Prima pagină » Actualitate » Raed Arafat face declaraţii de ultimă oră! Ce se întâmplă cu masca de protecţie în exterior și ce spune despre viitoarele restricţii
Raed Arafat face declaraţii de ultimă oră! Ce se întâmplă cu masca de protecţie în exterior și ce spune despre viitoarele restricţii

Raed Arafat face declaraţii de ultimă oră! Ce se întâmplă cu masca de protecţie în exterior și ce spune despre viitoarele restricţii

09 sept. 2021, 15:01,
în Actualitate

În aceste momente, Raed Arafat face mai multe declaraţii de presă. Printre temele abordate de către șeful DSU România şi secretarul de stat în MAI a fost purtarea obligatorie a măştii de protecţie dar şi despre probabilitatea introducerii a mai multor restricţii.

Înainte de declaraţiile făcute de Raed Arăt, premierul Florin Cîțu a declarat că România traversează un context dificil din punt de vedere pandemic.

Măștile de protecţie rămân obligatorii în spaţiile publice deschise aglomerate, susţine Raed Arafat

Întrebat despre obligativitatea purtării măștii de protecţie, Raed Arafat a explicat că restricţiile rămân valabile cu menţiunea că românii nu vor fi obligaţi să poarte măști de protecţie atunci când se află singuri pe stradă. De altfel, medicul consideră că cea mai bună prevenire a infecţiei cu COVID-19, în afară de vaccin, este masca de protecţie:

Noi avem recomandarea ca în spaţiile deschise aglomerate să fie purtată. La unele festivaluri va fi masca de protecţie obligatorie. Purtarea ei nu va fi şi când te duci pe stradă singur. Dar în spaţiile deschise aglomerate, recomandarea este valabilă. Cu varianta Delta, rata de infectare este mult mai mare. Există riscul să faci forme severe de COVID-19. Orice persoană care vede că spaţiul în care se află este aglomerat trebuie să poarte mască.

Nu vor exista restricţii pentru persoanele nevaccinate

Sunt mai multe locaţii în care persoanele nevaccinate nu pot intra fără un test antigen. Raed Arafat a declarat că nu se impun restricţii suplimentare iar că cele existente la această dată nu sunt discriminatorii, mai ales în contextul mai multor decizii de la CEDO:

Nu sunt restricţii suplimentare pentru persoanele vaccinate. Că în unele zone pot intra persoanele vacccinate și cu teste e altă discuţie. Eu nu văd restricţii ci văd protecţie pentru persoanele nevaccinate. Am văzut decizii la nivel internaţional, la CEDO. Nu este o chestiune de discriminare ci doar una de asigurare că persoanele care interacţionează nu se supun unui risc. Nu avem prevederi de a introduce măsuri de restricţii pentru persoanele nevaccinate. Nu putem scoate incidențele. Nici nu se pune problema. România nu a mers pe restricții foarte dure. Nu putem strica mecanismul prin care am trecut totuși destul de controlat. Să renunțăm la măsurile luate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *