Prima pagină » Titlurile zilei » Raluca Maria Avadani, din Iași, face haine pentru copiii vedetelor după ce a renunțat la locul de muncă bine plătit în IT

Raluca Maria Avadani, din Iași, face haine pentru copiii vedetelor după ce a renunțat la locul de muncă bine plătit în IT

19 feb. 2022, 02:00,
Raluca Costin, în Titlurile zilei

Antreprenoarea Raluca Maria Avadani, din Iași, a înființat afacerea cu haine pentru copii în anul 2020. Vedete precum Adela Popescu sau Laura Cosoi au cumpărat seturi prietenoase cu mediul de la tânăra ieșeancă

O antreprenoare din Iași a dat lovitura cu o afacere cu haine pentru copii, prietenoase cu mediul. Raluca Maria Avadani a investit 13.000 de euro în atelier și material, iar în anul 2020 a dat drumul la producție. Spune că experiența mamei sale în domeniul textil a ajutat-o să facă un produs de calitate.

”Am lansat «Ralu Land» în plin lockdown, la începutul pandemiei, în anul 2020. A fost doar o coincidență de timing pentru că eram spre sfârșitul concediului de maternitate și aveam acest plan de jumătate de an deja. Planificând strategia de marketing doar în mediul on-line și neavând costuri considerabile de funcționare am decis, împreună cu mama, că putem face asta. Deși îmi poartă numele, brand-ul este o sumă de idei și skill-uri pe care le-am pus laolaltă împreună cu mama mea. Ea are o experiență de peste 30 de ani în domeniul textilelor și a ocupat, pe rând, funcții importante în companii de textile ce au livrat îmbrăcăminte produsă în România în toată lumea. Mai mult, ce se găsea pe piață în momentul în care am înființat afacerea erau produse din import, din Portugalia, Norvegia, Spania, destul de scumpe. Între timp, la noi în țară s-au dezvoltat și țesătorii de tipul celor din străinătate”, spune Raluca Maria Avadani, antreprenoare din Iași.

Raluca Maria Avadani face haine pentru copii, după ce a învățat croitorie de la mama sa

Tânăra în vârstă de 31 de ani spune că a „furat” meserie de la mama sa, pe care a ajutat-o să mai reducă din cheltuieli și să aibă produse premium.

”Eu am învățat să cos în timpul anilor de studenție pentru că îmi doream să am un venit pe care să-l realizez în paralel cu studiile mele. M-am obișnuit cu mașinile de cusut industriale, am știut că pentru un aspect de produs premium am nevoie de mașini care să execute cusături precise, cu aspect îngrijit. Mama avea două mașini de cusut industriale noi, achiziționate cu mai puțin de un an înainte ca noi să lansăm activitatea. Una era o mașină liniară automată, iar cealaltă mașină era de surfilat cu 4 fire. Așadar mașinile de cusut erau în dotare și nu a fost necesar să alocăm buget pentru asta. Două mașini de cusut industriale noi, precum cele ca ale noastre, ar fi costat peste 6.500 lei. Al doilea punct din categoria necesare îl reprezintă țesăturile. Investiția noastră inițială în țesături a fost de aproximativ 6.000 de lei și au fost doar țesături de vară dintre care muselină, in, pânză topită din bumbac și cânepă”, explică Raluca Avadani.

Maria Avadani: ”Această afacere îmi oferă mai multe satisfacții față de jobul avut”

Antreprenoarea a renunțat la locul de muncă bine plătit din domeniul IT pentru afacerea cu textile. Nu regretă alegerea făcută.

”Am avut o carieră de 7 ani în domeniul tehnologiei și informației și îmi place că tot ce am învățat pot să pun în practică. Am fost manager IT mulți ani și acest lucru m-a ajutat. Acum nu mai trebuie să plătesc pe cineva să se ocupe de site. Iar faptul că am această afacere îmi oferă mai multe satisfacții față de jobul avut, chiar dacă poate câștig mai puțin. În atelierul din Bucium produsul este făcut cap coadă, iar materia primă este adusă din Italia, SUA. Avem 3 angajați și tot ce am câștigat până acum, am reinvestit”, mai spune Raluca Avadani.

O altă poveste prezentată de reporterii BZI este a Ralucăi Ana-Maria Zaiț. A renunțat la locul de muncă plătit cu mii de euro pentru a crea manual decorațiuni, o pasiune descoperită în copilărie. Cu un buget de aproximativ 2.000 de lei a achiziționat primele materiale necesare creării coronițelor.

Adela Popescu și Laura Cosoi au cumpărat haine de la tânăra ieșeancă

Vedete precum Adela Popescu și Laura Cosoi au cumpărat produsele ”Ralu Land”. Acest lucru a ajutat-o pe antreprenoarea din Iași să dezvolte afacerea cu produse pentru copii.

”Adela Popescu a comandat două seturi din lână merinos pentru băieții ei. Apoi și Laura Cosoi a comandat de la noi. A contat pentru noi, pentru că așa a crescut brandul. Noi colaborăm și cu «Fabuloasele», niște influencerițe. Mămicile care cumpără de la noi au un stil de parenting nou, cumpără produse prietenoase cu mediul, au un stil de viață sănătos. Din mai până în septembrie este perioada cea mai aglomerată. Seturile din lână merinos sunt între 300 și 400 de lei, iar cele pentru botez costă de la 300 la 455 de lei. Sunt cele mai căutate și conțin in organic, adus din Italia. Hăinuțele sunt lejere, practice, în linii simple. E o garderobă sustenabilă pentru copii. Clienții noștri au devenit tot mai conștienți de importanța susținerii brandurilor locale”, încheie antreprenoarea.

Raluca Maria Avadani este unul dintre antreprenorii de succes din Iași, care vinde haine pentru copii. O altă afacere din același domeniu, prezentată de reporterii BZI în edițiile anterioare, este H. Bebe, deținută de Flavia și Mihai Hrițcu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *