Prima pagină » Actualitate » Raed Arafat: „Problema este că tu nu refuzi un lucru care se răsfrânge numai asupra ta, tu de fapt pui în risc viața altora.”
Raed Arafat: „Problema este că tu nu refuzi un lucru care se răsfrânge numai asupra ta, tu de fapt pui în risc viața altora.”

Raed Arafat: „Problema este că tu nu refuzi un lucru care se răsfrânge numai asupra ta, tu de fapt pui în risc viața altora.”

13 aug. 2020, 21:00,
Bianca Rebegea în Actualitate

Raed Arafat: „Problema este că tu nu refuzi un lucru care se răsfrânge numai asupra ta, tu de fapt pui în risc viața altora.”

Problema principală: impactul major asupra sistemului sanitar

Principala mare problemă a acestei pandemii este impactul pe care îl are asupra sistemului sanitar, presiunea pe care o creștere mare de cazuri pe termen scurt o poate pune pe secțiile de terapie intensivă, când se poate ajunge în situația în care medicii vor fi nevoiți să aleagă între pacienții pe care îi salvează.

„Asta ne sperie cel mai mult (…) Aici intervine triajul. Sună cinic, dar asta este medicina de dezastru, când nu sunt resurse”, a punctat Raed Arafat. Iar domnul care urla în piață că libertatea este mai importantă decât viața nu cred că o poate spune și în fața familiilor care vor suferi pierderea celor dragi sau a medicilor care vor fi nevoiți să ia asemenea decizii, a subliniat șeful DSU.

Raed Arafat este de părere că țara noastră se află într-un moment critic, un moment care are nevoie de implicarea tuturor, pentru a trece peste acest obstacol. Nu ne dorim înrăutățirea situației, dar dacă nu respectăm regulile de distanțare socială, vom ajunge iarăși la amânarea problemelor grave.

Starea de alertă va fi prelungită

În acest moment, Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, crede ca situația se află sub control. În cazul în care cifrele vor crește, se poate ajunge la carantinarea unor zone sau chiar a unor orașe întregi.

În ceea ce privește starea de aleră, aceasta va fi prelungită, conform unei decizii care se va lua vineri.

„Este un moment care necesită o atenție mare și necesită o reacție, mai ales o înțelegere din partea populației și aici am mai spus acest lucru și îl mai spun: să lase la o parte toate manipulările și poveștile. Ultima care mi-a plăcut foarte mult, cu unul care urla în Piața Victoriei că libertatea este mai presus decât viața. Da, când e vorba de viața ta și de libertatea ta poți să decizi acest lucru și să spui că libertatea e mai presus decât viața, dar acest lucru nu te califică să spui asta în numele meu sau al dvs sau al altuia. Aici vorbim de niște reguli de bază, reguli simple, dacă cineva nu vrea să respecte aceste reguli și sunt destui, riscul este că impactul lor va fi asupra vieții celorlalți. (…)

Mă întorc la domnul care urla că libertatea lui este mai presus decât viața. Nu cred că acest lucru o să poată să-l spună în fața familiilor și pacienților care vor ajunge în această situație, nici în fața medicilor care se vor confrunta cu această situație (de a alege pe cine salvează – n.r.). Este un lucru extrem de grav să manipulezi și să te joci cu această situație”, a concluzionat Raed Arafat.

Nu este dreptul nostru să decidem asupra vieții altei persoane. Raed Arafat: „Problema este că tu nu refuzi un lucru care se răsfrânge numai asupra ta, tu de fapt pui în risc viața altora.”

Tocmai pentru a afla mai multe informații despre „domnul care urla că libertatea lui este mai presus decât viața„, Raed Arafat a căutat pe google ”individual right”. Astfel, el a găsit un caz din anul 1905, unde un cetățean din America a refuzat vaccinul contra variolei, însă instanța supremă de atunci a hotărât că nu este dreptul lui să decidă.

„Deci, se pare că această problemă nu este o problemă care a apărut azi, cu covid, a fost o problemă și cu gripa spaniolă, și cu variolă. Oamenii întotdeauna au vrut să refuze și să spună nu mă interesează, dar problema este că în această situație, tu nu refuzi un lucru care se răsfrânge numai asupra ta, tu de fapt pui în risc viața altora”, a explicat Raed Arafat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 ianuarie 2025
18 ianuarie 2025