Prima pagină » Actualitate » Raed Arafat explică la cât timp după producerea accidentului făcut de poliţist în București au ajuns ambulanțele la fața locului
Raed Arafat explică la cât timp după producerea accidentului făcut de poliţist în București au ajuns ambulanțele la fața locului

Raed Arafat explică la cât timp după producerea accidentului făcut de poliţist în București au ajuns ambulanțele la fața locului

17 ian. 2022, 09:35,
în Actualitate

Raed Arafat, șeful DSU a vorbit în cadrul unei intervenţii televizate despre accidentul rutier produs de un poliţist în București şi despre ora la care a ajuns prima ambulanță în zonă. Secretarul de stat în MAI explică faptul că poliţistul a sunat de două ore la dispeceratul 112 şi că prima ambulanță a ajuns la 8 minute de la acesta.

Vă aducem aminte faptul că pe data de 13 ianuarie 2022 în Sectorul 1 din București s-a produs un accident rutier grav, un poliţist care circulă cu autoturismul instituției a acroşat mortal o fetiță.

Raed Arafat a explicat la cât timp au ajuns ambulanțele la locul accidentului rutier produs de un polițist din București

Într-o intervenţie telefonică, Raed Arafat a explicat faptul că au fost mai multe apeluri date de poliţist la 112 şi că ambulanțele au ajuns la 8 minute după producerea primului apel. Așadar, poliţistul care a omorât o fetiţă ar fi sunat, pentru prima oară la 112, la ora 13.32, iar primul echipaj de ambulanță a ajuns la fața locului 13.40.

„Înregistrarea cuprinde mai multe apeluri telefonice. Deci polițistul a sunat de două ori şi au mai fost şi alte apeluri. La dispeceratul 112 din Bucureşti în astfel de situaţie proprietarul apelului care vorbește prima dată este pompierul ISU care are şi SMURD-ul, bineînțeles.

Dar, în dispecerat lângă ei există şi ambulanța, există şi un poliţist şi jandarmi, adică dispeceratul are mai multe agenţii în detaliu. Când s-a luat primul apel şi s-a vorbit cu pompierul înainte să vorbească cu poliţia şi cu restul ambulanțele au fost trimise, informează Antena 3.

Raisa nu mai respira și avea sângerări mari

De altfel, este precizat faptul că la 1 minut de când poliţistul a sunat la 112 a fost alertat primul echipaj medical. Şeful DSU, Raed Arafat a mai precizat faptul că, în momentul în care au ajuns medicii, Raisa era în stare foarte gravă şi nu mai respira. Fetița sângera foarte mult iar medicii au intubat-o pe fetiță şi în pofida manevrelor de resuscitare, copilul a murit la 14.25:

Apelul a intrat în jurul orei 13:32 la pompier. La 13.33 a fost alertat primul echipaj de prim ajutor de la baza Dămăroaia a pompierilor de unde a plecat instantaneu echipajul numărul doi, acolo sunt două echipaje. La 13:34 a fost alertat echipajul de terapie intensivă a SMURD care acționează la Spitalul Universitar. Ulterior, a mai fost alertat un al doilea echipaj de prim ajutor din zona Expoziției. Deci au fost trei echipaje, două de prim ajutor şi unul de terapie intensivă mobilă care este pregătit pentru medicină de urgenţă.

Primul echipaj a sosit la 13:40, ăsta era echipajul de la Dămăroaia care a făcut o evaluare rapidă. Fata (n.r. Raisa) era în stare foarte gravă, nu mai respira, sângera foarte mult.
A fost introdusă în ambulanța echipajului şi au început să elibereze căile respiratorii. La câteva minute după ei a sosit echipajul de terapie intensivă mobilă, iar medicul a intrat în mașina de prim autor şi a început manevrele de resuscitare cu ei. Fetiţa a fost intubată şi au continuat resuscitarea până la orele 14:25, unde din păcate era clar că nu au cum să o resusciteze.

Fata cealaltă care era cu fractură dar cu stare vitală stabilă a fost preluată de al doilea echipaj de prim ajutor şi transportată la Spitalul Grigore Alexandrescu unde a fost operată pe picior şi unde se află internată.

Un bărbat a sunat la 112 şi a declarat că va împuşca poliţişti dacă omul legii nu va fi arestat

Cazul a stârnit o revoltă în spaţiul public pentru că mai multe persoane susţin faptul că poliţistul care a ucis o fată pe trecerea de pietoni ar putea fi scăpat de răspundere de către colegii lui. Totuşi, oamenii legii sunt în alertă după ce pe data de 16 ianuarie 2022, un bărbat a sunat la 112 şi a declarat faptul că deține o armă de foc și o va folosi dacă poliţistul care a omorât fetița nu va fi arestat.

Și aşa, sunt mai multe anchete în acest moment iar poliţistul a fost plasat sunt control judiciar pentru 60 de zile. Nu se cunoaşte cu exactitate cum poliţistul avea dreptul să conducă un autoturism de serviciu dacă acesta deținea doar permis de conducere eliberat de autoritățile din Marea Britanie.

Pe de altă parte, mama fetiței care a supraviețuit susţine faptul că poliţistul nu avea semnalele sonore și vizuale pornite în momentul în care le-a accidentat pe cele două minore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *