Prima pagină » Actualitate » Raed Arafat, despre starea de alertă: Probabil va fi prelungită

Raed Arafat, despre starea de alertă: Probabil va fi prelungită

03 ian. 2021, 10:56,
Cristian ZAVASTIN în Actualitate

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a vorbit despre starea de alertă. Raed Arafat nu are vești prea bune pentru români la început de an. Acesta susține că starea de alertă va fi prelungită, întrucât medicii și autoritățile se așteaptă ca după sărbători să existe din nou o creștere a numărului de îmbolnăviri în România.

„Nu decid eu, se propune la nivel înalt. Dar, nu cred că am trecut de momentul în care să renunțăm la starea de alertă, încă nu am ieșit la liman, încă e posibil să vedem creșteri din nou. Este posibil să se prelungească, se va discuta în următoarea săptămână”, a declarat Raed Arafat.

Raed Arafat: „E posibil să avem o creștere a numărului de cazuri“

Șeful DSU este de părere ca luna această să aibă loc o creștere a numărului de cazuri noi de infectări cu COVID-19 din cauza modului în care au înțeles unii să petreacă Sărbătorile.

„Clar că după sărbători este posibil să avem din nou creștere, depinde această creștere cât este de mare și de abruptă este, am mai spus și în alte momente, nu e totuna să crească încet sau să crească controlabil, să se oprească la un platou mai mic sau să crească vertiginos și să ajungem la un impact major pe sistemul sanitar, așa cum am avut acum 2-3 săptămâni, mai ales la ATI”, a precizat Raed Arafat.

Șeful DSU este de părere că începerea vaccinării nu înseamnă încetarea problemelor cauzate de pandemie și nu este cazul nici pentru o relaxare.

România nu va interzice persoanelor nevaccinate să participe la evenimente

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a făcut un anunț important în legătură cu vaccinarea anti-COVID-19. Raed Arafat a declarat că deși unele țări ar putea să condiționeze participarea la unele evenimente de vaccinarea anti-COVID-19, în România nu se va aplica o astfel de „discriminare”.

„E posibil să fie unele întâlniri internaționale să îți spună că «Poți să vii dacă ești vaccinat». Noi am zis că în România nu vom aplica astfel de discriminări. Dar, în afară e posibil să îți spună că acum e posibil să vii daca arăți că ești vaccinat”, a declarat Raed Arafat.

Raed Arafat: „Mă deranjează jignirile care mi se aduc“

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a precizat că îl deranjează jignirile care i se aduc de când este implicat în deciziile guvernamentale pentru combaterea pandemiei de coronavirus, dar încearcă să nu se coboare la nivelul acestora. Raed Arafat a făcut referire și la unele lucruri care s-au spus despre el în seara de Revelion, când Dana Budeanu a declarat pe 31 ianuarie că el este „Fătălăul Anului”.

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a menționat că minte cine spune că nu este afectat de lucrurile care se spun despre el în spațiul public.

„Încerc să rămân deasupra acestui lucru, să nu intru în polemici, să nu cobor la nivelul celor care fac asemenea lucruri. Au fost atacuri și jigniri care nu-și au locul. Chiar și în seara de Revelion au existat anumite…. Și fără Arafat, tot se vor găsi oamenii care să ia deciziile corecte. Pandemia a arătat ce este mai bun la oameni dar a arătat și ce este mai rău la unii”, a menționat Raed Arafat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *