Prima pagină » Local » Răfuială în stil mafiot, în Penitenciarul Iași! Și-a atacat cu un cuțit colegul de celulă! Victima a dezarmat agresorul și a aruncat arma pe vizetă, către gardieni: „Luaţi-l, că mă taie!” (EXCLUSIV)
Răfuială în stil mafiot, în Penitenciarul Iași! Și-a atacat cu un cuțit colegul de celulă! Victima a dezarmat agresorul și a aruncat arma pe vizetă, către gardieni: „Luaţi-l, că mă taie!” (EXCLUSIV)

Răfuială în stil mafiot, în Penitenciarul Iași! Și-a atacat cu un cuțit colegul de celulă! Victima a dezarmat agresorul și a aruncat arma pe vizetă, către gardieni: „Luaţi-l, că mă taie!” (EXCLUSIV)

23 iun. 2022, 02:00, 3 ,
Ciprian Nedelcu în Local

O răfuială în stil mafiot a avut loc în Penitenciarul de Maximă Siguranță Iași, iar, în urma incidentului, magistrații au dispus confiscarea armei. Astfel, recent, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au luat această decizie după conflictul dintre deținuții Dorel Muntean și Ionel Moisii. Oamenii legii au menționat că, în cadrul incidentului, arma a fost aruncată pe vizeta de la ușa celulei, către gardieni.

O răfuială în stil mafiot a avut loc recent în Penitenciarul de Maximă Siguranță Iași, iar, în urma incidentului, magistrații au dispus confiscarea armei. Așadar, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au luat această decizie după conflictul dintre deținuții Dorel Muntean și Ionel Moisii.

„Instanța admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi. Dispune confiscarea specială a cuţitului ridicat de la intimatul Ionel Moisii şi depus la Camera de corpuri delicte a Poliţiei Municipiului Iaşi”, au afirmat judecătorii.

De remarcat este faptul că decizia nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Răfuială în stil mafiot, în Penitenciarul Iași

Procesul acesta a început pe data de 26 ianuarie 2022. Prin cererea înaintată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi, s-a solicitat confiscarea specială a cuţitului cu lungimea de 22 cm, cu lama de 10 cm şi mânerul de culoare verde cu lungimea de 12 cm, ridicat de anchetatori. Prin ordonanţa din data de 16 ianuarie 2020, s-au dispus, printre altele, clasarea cauzei pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe.

„În fapt, s-a reţinut că, pe data de 18 iulie 2018, martorii-agenţi supraveghetori în cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranţă Iaşi îşi desfăşurau serviciul pe Secţia 9, secţie în cadrul căreia se afla Camera 5, în care erau cazaţi la acea dată numiţii Dorel Muntean și Ionel Moisii. În jurul orei 14:00, martorii au auzit bătăi în uşa Camerei 5 şi s-au deplasat către acea celulă, iar, în momentul în care au deschis vizeta uşii, au observat că un deținut îl ţinea în braţe pe celălalt, care era cu spatele la cel dintâi. Individul avea în mână un cuţit, pe care l-a aruncat prin vizeta uşii spre agenţii supraveghetori, spunându-le acestora: „Luaţi-1, că mă taie!”, situaţie de fapt care rezultă din declaraţiile concordante ale martorilor”, au afirmat procurorii ieșeni.

În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Cuțitul, aruncat către gardienii din Penitenciarul Iași

Gardienii au precizat că au deschis uşa camerei şi l-au scos pe hol pe unul dintre deținuți, observând că acesta avea mai multe tăieturi pe palma mâinii stângi, pe braţul drept şi pe spate, în partea stângă, iar, cu privire la un martor, au observat că acesta avea urme de sânge în zona nasului. Agenţii supraveghetori i-au dus pe cei doi deţinuţi la cabinetul medical, aceştia fiind consultaţi.

Ulterior, cei doi deținuți au fost examinaţi medico-legal, stabilindu-se că fiecare dintre aceștia are nevoie de câteva zile de îngrijiri medicale. În cele din urmă, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au fost nevoiți să înceteze cazul pentru lovire sau alte violențe. Acum, judecătorii au dispus confiscarea cuțitului respectiv, după o răfuială în stil mafiot care s-a petrecut în Penitenciarul Iași.

Comentarii
  • Pai de ce-i mai spune de maxima siguranta daca ala a intrat cu un cutit in celula?

  • Nu se face absolut nimic in aceste Penitenciare ca sa se stopeze infractiunile. Inselaciuni cu telefoane mobile, consum de substante interzise, agresiuni de tot felul, consum de bauturi alcoolice, etc,etc. Ba mai mult solicita politia nationala sa le rezolve problemele interne, facandu-se perchezitii si dosare penale. De ce mai exista atunci acesti gardieni??????? Ne poate raspunde ministerul de resort?

  • penitenciar de maximă nesiguranță

    Penitenciarul Iași a ajuns o junglă. Directorul este doar o păpușă de paie, nici el și nici gașca sa de ”specialiști” nu au tangență cu managementul închisorii, fiecare face cum îl taie capul, nu citesc legile, nu se respectă reguli, debandadă totală. Sunt avari după salarii și prime de 50% pe care și le dau prin rotație între ei, în timp ce pușcăria bubuie de droguri, cuțite, alcool și telefoane. Siguranța angajaților e zero, șefii stau în birouri la dos iar supraveghetorii trebuie aplaneze conflictele dintre deținuții drogați care se taie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *