacitatea acestora, mai ales în mediul rural și să asigurăm personalul necesar, cu pregătirea adecvată”, a scris Raluca Turcan pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *