Raluca Turcan a fost surprinsă fără masca de protecție! În grupul în care se afla, un bărbat era infectat cu noul coronavirus

30 mart. 2021, 23:56
Bianca Rebegea, în National

Raluca Turcan, ministrul Muncii, a fost surprinsă fără masca de protecție, în mijlocul unui grup numeros. Această ipostază este similară cu cea a oamenilor, care au fost reţinuţi şi amendaţi de forţele de ordine la protestele din România.

Sâmbătă, 27 martie, ministrul Muncii, alături de preşedintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Câmpean și de alți lilberali au participat la o acțiune de împădurire în zona montană a orașului Tălmaciu.

Potrivit imaginilor publicate de membrii PNL pe o rețea de socializare, se poate observa că nici Raluca Turcan și nici ceilalți participanți la eveniment nu poartă mască și nu respectă regulile de distanțare socială, măsuri recomandate de autorități.

G4media scrie că ambii oficiali sfidează regulile de distanțare la doar o zi după decizia Guvernului de a impune noi restricții, pe fondul creșterii numărului de infectări.

Mii de oameni au ieșit în stradă, în mai multe orașe din țară, pentru a protesta împotriva noilor restricții.

În grupul ministrului Turcan se afla un bărbat cu COVID. Raluca Turcan, surprinsă fără masca de protecție

Agenția Mediafax notează că la evenimentul menționat a participat și Adrian Bibu, administratorul județului Sibiu, candidat din partea PNL, în 2020, la funcția de primar al orașului.

La începutul acestei săptămâni, Adrian Bibu a aflat că are COVID-19, iar acum se află în spital, sub supraveghere.

Raluca Turcan a precizat că, pentru a participa la evenimentul de la Tălmaciu, a existat condiția prezentării unui test antigen.

„Condiția pentru participarea la acțiunea de împădurire a fost ca fiecare participant să facă un test antigen. De asemenea, la locația din aer liber au fost disponibile măști si dezinfectanți. Cea mai apropiata localitate se afla la 6 km, unde rata de infectare era de 0,33”, spune Turcan.

Ministrul spune că fotografiile care apar pe pagina de Facebook a PNL Sibiu nu sunt reprezentative pentru cele aproximativ 5 ore petrecute în aer liber.

„Distanțarea a fost în general respectată, iar măștile au fost purtate, cu puține excepții, de regulă când se făceau fotografii, se servea masa sau când se consumau băuturi răcoritoare”, a precizat Raluca Turcan.

Partidul Social Democrat scoate în evidență gafa ministrului Muncii

PSD a distribuit, pe internet, un colaj cu fotografii în care apar Raluca Turcan, ministrul Muncii și Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, în ipostaze în care nu poartă mască de protecție.

Colajul mai cuprinde fotografia cu cetăţeanul din Piaţa Universităţii băgat, luni, în dubă de şapte jandarmi pentru că nu purta mască şi a refuzat să se legitimeze.

Colajului PSD îi este alăturat următorul slogan:

„Negaționiști, extremiști, teroriști, huligani, derbedei, analfabeți, conspiraționiști…”, cu trimitere la epitetele folosite de unii oficiali pentru a-i caracteriza pe participanţii la protestele anti-restricţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *